Şeflerden mis gibi kokan turta tarifi! Soğuk malzeme şart, gün sofralarının parlayan yıldızıTurta, mutfağa adım atan herkesin denemek istediği hem göze hem de damağa hitap eden klasik lezzetlerden birisidir. Ancak iyi bir turta yapmanın püf noktalarını bilmeden işe koyulmak, istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Tarifleri birebir uygulasanız bile, turtanız istenilen kıvamda olmayabilir. İdeal bir turta, çıtır çıtır bir hamura ve lezzetli bir iç harca sahip olmalıdır. Fakat bunun için bazı detaylara dikkat etmek gerekir.
Gün sofralarının baş tacı olacak! Mis kokular yayan turta tarifi, çayın vazgeçilmeziSonbaharın gelişiyle birlikte doğa, sıcak ve pastel tonlara bürünmeye başlarken, mutfaklarda da mevsimin sunduğu benzersiz lezzetler yerini almaya başlar. Elma, balkabağı, armut, ceviz gibi doğal ürünler sadece besleyici değil aynı zamanda sonbaharın o iç ısıtan, rahatlatıcı atmosferini sofralara taşıyan tatlardır. Özellikle, bu sonbahar tatlarıyla hazırlanan turtalar ise hafif kıtır hamurları ve zengin iç harçlarıyla ister çayın yanında, isterse özel davetlerde ikram edilebilecek eşsiz birer tatlı alternatifidir.