Şanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzeti: TiritŞanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor.
Şanlıurfalıların kahvaltıda vazgeçemediği tescilli lezzet: TiritŞanlıurfa'da kuzu etinden yapılan ve içerisine şifalı olduğu bilinen safran bitkisinin de konulduğu tirit, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Restoran işletmecisi Faruk Akbaş, Şanlıurfa'da yapılan tiritin diğer bölgelerde yapılanlardan farklı olduğunu belirterek "Tiritin, Şanlıurfa'ya ait yöresel bir yemek olduğu tescillenmiştir" dedi. İşte tirit yemeği hakkında merak edilenler...
Asırlık tarifle 50 yıldır damakları tatlandırıyorŞanlıurfa'da "Tiritçi Baba" olarak tanınan 70 yaşındaki Bedir Gül, "Halil İbrahim sofrası ve bereketi" ile özdeşleşen ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden tirit yemeğini 50 yıldır babasından öğrendiği asırlık tarifle geleneksel yöntemlerle hazırlıyor.
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Tirit ustası Mehmet Duran "Tirit Şanlıurfa'ya özgü geleneksel bir lezzettir. İnsanlar sabah erkenden gelip tirit yiyerek işine gider. Genelde kış aylarında bolca tüketilen faydalı bir yemektir" dedi.
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Tirit ustası Mehmet Duran "Tirit Şanlıurfa'ya özgü geleneksel bir lezzettir. İnsanlar sabah erkenden gelip tirit yiyerek işine gider. Genelde kış aylarında bolca tüketilen faydalı bir yemektir" dedi.
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Tirit ustası Mehmet Duran "Tirit Şanlıurfa'ya özgü geleneksel bir lezzettir. İnsanlar sabah erkenden gelip tirit yiyerek işine gider. Genelde kış aylarında bolca tüketilen faydalı bir yemektir" dedi.
Hz. İbrahim'den kalan gelenek: TiritŞanlıurfa'da, Hz. İbrahim peygamber döneminden kaldığı ifade edilen yöresel tirit yemeği; içindeki kuzu eti, ekmek, yoğurt ve bol sarımsağıyla kış aylarında bağışlılık sistemini güçlendirdiği için yoğunlukla tercih ediliyor.
Hz. İbrahim'den kalan gelenek: TiritŞanlıurfa'da, Hz. İbrahim peygamber döneminden kaldığı ifade edilen yöresel tirit yemeği; içindeki kuzu eti, ekmek, yoğurt ve bol sarımsağıyla kış aylarında bağışlılık sistemini güçlendirdiği için yoğunlukla tercih ediliyor.
Yüzlerce metrelik kuyruğun sebebi...Şanlıurfa’da 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da 20 bin kişiye kentin yöresel etli yemeği tirit ikram edildi. Sabah namazı ardından dev kazanlarda hazırlanan tiritten yemek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.Şanlıurfa Müftülüğü tarafından organize edilen tirit ziyafeti, sabah namazı ardından Dergah ve Hz.İbrahim Camii'nde verildi. Sabahın ilk ışıklarıyla camii avlusunda uzun kuyruk oluşturanlar, yaklaşık 2 saat boyunca sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Ziyafete gelen kadın ve erkekler, ayrı kurulan stantlarda tiritlerini aldı. Şanlıurfalı yardımseverlerin desteği ile hazırlanan ziyafette, 4 ton 750 kilo et, 30 bin ekmek, 3 ton yoğurt, 1 ton limon, 185 kilo sarımsak kullanıldı.