Şanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzeti: Tirit
Şanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzeti: TiritŞanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor.
1.12.2021Yaşam
Şanlıurfalıların kahvaltıda vazgeçemediği tescilli lezzet: Tirit
Şanlıurfalıların kahvaltıda vazgeçemediği tescilli lezzet: TiritŞanlıurfa'da kuzu etinden yapılan ve içerisine şifalı olduğu bilinen safran bitkisinin de konulduğu tirit, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Restoran işletmecisi Faruk Akbaş, Şanlıurfa'da yapılan tiritin diğer bölgelerde yapılanlardan farklı olduğunu belirterek "Tiritin, Şanlıurfa'ya ait yöresel bir yemek olduğu tescillenmiştir" dedi. İşte tirit yemeği hakkında merak edilenler...
Asırlık tarifle 50 yıldır damakları tatlandırıyor
Asırlık tarifle 50 yıldır damakları tatlandırıyorŞanlıurfa'da "Tiritçi Baba" olarak tanınan 70 yaşındaki Bedir Gül, "Halil İbrahim sofrası ve bereketi" ile özdeşleşen ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden tirit yemeğini 50 yıldır babasından öğrendiği asırlık tarifle geleneksel yöntemlerle hazırlıyor.
6.07.2021Et Yemekleri
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Tirit ustası Mehmet Duran "Tirit Şanlıurfa'ya özgü geleneksel bir lezzettir. İnsanlar sabah erkenden gelip tirit yiyerek işine gider. Genelde kış aylarında bolca tüketilen faydalı bir yemektir" dedi.
11.09.2019Haberler
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"Şanlıurfa'nın  yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Tirit ustası Mehmet Duran "Tirit Şanlıurfa'ya özgü geleneksel bir lezzettir. İnsanlar sabah erkenden gelip tirit yiyerek işine  gider. Genelde kış aylarında bolca tüketilen faydalı bir yemektir" dedi.
27.01.2019Ekonomi
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"
Soğuk kış günlerinin "sıcak kahvaltısı"Şanlıurfa'nın  yöresel lezzetlerinden tirit, soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Tirit ustası Mehmet Duran "Tirit Şanlıurfa'ya özgü geleneksel bir lezzettir. İnsanlar sabah erkenden gelip tirit yiyerek işine  gider. Genelde kış aylarında bolca tüketilen faydalı bir yemektir" dedi.
27.01.2019Ekonomi
Hz. İbrahim'den kalan gelenek: Tirit
Hz. İbrahim'den kalan gelenek: TiritŞanlıurfa'da, Hz. İbrahim peygamber döneminden kaldığı ifade edilen yöresel tirit yemeği; içindeki kuzu eti, ekmek, yoğurt ve bol sarımsağıyla kış aylarında bağışlılık sistemini güçlendirdiği için yoğunlukla tercih ediliyor.
24.12.2017Gündem
Hz. İbrahim'den kalan gelenek: Tirit
Hz. İbrahim'den kalan gelenek: TiritŞanlıurfa'da, Hz. İbrahim peygamber döneminden kaldığı ifade edilen yöresel tirit yemeği; içindeki kuzu eti, ekmek, yoğurt ve bol sarımsağıyla kış aylarında bağışlılık sistemini güçlendirdiği için yoğunlukla tercih ediliyor.
24.12.2017Gündem
Tirit kaz fiyatlarını artırdı
Tirit kaz fiyatlarını artırdıSamsun'da kış aylarında tiride yönelik artan talep, kaz fiyatlarının 80 liradan 140 liraya kadar yükselmesine neden oldu.
3.01.2017Ekonomi
'Tiridine banabilmek' için 10 gün önceden randevu alıyorlar
'Tiridine banabilmek' için 10 gün önceden randevu alıyorlarSamsun'un Havza, Kavak ve Ladik ilçesindeki "kaz asma" tesislerinde yapılan yöresel yemek tiride vatandaşlardan yoğun talep geliyor.
20.01.2016Gündem
Yüzlerce metrelik kuyruğun sebebi...
Yüzlerce metrelik kuyruğun sebebi...Şanlıurfa’da 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da 20 bin kişiye kentin yöresel etli yemeği tirit ikram edildi. Sabah namazı ardından dev kazanlarda hazırlanan tiritten yemek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.Şanlıurfa Müftülüğü tarafından organize edilen tirit ziyafeti, sabah namazı ardından Dergah ve Hz.İbrahim Camii'nde verildi. Sabahın ilk ışıklarıyla camii avlusunda uzun kuyruk oluşturanlar, yaklaşık 2 saat boyunca sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Ziyafete gelen kadın ve erkekler, ayrı kurulan stantlarda tiritlerini aldı. Şanlıurfalı yardımseverlerin desteği ile hazırlanan ziyafette, 4 ton 750 kilo et, 30 bin ekmek, 3 ton yoğurt, 1 ton limon, 185 kilo sarımsak kullanıldı.
11.09.2019Haberler