Selçuklu'nun mirası furun kebabı, iftar sofralarını süslüyorKonya'nın yöresel yemeklerinin başında gelen ve Selçuklu dönemi mutfağından miras kalan furun kebabı, ramazan ayında iftar sofralarını süslemeye devam ediyor. 130 yıldır furun kebabı yapan ve bu geleneği 5'inci kuşak olarak sürdürmeye devam ettirdiğini belirten Gazyağcı Furun Kebabı ustası Hüseyin Çınalı, ''Bu yemeğin en önemli unsuru kendi yağında pişmesidir. Furun kebabı, sürekli ilgilenilerek alt-üst çevrilerek bakır kazanlarda pişirilen bir yemektir. Konya mutfağının simge yemeğidir'' dedi.
Hadislerden esinlendi yemeklerin izini sürdü"Selçuklu Mutfağı" adlı eseri "Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı Ödülü"ne layık görülen Şef Akkor, hadislerden esinlenerek "7'nci Yüzyıl ve Sonrasında İslam Mutfak Kültürü ve Yemekleri" adlı araştırmasını bitirdi.