Mısırı saatlerce haşlamaya gerek yok! Su yerine bunu koyun, pamuk gibi oluyorMısır, özellikle yaz aylarında en sevilen lezzetlerden biridir. Ancak mısırı tam kıvamında ve yumuşacık yapmak için saatlerce haşlamak zorunda kalmak can sıkıcı olabilir. Neyse ki, mısırı pamuk gibi yumuşak hale getirmenin daha pratik ve hızlı bir yöntemi var! İşte, mısırı kısa sürede yumuşacık yapmanın püf noktaları ve bu lezzeti zirveye taşıyacak yöntemler.
Saatlerce kaynatmaya gerek yok! Su yerine ekleyin, yumuşacık oluyorYaz aylarının en güzel atıştırmalıklarından olan mısır, mis gibi kokusuyla birçok kişinin dayanamadığı lezzetlerden biridir. İnsan sağlığı için çok faydalı olan mısırı haşlarken uzun süreler harcayabiliyoruz. İşte tazecik mısır elde etmek için tüyolar.
Süt mısırı yumuşacık yapan haşlama yöntemi! Su ile yarı yarıya karıştırınKüçük büyük herkesin severek tükettiği süt mısır yumuşak olduğunda daha lezzetlidir. Közde veya haşlama olarak tüketilen süt mısır sert olduğunda kimse yemek istemez. Süt mısırın yumuşacık olması için haşlarken uygulayacağınız bu etkili ve pratik yöntemle lezzetli mısırlar elde edebilirsiniz.
Aynı sokak mısırı gibi oluyor! Evde süt mısır haşlarken mutlaka böyle yapınYaz aylarında sahil kenarlarında, parklarda ve festivallerde sıklıkla karşılaştığımız sokak mısırı, evde de aynı lezzeti yakalamak isteyenler için harika bir alternatif sunuyor. İşte evde süt mısır haşlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları ve tarifler!
Süt mısırın faydaları ve zararları nelerdir?Severek tükettiğiniz süt mısırın yararları olduğu kadar zararları da bulunuyor. Her şeyi ayarında tüketmenin faydalı olduğu günümüzde süt mısırın faydaları ve zararları neler olabilir, işte cevabı…
Süt mısır çorbası tarifiSüt mısır çorbası tarifi kısa sürede sofralarınıza yer edecek. En değişik çorba tariflerinden biri olan süt mısır çorbası nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, işte süt mısır çorbası tarifi: