Tek tek kabuğunu soymaya gerek yok! Sarımsak kabuğu kendiliğinden ayrılıyorSarımsak, yemeklere kattığı eşsiz lezzetin yanı sıra sağlık açısından da büyük faydalar sağlayan bir besindir. Ancak çoğu insan için en büyük zorluk, sarımsağın kabuğunu soymaktır. Özellikle çok sayıda sarımsağı ayıklamak gerektiğinde bu işlem zahmetli hale gelebilir. Neyse ki, sarımsağın kabuğunu pratik bir şekilde ayırmanın doğal ve etkili yöntemleri var! İşte sarımsak soyma derdine son verecek o yöntemler…
Sarımsak kabuğu jet hızıyla soyulacak! Şefler bu hileye başvuruyor, çok kolaymışSarımsak, yemeklerin olmazsa olmazı, mutfağın hem şifalı hem de lezzetli kahramanıdır. Ancak birçok kişi için sarımsak soymak, vakit alıcı ve zahmetli bir görev haline gelebiliyor. Özellikle de çok miktarda sarımsak soymak gerekiyorsa, bu durum bir işkence halini alabiliyor. Kabukları ayıklamakla uğraşırken mutfak tezgahında dağınıklık var etmemeye çalışmak ise cabası. Ama size iyi bir haberimiz var; birkaç basit sarımsak soyma hilesi ile sarımsakları kısa sürede ve zahmetsizce soyabilirsiniz. Üstelik ek bir ekipmana da ihtiyacınız yok.
Tereyağından kıl çeker gibi soyulacak! Boş kavanoz taktiğiyle sarımsak kabuğuna elvedaSarımsak, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Kimi zaman sadece sağlığa fayda sağlaması amacıyla, kimi zaman ise aromatik lezzetinden yararlanmak amacıyla yemeklerimize katıyoruz. Ancak bazen kabuğunu soymak sabır gerektiren bir iş haline gelebiliyor. Sarımsağın faydalarını bilenler için ise bu minik sebzenin hazırlanması ne kadar zahmetli olursa olsun onu kullanmaktan vazgeçmek imkânsız. Peki, sarımsağı hızlı ve pratik bir şekilde soymanın basit ama etkili yöntemleri olduğunu biliyor musunuz?