Yapay tatlandırıcılı içecek ve gıdalar hangi hastalıklara neden oluyor? Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, yapay tatlandırıcılı içecekler ve işlenmiş gıdaların, vücuda olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Üstündağ: "Yapay tatlandırıcılı ve işlenmiş gıdaları tüketirken iki kere düşünmemiz lazım. Muhakkak içerdiklerine bakmamız lazım. Şeker oranı nedir, tuz oranı nedir, bunlara bakılmalı. Doğal beslenme zincirimizde bulunmayan hangi yapay maddeleri, koruyucu ve katkı maddelerini içeriyor, bunlara bakıp değerlendirmemiz lazım" dedi.
Tatlandırıcılar bilinçli kullanılmalıMayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, uygulanan zayıflama programlarında kullanılan tatlandırıcıların içeriklerine ve kullanım dozlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Tatlandırıcı kullananlara uyarı''Tatlandırıcının içindeki madde aslında bizim şeker algılama organlarımıza hile yapıyor, beyin sistemimizi yanıltıyor. Tatlandırıcı alan kişi kısa süre sonra şekere karşı bir istek hissetmeye başlıyor. Tatlandırıcıyı da çok fazla kullanmamaya çalışmak lazım''