Ses Kısıklığı

Ses Kısıklığı

Son dakika ses kısıklığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ses kısıklığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ses kısıklığı haber sayfamızda...

Ses Kısıklığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 339 ses kısıklığı haberi bulunmuştur.
Krizleri azaltan pil devrede! Elif Erva'nın yeni umudu, ilaç yetmiyorsa imdada koşuyor
Krizleri azaltan pil devrede! Elif Erva'nın yeni umudu, ilaç yetmiyorsa imdada koşuyorTürkiye'de yapılan epilepsi pili ameliyatları, epilepsi nöbetlerinin gölgesinde çırpınan yaşamları aydınlatıyor ve hastalara yeniden umut oluyor. Geçtiğimiz günlerde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen epilepsi pili ameliyatı da 10 yaşındaki Elif Erva Akdi'nin hayatını daha iyi bir hale getirdi. Ameliyatı yapan Op. Dr. Dursun Türköz'e sorduk.
30.10.2024Genel Sağlık
Yemeklerden yarım saat sonra görülüyor! ‘Tedavinin ihmali kansere neden oluyor’
Yemeklerden yarım saat sonra görülüyor! ‘Tedavinin ihmali kansere neden oluyor’Göğüste yanma hissi, mideden ağıza doğru yükselen acı-ekşi mide içeriği, ses kısıklığı, boğazda gıcıklanma… Bu ve benzeri şikâyetlerle kendini gösteren ve halk arasında reflü olarak tanımlanan ‘gastroözofageal reflü hastalığı’ (GÖRH) son yıllarda giderek daha sık görülüyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Çetin Karaca, GÖRH’nın tedavisinde yeni gelişmeleri anlattı ve önerilerde bulundu.
16.09.2024Genel Sağlık
Kabus hortladı! DSÖ uyardı, temastan beş gün sonra başlıyor
Kabus hortladı! DSÖ uyardı, temastan beş gün sonra başlıyorİlk ortaya çıktığından beri tüm dünyanın kabusu haline gelen Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye ediyor Virüs 'FLiRT' isimli yeni varyant ile yeniden hızla yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü ise, FLiRT varyant grubunun dünya çapında baskın hale geldiği konusunda uyardı.
13.07.2024Dünya
Parfümü boyuna sıkmak zararlı mı? Tiroit nodülleri hakkında bilinmesi gerekenler
Parfümü boyuna sıkmak zararlı mı? Tiroit nodülleri hakkında bilinmesi gerekenlerSes kısıklığı ya da sesinizde çatallanma oluyor, boynunuzda şişlik ya da yutkunurken hareket eden kitle hissediyor, nefes almada güçlük mü çekiyorsunuz? Bu ve benzeri şikayetler; nefes borusunun ön kısmında yer alan, şekli kelebeğe benzeyen ve salgıladığı hormonlarla vücudun birçok fonksiyonunu düzenleyen tiroit bezindeki nodüllerden kaynaklanıyor olabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tamer Karşıdağ, tiroit nodülleri hakkındaki çok önemli 6 bilgiyi açıkladı.
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyorBaş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
3.02.2024Pazar
Türkiye’de 40 bin kişiye bu tanı konuyor! En tipik belirtisi ise ‘inatçı öksürük’
Türkiye’de 40 bin kişiye bu tanı konuyor! En tipik belirtisi ise ‘inatçı öksürük’Özellikle iki haftadan uzun süren ve nedeni bilinmeyen inatçı öksürüğün akciğer kanserinin belirtisi olabildiğini söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, akciğer kanserinin 10 önemli belirtisini açıkladı.
Ölüm riskini yüzde 45 azalttı
Ölüm riskini yüzde 45 azalttıTedavi edici ‘Tedopi’ adlı akciğer kanseri aşısının denemelerde hastalarda ölüm riskini yüzde 41 azalttığı tespit edildi.
13.09.2023Dünya
'Hava sıcak' diye boynuna takmadı, art arda 3 kez arı soktu! '30 dakikada öldürüyor'
'Hava sıcak' diye boynuna takmadı, art arda 3 kez arı soktu! '30 dakikada öldürüyor'İstanbul'daki bir kamp alanında karavanda yaşayan Ata Bekdeşer, geçtiğimiz günlerde işlerini halletmek için motosikletiyle yola çıktı. Ancak hava sıcak diye takmayı atladığı bir ekipman az kalsın hayatına mal oluyordu. Seyir halindeyken montundan içeri giren arı tarafından 3 kez sokulan genç adama ilk müdahaleyi yapan Dr. Gökçe Aydoğdu'nun anlattıkları ise tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.
22.08.2023Yaşam
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
Çok tok karnına miting yapmayın
Çok tok karnına miting yapmayınCHP’nin eski doktor milletvekili, Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı; cumhurbaşkanı adaylarına, liderlere, milletvekili adaylarına mitinglerde gür ses için önerilerde bulundu, reçete verdi.
3.05.2023Gündem
Güle güle Nihat ağabey
Güle güle Nihat ağabeySpor gazeteciliğinin duayenlerinden ve Milliyet’in simge isimlerinden Nihat Geven’i 83 yaşında kaybettik. Milliyet gazetesinde aralıksız olarak 50 yıl çalışan ve TSYD Adana Şubesi’nin 25 yıl başkanlığını yapan Geven, TSYD Adana Şubesi Tesisleri’ne ismi verilerek ölümsüzleştirilmişti.
3.12.2022Gündem
Akciğer kanseri ile mücadele farkındalıkla başlar
Akciğer kanseri ile mücadele farkındalıkla başlarGünümüzün en önemli toplum sağlığı sorunlarından biri olan kanserin tüm dünyada görülme sıklığı artıyor. Her yıl milyonlarca insan bu hastalığa karşı büyük bir mücadele ortaya koyarken, ülkemizde oldukça yaygın görülen akciğer kanseri birçok insanın yaşamını derinden etkilemeye devam ediyor.
17.11.2022Advertorial
Tiroit bezi hastalıklarında ameliyat gerektiren 4 neden
Tiroit bezi hastalıklarında ameliyat gerektiren 4 nedenTiroit, boyun bölgesinin ön tarafında 'adem elması' adı verilen kıkırdak çıkıntının hemen altında yerleşen ve vücut için hayati öneme sahip hormon salgılayan kelebek şeklinde bir bez. Bu bez içerisinde oluşan farklı yapıda ve değişik büyüklüklerdeki kitleler ise tiroit nodülü olarak adlandırılıyor. Peki her tiroit nodülü için ameliyat gerekir mi, ne zaman ameliyat kararı verilir? Endokrin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Dural anlattı.
27.07.2022Genel Sağlık
‘Hastane yatışları başladı’ En yaygın belirti artık değişti
‘Hastane yatışları başladı’ En yaygın belirti artık değiştiKoronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022Gündem
Disfoni Nedir, Neden Olur? Disfoni Tedavisi Nasıl Yapılır?
Disfoni Nedir, Neden Olur? Disfoni Tedavisi Nasıl Yapılır?Disfoni; ses üretimini etkileyen sorunların tamamını kapsayan bir tanımdır. Ses kalitesinde olumsuz farklılık, konuşma sırasında yorgunluk gibi normal durumu aşan sorunların hepsi disfoni olarak adlandırılmaktadır. Disfoni ani olarak ya da yavaştan ortaya çıkabilmektedir. Ses kısıklığı, ağrı, ses perdesi farklılığı görülebilmektedir. Disfoni nedir, neden olur? Disfoni tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
14.07.2022Sağlık
Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler?
Tiroid Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Tiroid Nereleri Etkiler?Tiroid bezleri boyun bölgesinde ön tarafta ve soluk borusunun hemen ön kısmında bulunur. Tiroid bezi kelebek şeklindedir. İki parçalı bir bezdir ve çeşitli hormonların salgılanmasını sağlamaktadır. Tiroid boğaz ağrısı yapar mı? Tiroid nereleri etkiler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.07.2022Sağlık
Reflü Belirtileri Arasında Sırt Ağrısı Ve Nefes Darlığı Var Mıdır?
Reflü Belirtileri Arasında Sırt Ağrısı Ve Nefes Darlığı Var Mıdır?Reflü önemli olan ve yaşam kalitesini düşüren bir mide rahatsızlığıdır. Pek çok kişide görülebilen reflü hastalığı çeşitli belirtiler göstermektedir. Sizin için reflü hastalığının nedenlerini, reflü hastalığının sırt ağrısı ve nefes darlığı yapıp yapmadığını derledik.
