Son dakika Topkapı Sarayı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Topkapı Sarayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Topkapı Sarayı haber sayfamızda...
Aksiyon Filmleri 2025: En İyi, En Yeni, Sürükleyici Türk ve Yabancı Aksiyon Film ÖnerileriFilm dünyasının sevilen türleri arasında gerilim, komedi, macera ve aksiyon filmleri başı çekiyor. Her yaş grubundan bireylere uygun çekilen filmler izlerken kişiyi işlediği konuya adapte ediyor. Yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü isimlerin oturduğu ve kadrosunda önemli isimlerin yer aldığım filmler bulunuyor. Aileniz veya arkadaşlarınızla izleyebileceğiz en iyi, en yeni, sürükleyici, tehlikeli ve macera içeren Türk ve yabancı aksiyon film önerileri için sizin için hazırladığımız aksiyon filmleri 2025 içeriğimize göz atabilirsiniz.
Genel Kültür Soruları 2025: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve CevaplarıGenel bilgi olarak da adlandırılabilen genel kültür kişinin toplumsal olaylar, tarihe yön veren gelişmeler gibi pek çok etkileşim hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren, bütünsel bir kavramdır. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, tarih gibi kavramları içerisine yer alır. KPSS gibi yazılı sınavlarda da karşımıza çıkan genel kültür çoğunlukla toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Zor, kolay, eğlenceli, mantık, şaşırtmalı, coğrafya, tarih genel kültür soruları ve cevapları için “Genel Kültür Soruları 2025” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sarayları sekiz milyon kişi ziyaret ettiMilli Saraylar Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2024’te Milli Sarayları ziyaret edenlerin sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 7 milyon 261 bin 241’den, 8 milyon 709 bin 27’ye yükseldi.
Yılın kalemi: Turquerie tarih ‘yazıyor’Graf von Faber-Castell’in yılın kalemi, tarihi çok eskilere dayanan Avrupa’daki Turquerie modasına göndermeler taşıyor. Kalemde Osmanlı çadırının kubbesi, tuğ ve mum taşıyan kaplumbağa gibi detaylar bulunuyor.
19’uncu yüzyıl İstanbul’unun canlı panoraması! 'Bunun basılması büyük bir şans'Sultan III. Selim döneminde saray mimarlığına atanan Fransız asıllı Antoine Ignace Melling, İstanbul ve boğaz kıyılarının gravürlerini yapmış ve bunları 1800’lerin başında Fransa’da kitaplaştırmıştır. Demirören Yayınları da Melling'in kaleminden çıkan ‘İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat’ adlı bu nadir kitabın tıpkıbasımını yaparak özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
Trendyol sanata desteğini büyütüyorTrendyol Sanat, genç ve bağımsız sanatçılara dijital dünyada alan açıyor. Bu sayede Anadolu'daki sanatçıların işlerini büyük şehirlerdeki sanatseverlerle, büyük şehirlerdeki sanatçıların işlerini ise Anadolu'daki sanatseverlerle buluşturuyor. Platform, 150'den fazla sanatçıya ve yaklaşık 1000 esere ev sahipliği yapıyor.
Ayasofya'da dev iskele kuruldu! Tam 1 ay sürecekAyasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde geçen yıl başlatılan 1. etap restorasyon çalışmaları çerçevesinde türbeler, sıbyan mektebi ve muvakkithane aslına uygun yenilenerek tamamlandı. 2. etap restorasyon bölümünde ise belli bir kotuna kadar sökülen 2. Bayezid Minaresi'nin güçlendirilerek tamamlanacağı öğrenilirken, doğu cephesinde dev iskele kuruldu. Cephede bulunan niteliksiz sıvaların kaldırılacağını söyleyen inşaat mühendisi Keriman Dursun, "Yaklaşık 1 ay içerisinde raspa ve derz açma işlemlerimiz tamamlanmış olur” dedi.
Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan paha biçilmez: Tam 400 yıllıkMilli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Sedef Atölyesi’nde Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenen kasır, köşk ve müzelerin sanat eserleri restore ediliyor. Beşiktaş’taki Yıldız Şale Köşkü yerleşkesinde yer alan atölyede 4 kişilik ekipten oluşan uzman restoratörler, Sultan II. Abdülhamid tuğralı bir taht, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde sergilenen kuyruklu piyano ve Topkapı Sarayı’nın Harem Dairesi’ne ait bir kapı üzerinde yenileme yapılıyor.
101. yıla müzecilik damgası! Kültür yolculuğu sürüyorAtatürk’ün deyimi ile temeli kültür olan Cumhuriyet’in 101. yılına da kültür sanat alanında yenilikler damga vurdu. Bu yıl müzeciliğe yeni bir soluk geldi. Hem dijital müzecilikte ödül alan projelere imza atıldı hem de büyük ilgi çeken gece müzeciliği başladı.
Osmanlı'nın en gizemli objelerinden! Tılsımlı ve şifalı...Munzur Üniversitesinde görevli Doç. Dr. İlyas Kayaokay, bir müzayedede Osmanlı dönemine ait nadir bir 'Tılsımlı padişah gömleği' satın aldı. Kayaokay, Gömleği giyen kişiyi kötülüklerden ve hastalıklardan koruduğuna inanılan önemli bir Osmanlı mirası olduğunu belirtti.
Arkeolojiyi işgale araç yaptılarTBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanı Yahya Coşkun, işgali meşrulaştırmak için arkeolojinin bir araç olarak kullanıldığını, işgalci devletlerin buldukları eserlerle “Bu toprakların asıl sahibi biziz” mesajı vermeye çalıştığını vurguluyor.
İstanbul’dan Özbekistan’a kültür köprüsüİslam Tarihi, Sanatı ve Kültürü Araştırma Merkezi (IRCICA), Özbekistan İslam Medeniyeti Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği etkinliklere başladı.
Çamaşırdaki bit Şehzade Mustafa'nın katline nasıl sebep oldu? 'Devlet kaderini değiştiren damat'Üstün yetenekleri sayesinde Kanuni Sultan Süleyman'ın gözüne girmeyi başarmıştı. Üstelik kızı Mihrimah Sultan'ı, Rüstem Paşa ile evlendirmek istiyordu. Kanuni'nin gözüne girse de devşirme bir paşa padişah kızına layık görülmüyordu. Ancak çamaşırından çıkan bir bit, Osmanlı'nın kaderini baştan aşağı değiştirecekti. Peki bütün bunlar nasıl oldu?
Topkapı Sarayı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.