Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç ÇorbasıTutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.
Tutmaç Çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbası tarifi...MasterChef'te bu akşam yarışmacılar Konya'da tutmaç çorbası yapıp konuklara ikram edecekler. Konya'ya özgü bu yemeğin nasıl yapılacağını bilmeyenler şimdi "Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.