Hepsi zararlı değil, aksine mineral deposu! Doğru tuz lezzeti de faydayı da katlıyorTuz, mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri olsa da hangi tuzu kullandığımızın sağlığımız üzerindeki etkisi oldukça önemlidir. Her gün sofralarımızda yer verdiğimiz tuzlar, içerik ve sağlık faydaları açısından büyük farklılıklar gösterir. Özellikle işlenmiş, rafine tuzlar yüksek sodyum içeriğiyle sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden daha doğal ve besleyici tuz çeşitlerine yönelmek hem lezzet hem de sağlık açısından önemli bir tercih haline gelmiştir. Peki, hangi tuzları kullanmakta yarar vardır?
Canan Karatay önerdi, şimdi yok satıyor! Saç dibinden tırnağa kadar faydası işliyormuşSalça, peynir hazırlığı yapan birçok kişi kaya tuzu almaya başladı. İşletmecilere göre de özellikle bu dönemlerde kaya tuzu satış rekoruna doğru ilerliyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın en çok önerdiği ürünlerin başında gelen kaya tuzu, bakın nasıl etkiler sağlıyor.
Her mutfakta olması gereken 2 tuz çeşidiMarket raflarında birçok tuz çeşidi yer alsa da, çoğu evin mutfağında sadece iki tür tuz olması yeterli: Yemek pişirirken kullanmak için koşer tuzu ve servis yapmadan hemen önce kullanılan bitirme tuzu. Birini ocağın yanında, birini de masanın üstünde tutmayı ihmal etmeyin. Peki, neden bu tuzları tercih etmeliyiz? Bitirme tuzu nedir ve hangi tuz çeşitlerinden oluşur? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde... -MİLLİYET.COM.TR ÖZEL
Hangi tuzun ne özelliği var?Uzman Diyetisyen Emre Uzun, sağlıklı beslenme de önemli rol oynayan ‘’tuz’’larla ilgili bilinmeyenleri yapılan bilimsel araştırmaların ışığında açıklıyor. Sofra, Himalaya, Kaya ve Deniz Tuz’unun olumlu ve olumsuz etkilerini ve tüketimde nelere nasıl dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.