Tırnak yemeyi neden bırakmalısınız? Tırnak yemenin vücuda bilinmeyen 6 zararıEndişeli veya stresli hissettiğimizde tırnaklarımızı sık sık ısırırız. Aslında araştırmalar, dünya nüfusunun yüzde 30'unun bunu yapma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki tırnak yemenin yarardan çok zarar veren sonuçları var. Kendinizi hala sık sık tırnak yerken buluyorsanız şu an bu alışkanlığı bırakmak sizin için en iyi zaman olabilir. Peki, tırnak yemeyi neden bırakmalısınız? İşte tırnak yemenin vücuda bilinmeyen 6 zararı...
Uzmanı uyardı! Tırnak yiyenler enfekte olabilirÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süheyla Kömür, cildin önemli bir bağışıklık organı olduğunu belirterek, toplumda her yaştan kişide çok sık rastlanan tırnak yeme alışkanlığının, virüsü direkt olarak vücuda alma riski açısından büyük tehdit oluşturduğunu bildirdi.
Tırnak yeme alışkanlığı nelere sebep olur? Birçok insan bunun farkında olmasa da, tırnak yemenin çeşitli zararları vardır. Tırnak yeme, enfeksiyonlu hastalıklara, acıya ve tırnak uzamasında sorunlara sebep olabilir.
Çocuklar neden tırnak yer?Yetişkinlerde kaygı, stres, depresyon gibi çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan tırnak yeme alışkanlığı çocuklarda daha farklı sebeplerden de oluşabilir. Çocuğunuz neden tırnak yiyor hiç düşündünüz mü? Detaylar haberimizde…
Otofaji nedir?İnternet aramalarında oldukça popüler olan otofaji kelimesinin anlamı nedir? Hangi anlamlarda kullanılır? Otofaji kelimesi hayatımıza nasıl girdi? Genellikle yamyamlık ile ilişkilendirilen bu kelimenin gerçek anlamı nedir? Detaylar haberimizde…
Tırnak Yemeyi Bırakmanın YollarıTırnak yeme alışkanlığından nasıl kurtuluruz? Tırnak yiyen biri hangi yolları deneyerek bu alışkanlığından kısa sürede kurtulabilir?
Tırnak yemekten kurtaran önerilerTırnak yemek sıkıntıdan, stresten veya kompulsif rahatsızlıklardan dolayı görülebilir. Peki, bu rahatsız edici rahatsızlıktan nasıl kurtulabilirsiniz?
Tırnak yiyen çocuklarda diş çarpıklığı riskiKüçükken tırnak yiyen, parmak emen, uzun süre emzik kullanan ve geniz eti nedeniyle ağzından nefes alan kişilerin dişlerinde biçimsel bozukluklar ortaya çıkabiliyor.