Binlerce sesli kitap bir aradaDinlebi pandemi sebebiyle zorlu geçen bir yılın ardından herkesin evlerinde gireceği yılbaşı gecesi için sesli kitap arşivini 4 gün boyunca ücretsiz olarak kullanıma açıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının etkili olacağı 31 Aralık tarihinden itibaren 4 Ocak 2021 tarihine kadar geçerli program kapsamında kullanıcılar 2000’e yakın sesli kitabı sınırsız dinleyebilecek.
Türk mühendislerden Türkiye’de bir ilkGaziantep’te elektrik elektronik mühendisi Nihat Cindioğlu, beş arkadaşıyla birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak, yerli Whatsapp programı geliştirdiler. Yeni görüntülü ve sesle konuşma programı Kamapp, App Store, Play Store, Google Store gibi elektrik ortamlardan yüklenebiliyor. Türk Mühendis Cindioğlu, geçtiğimiz yıl beş arkadaşıyla birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak yerli Whatsapp’ı geliştirdi. Dünyada var olan birçok sesli ve görüntülü konuşma programının Türkiye’de bulunmaması nedeniyle böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Cindioğlu, Whatsapp’a kafa tutacak bir yazılım hazırladıklarını kaydetti. Arkadaşları ile yaptıkları çalışmada dosya gönderimi, görüntülü ve sesli konuşma ile bilgisayardan cep telefonuna arama yapmaya kadar birçok işlevi olan “Kamapp” adlı programı bugün aktif olarak hizmete açtıklarını aktaran Cindioğlu, uygulamanın App Store, Play Store, Google Stroe gibi elektronik ortamlardan indirilebildiğini ifade etti. Tanıtım ve reklam yapmadan bugün itibariyle 100 kullanıcıya ulaştıklarını anlatan Mühendis Cindioğlu, programın daha da geliştirilip tüm dünyada kullanılması için 12 kişilik ekiple çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Programın yapım aşamasını ve tanıtımını yapan Türk Mühendis Cindioğlu, “2017 yılında bu Kamapp projesinin ilk testlerini yaptık. Kamapp, ismini kamu uygulamasından alıyor. Programda, görüntülü ve sesli konuşma, video, fotoğraf paylaşımı, lokasyon paylaşımı, dosya gönderimi gibi işlerde kullanılabiliyor. Bu programda ayrıca masaüstü bilgisayarınızdan cep telefonlarını arayayıp sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. WhatsApp ve benzeri uygulamalarının olması ve Türkiye’de bu tür programların kurucularının olmamasından dolayı, böyle bir eksikliği gidermek adına beş arkadaşımla birlikte bir çalışmaya imza attık. Bu çalışmamız tamamen yerli olup, herhangi bir yerden destek almadık. Türkiye’de bizden başka böyle bir programı geliştiren veya yapan yok" dedi.
Görme Engellilere Özel Sesli KitaplarSağlık Bakanlığı, görme engelliler ve ailelerinden gelen talep üzerine, sağlık bilgilerini içeren "sesli kitap"lar hazırladı.