5.07.2022Sağlık
Koronavirüsün etkileri TBMM'de tartışıldı
Koronavirüsün etkileri TBMM'de tartışıldıTBMM Halkla İlişkiler Binası Konferans Salonu'nda moderatörlüğünü Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Uzmanı Berkant Özpolat''ın yaptığı panele, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ersin Günay, Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup Ekmekçi, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Oben Baysan, Nöroloji Uzmanı Dr. Tuğra Yanık konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılar, Covid-19'un etkilerine ilişkin kendi alanlarıyla ilgili bilgi paylaştı.
3.06.2022Sağlık
Tütün kullanımı baş-boyun kanserlerinin en önemli sorumlusu
Tütün kullanımı baş-boyun kanserlerinin en önemli sorumlusuDaha çok erkeklerde görülen baş boyun kanserlerinin ilk nedeni tütün kullanımı olarak belirtiliyor. Dünya Tütünsüz Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, “Baş boyun kanserleri erkeklerde daha sık görülse de genetik mirasın ve sonradan gelişen bazı genetik bozuklukların da etkisi var” açıklamasında bulundu. Türkiye’de baş boyun kanserleri içinde erkeklerde en sık gırtlak kanseri, kadınlarda ise en sık tiroit kanseri görüldüğünü belirten Prof. Dr. Erkul, "Listenin ikinci sırasında ağız içi kanserleri var" dedi.
TBMM'de 'Kovid-19'un Vücudumuza Etkileri Paneli'
TBMM'de 'Kovid-19'un Vücudumuza Etkileri Paneli'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Kovid-19'un Vücudumuza Etkileri' konulu panel düzenlendi.
2.06.2022Gündem
Aort Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Aort Anevrizması Belirtileri Nelerdir?
Aort Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Aort Anevrizması Belirtileri Nelerdir?Aort, Fransız bir kelimedir ve dilimizdeki TDK sözlük anlamı ise Ana atardamardır. Kalpten çıkan ve vücudun en büyük atar damarı olan aort kalbin son karıncığından çıkar. Aort ile beraber aort anevrizması hakkında ayrıntıları derledik.
23.05.2022Eğitim
Astım hakkında doğru sanılan 10 yanlış bilgi
Astım hakkında doğru sanılan 10 yanlış bilgiHava yollarında daralmayla kendini gösteren ve ataklarla seyreden ‘astım’ dünyada ve ülkemizde oldukça sık görülen bir hastalık. Öyle ki ülkemizde yaklaşık 4 milyon kişi astım hastalığıyla mücadele ediyor. Ancak toplumda astım hakkında doğru sanılan bazı hatalı bilgiler hastaların tedavilerini aksatmalarına yol açabiliyor. Peki hangi hatalı düşünceler astım hastalarının hayatlarını zorlaştırıyor? Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, astım hakkında toplumda doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi anlattı.
Vakalar inişe geçti maskeye veda mı?
Vakalar inişe geçti maskeye veda mı?Vaka sayılarının inmeye başladığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Koca, gelecek hafta düzenleyeceği basın toplantısında maske, test ve benzeri tedbirlerle ilgili yeni dönemi anlatacağını söyledi.
18.02.2022Gündem
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyorDünyada her yıl yaklaşık 10 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konduğunu söyleyen uzmanlar, erken teşhisin hayat kurtardığını ve gelişen tedavi yöntemleri sayesinde iyileşme şansının yüksek olduğunu söylüyor.
3.02.2022Gündem
Akciğer kanserinin evreleri nelerdir?
Akciğer kanserinin evreleri nelerdir?Dünya üzerinde en sık görülen kanser türleri arasında yer alan akciğer kanseri, çoğunlukla sigaranın neden olduğu ölümcül bir hastalıktır. Erken evrelerde teşhis edildiğinde tedavi edilebilen akciğer kanserinin en büyük nedeni sigara içmek gibi görünse de hiç sigara içmemiş kişilerde de akciğer kanseri görülebilir. Yaygın olarak görülen küçük hücreli ve büyük hücreli türlerinde takip edilen tedavi yöntemleri ise farklılık gösterebilir. Onkolog Doç. Dr. Fatma Şen akciğer kanseriyle ilgili bilgi verdi.
27.01.2022Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ses Kısıklığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.