Ünlü şefin gribe doğal çözümü! Hem iyileştiriyor hem de mideye bayram ettiriyor
Ünlü şefin gribe doğal çözümü! Hem iyileştiriyor hem de mideye bayram ettiriyorDiğer kebaplardan farklı bir şekilde hazırlanan soğan kebabı, içerisindeki malzemeler, pişirme teknikleri ve eşsiz tadıyla ön plana çıkıyor. İşte mideye bayram ettiren şifalı yiyecek.
11.01.2024Yemek
Kış hastalıklarının ilacı, soğan kebabı sezonu başladı
Kış hastalıklarının ilacı, soğan kebabı sezonu başladıGAZİANTEP'te, havaların soğumasıyla birlikte besin değerinin yüksek olması nedeniyle vücut direncini artırdığı için soğan kebabı tüketimi arttı.
17.11.2020Haberler
Bu kebap soğuk algınlığı ve gripten koruyor! Doğal antibiyotik soğan kebabı
Bu kebap soğuk algınlığı ve gripten koruyor! Doğal antibiyotik soğan kebabıUNESCO tarafından gastronomi dalında 'Kreatif Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep'in önemli lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, kış aylarında tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Özellikle pandemi döneminde gribin ve nezlenin doğal ilacı olarak bilinen soğan kebabı, havaların soğumaya başlamasıyla beraber kentteki kebapçılarda pişirilmeye başlandı.
İlaç niyetine soğan kebabı yiyorlar
İlaç niyetine soğan kebabı yiyorlarŞanlıurfa'da havaların iyice soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşlar, gribe yakalanmamak için antibiyotik özelliği bulunan soğan kebabı yemeyi tercih ediyor.Birbirinden lezzetli yöresel yemekleri ve mangaldaki çeşitliliğiyle 'Kebap diyarı' olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, antibiyotik etkisi nedeniyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan soğan kebabı sezonu açıldı. Kış aylarında en çok tercih edilen yemeklerinden olan soğan kebabı için lokantalarda, hummalı çalışmalar yapılıyor.Gastronomi alanında Şanlıurfa mutfağında önemli bir yeri olan soğan kebabı, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu ve etkisi nedeniyle çokça tüketiliyor. Acı soğan ve etin birleşmesiyle oluşan, nar ekşisi, pul biber ve limonla terbiye edilen soğan kebabının lezzeti kadar, görüntüsü de güzel.
11.09.2019Haberler