Son dakika Türkiye İhracatçılar Meclisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye İhracatçılar Meclisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye İhracatçılar Meclisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.789 türkiye ihracatçılar meclisi haberi bulunmuştur.
Avrupa'ya ihracat hız kesmediTürkiye'nin Avrupa'ya ihracatı, bölgedeki ekonomik durgunluk ve kırılganlıklara karşın ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 artarak 10 milyar 320,1 milyon dolara ulaştı.
Avrupa'ya ihracat resesyon endişelerine rağmen hız kesmediTürkiye'nin Avrupa'ya ihracatı, bölgedeki ekonomik durgunluk ve kırılganlıklara karşın ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 artarak 10 milyar 320,1 milyon dolara ulaştı.
Bakan Bolat: Tekstil ve konfeksiyon ihracatında yeni yıla iyi başladıkTicaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil ve konfeksiyon ihracatına ocakta artışla başladıklarını ve bu yükselişin hızlanacağını belirterek, "Uzak Doğu'dan ayrılmakta olan bazı sanayiler, üreticiler Türkiye'ye yatırımlarını kaydırmaktadırlar. Gün geçmiyor ki bu konuda talepler hükümetimize ulaşmasın." dedi.
Mücevher ihracatı ocak ayında arttıTürkiye'nin mücevher ihracatı geçen ay önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 2,5 katına çıkarak, 1 milyar 163 milyon 994 bin dolar oldu.
İhracatta 2025 yılı çifte rekorla açıldıTürkiye’nin ihracat verileri, 2025 yılının çifte rekorla başladığını gösterdi. Buna göre, 21.2 milyar dolarlık ocak ayı ihracatı, tarihin en yüksek ocak ayı verisi oldu. Yanı sıra ocak ayında yapılan mal ihracatında da rekor seviyeye ulaşıldı.
Ocak ayı ihracatında rekorTicaret Bakanı Ömer Bolat, 2025'e ihracatta çifte rekorla başladıklarını belirterek, "Ocak ayında çifte rekor geldi. İlk rekorumuzu ocak ayı mal ihracatımızda gerçekleştirdik. Tarihin en yüksek ocak ihracatımız 21,2 milyar dolara yükseldi. Bu, yüzde 5,8'lik artışa tekabül etmekte" dedi.
Sebze ihracatında Türkiye'nin lideri AntalyaTürkiye genelinde 2024'te yapılan yaklaşık 980 milyon dolarlık sebze ihracatının 441 milyon 318 bin doları Antalya'dan gerçekleştirildi.
İş dünyası temsilcileri TCMB'nin faiz kararını değerlendirdiTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizini 250 baz puan indirerek yüzde 45'e çektiğini açıklamasının ardından iş dünyası temsilcilikleri bu kararı ve etkilerini değerlendirdi.
Kimya ihracatçıları 35 milyar dolarlık ihracat hedefliyorİstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister, kimya ihracatçılarının 2025 yılında 35 milyar dolarlık ihracat hedefi için dünyayı arşınlayacağını belirtti.
Üst üste 5’inci kez ihracat şampiyonuZeytinyağı üreticisi Verde Yağ, Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2024 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde üst üste 5’inci kez ihracat şampiyonu oldu.
Bölgesel merkez olur muyuz?Bir zamanlar önde gelen şirketlerin bölgesel merkezleri Türkiye’deydi. Zaman içerisinde bazıları merkezlerini diğer ülkelere kaydırdılar ya da küçüldüler ama hâlâ birçok uluslararası şirket geniş bir coğrafyadaki operasyonlarını İstanbul’daki merkezlerinden yönetiyor.
Heyecanlandıran gelişme! Bayraktar KIZILELMA bir testi daha geçtiTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın üretim prototipi, bir uçuş testini daha başarıyla tamamladı. Uçuş testi sırasında yapılan sistem tanımlama faaliyetleri de başarıyla gerçekleştirildi.
'İhracat finansman maliyetinde yeni bir indirim müjdesini alacağız'Ticaret Bakanı Bolat, "İnşallah önümüzdeki ay müjdeyi almak için çalışıyoruz. İhracat finansmanındaki maliyet önümüzdeki ay da yeniden düşürülecek, finansman maliyetinde yeni bir indirim müjdesini alacağız." dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.