Selçuklu'nun mirası furun kebabı, iftar sofralarını süslüyor
Selçuklu'nun mirası furun kebabı, iftar sofralarını süslüyorKonya'nın yöresel yemeklerinin başında gelen ve Selçuklu dönemi mutfağından miras kalan furun kebabı, ramazan ayında iftar sofralarını süslemeye devam ediyor. 130 yıldır furun kebabı yapan ve bu geleneği 5'inci kuşak olarak sürdürmeye devam ettirdiğini belirten Gazyağcı Furun Kebabı ustası Hüseyin Çınalı, ''Bu yemeğin en önemli unsuru kendi yağında pişmesidir. Furun kebabı, sürekli ilgilenilerek alt-üst çevrilerek bakır kazanlarda pişirilen bir yemektir. Konya mutfağının simge yemeğidir'' dedi.
3.05.2020Gündem
Sömestr tatilinde “yöresel lezzetleri” deneyin!
Sömestr tatilinde “yöresel lezzetleri” deneyin!Türkiye’nin en lezzetli mutfaklarından biri de hiç şüphesiz ki Konya mutfağı!