Hepsi zararlı değil, aksine mineral deposu! Doğru tuz lezzeti de faydayı da katlıyor
Hepsi zararlı değil, aksine mineral deposu! Doğru tuz lezzeti de faydayı da katlıyorTuz, mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri olsa da hangi tuzu kullandığımızın sağlığımız üzerindeki etkisi oldukça önemlidir. Her gün sofralarımızda yer verdiğimiz tuzlar, içerik ve sağlık faydaları açısından büyük farklılıklar gösterir. Özellikle işlenmiş, rafine tuzlar yüksek sodyum içeriğiyle sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden daha doğal ve besleyici tuz çeşitlerine yönelmek hem lezzet hem de sağlık açısından önemli bir tercih haline gelmiştir. Peki, hangi tuzları kullanmakta yarar vardır?
18.10.2024Püf Noktası
Uzmanından önemli uyarı: Potasyum içeren tuzlara dikkat
Uzmanından önemli uyarı: Potasyum içeren tuzlara dikkatBeslenme ve tuz tüketimine bağlı olarak gelişen diyabet ve hipertansiyonun böbrek yetmezliğine kadar gidebilen sonuçlar doğurabildiğini söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, önemli uyarılarda bulundu. Potasyum içeren tuzlara dikkat çeken Prof. Dr. Kantarcı, özellikle böbrek yetmezliği olan diyaliz hastaları ve organ nakli hastalarının bunları kesinlikle kullanmaması gerektiğini söyledi.
11.05.2021Genel Sağlık
Tuzu azaltmak yılda 2,5 milyon hayat kurtarabilir!
Tuzu azaltmak yılda 2,5 milyon hayat kurtarabilir!Tuz tüketimi; böbrek, kalp, pankreas hastalıkları olmak üzere, birçok kronik hastalığı beraberinde getiriyor. Tuz yeme alışkanlığının geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çeken Uzm. Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, “Günlük kullanımın 5 gramdan az olması, uzun sağlıklı yaşam şansını artırarak yılda 2,5 milyon hayat kurtarır” dedi.Dr. Yıldırım, “Sofradan tuzluğu kaldırın” tavsiyesinde bulundu.
14.03.2019Genel Sağlık