Son dakika sampaş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sampaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sampaş haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 26 sampaş haberi bulunmuştur.
Yapay zeka çağında sürdürülebilir dönüşümTeknoloji Liderleri Zirvesi Türkiye’nin önde gelen teknoloji yöneticilerini bir araya getirdi. “Yapay Zeka Çağında Yeniden İnovasyon” temalı zirveye sürdürülebilir dijital dönüşüm, yapay zeka ve akıllı şehir konuları damga vurdu.
Kentsel tasarım çağrısıSAMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, “Kentsel tasarım vizyonu için modernize edilmiş ve akıllandırılmış binaların hazırlanması, sürdürülebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilir altyapıların tesisi gerekiyor...
Kentsel dönüşüm İstanbul için bir fırsat mı?Sampaş İş Geliştirme ve Yatırım Yönetimi Direktörü İrem Aksay Wise.tv izleyicileri için İstanbul'da hızla gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarını değerlendirdi.Kentsel dönüşüme esasında bir binayı yıktım yerine dayanıklı bir bina yaptım gibi bakmamak gerektiğini belirten Aksay konuyla ilgili fikirlerini şu şekilde aktardı; "Kentsel dönüşüm büyük bir fırsat. Burada dünya çapında bir kent yaratma şansı var. Burada çarpık kentleşmeye çözüm var".Belediyelerin eski yerleşim yerlerine altyapı hizmeti götürmekte bazı sıkıntılar yaşadığına değinen Aksay, artık kentlerin büyüdüğünü ve altyapının dönüşüm sürecinde yeniden tasarlanmasıyla yaşanabilir kentlere ulaşacağımızı belirtti. Sampaş olarak insanların işlerine yürüyerek gittiği, çocukların güvenle yaya olarak okullarına ulaştığını, doğayla bütünleşik kentler tasarladıklarını belirten Aksay "Bu problemleri ortadan kaldıracak ve komşuluk algısının yeniden kazanılabileceği çok iyi bir fırsat kentsel dönüşüm." diyerek fikirlerini paylaştı.
Yerel yönetimde şeffaflık için ‘Açık Veri Portalı’Gelecekte belediyecilik anlayışını değiştirebilecek, şeffaf yerel yönetimlerin önünü açan, açık veri portallarını Sampaş İş Geliştirme Direktörü M. Serdar Yümlü ile konuştuk.Sampaş İş Geliştirme Direktörü M. Serdar Yümlü açık veri portallarını şu sözl erle anlattı: Dünya'daki gelişime baktığımız zaman, tüm ekonomik aktivitelerin arkasında bir veri ve veri işleme prosesi görürüz. Bunu değerlendirdiğimizde internetin bugün geldiği noktada veri en önemli ekonomik faaliyet unsuru haline geldi. Bunu işleyebilmek, sunabilmek, vatandaşların faydasına kullanabilmek daha fazla önem arz etmeye başladı. Veri üretilen noktalar diye değerlendirdiğimizde 2015 içerisinde 5 milyarı bulan cihazın, internete bağlı olarak veri üreteceği öngörülüyor. 2020 yılında bu rakamın Gartner'a göre 25 milyar, Cisco'ya göre 50 milyar olması öngörülüyor.Yerel yönetimler açısından, veri tabanlarında saklı bulunan verinin, açık bir şekilde vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak şekilde sunulması, operasyonel verimlilik açısından süreçlerinin iyileştirilmesi, şeffaflığın sağlanması, karar verme süreçlerinde veriye dayalı değil bilgiye dayalı ve hatta bilginin üzerinden çıkarımlar sağlanarak, birikime dayalı sonuçlar elde edilmesi ve yeni ekonomik aktivitelerin yaratılması açısından açık veri ve açık veri portalları önem arz etmektedir.
Açık veri portalları yeni bir trend haline gelecek!Dünyanın sadece 165 şehrinde bulunan açık veri portalları gelecek yıllarda bir sektör oluşturmuş olacak.Dünya da şuan da 45 ülkenin sahip olduğu açı veri portalların yeni bir trend olma yolunda olduğunu söyleyen Sampaş İş Geliştirme Direktörü M. Serdar Yümlü “Bu bir trend ve biz çok başındayız. Dünyada sadece 45 ülkenin çok genel verilerini açmış olması 165 şehrin kendi portallarını oluşturması yeterli değil. Bizim de Türkiye adına uluslararası standartlarda bir açık veri portalımızın olması gerekiyor” dedi.Bütün belediyelerimizin portallar üzerinden bilgileri sunumlarını yapmaları gerektiğini ifade eden M. Serdar Yümlü “ Ve bu bilgilerin merkezde birleştirilmesi ve entegre bir şekilde çalıştırılması gerekiyor. Bakıldığında 1970'lerde açılan hava durumu verilerinin nasıl bir sektöre dönüştüğünü çok yakından takip ettik. 1990'larda açılan GPS verilerinin bugün hayatımızda vazgeçilmez en önemli şeylerden biri haline geldiğini gördük. Bundan sonra da mikro seviyede "benim bölgemde oluşan hırsızlık olayları nelerdir? bölgemdeki binaların su tüketimleri, enerji verimlilikleri nasıldır? nasıl bir tedbir alabilirim? trafik bilgisine nasıl ulaşırım?" gibi konuları Türkiye'nin her tarafında yaşıyor ve yaşatıyor olacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Yerel yönetimlerde ‘Açık veri Portalları’ ile yeni bir devir başlıyor!Vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak, ekonomik aktivitelerinde katkı sağlamak, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği oluşturmak artık açık veri portalları sayesinde çok kolay.Hayatı daha kolay ve kaliteli bir hale getirmek için akıllı sistemler geliştiren firmaların öncülerinden olan Sampaş’ın İş Geliştirme Direktörü M. Serdar Yümlü açık veri portalları hakkında “Açık veri, herhangi bir telif hakkı, patent ya da buna benzer kontrol mekanizmasına bağlı kalmaksızın, vatandaşlar tarafından özgürce kullanılabilen veri anlamına geliyor” diye söyledi.Açık veri portalının kamu açısından önemi değerlendirildiğinde kamunun özellikle yerel yönetimlerin günlük işleyişinde yaptıkları tüm operasyonlarda ürettikleri, kullandıkları bilgi ve birikimini vatandaşlara sunması gerekiyor bu da açık veriyi ve açık veri portallarını ortaya çıkartıyor. Serdar Yümlü “Açık veri portallarını kamu açısından değerlendirdiğimizde gerek yerel gerek merkezi yönetimlerin vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak, ekonomik aktivitelere katkı sağlamak, operasyonel verimlilik sağlamak, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği arttırmak üzere açık veri portallarını yaygınlaştırması gerekmektedir.” dedi.
Kentleri nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz?Kentleri daha yaşanabilir hale getirmek isteyen yerel yönetimlerin neler yapabileceklerini SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya Wise TV kameralarına anlattı.Yerel yönetimlerde şuanda en çok insan sermayesi kullanılıyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber yerel yönetimlerin emek yoğun bir yapıdan teknoloji yoğun bir yapıya geçmeli, diyen Karakaya, "Yerel yönetimler, bütün çalışmalarında kendisinden önce modernleşmiş dünya örneklerini çok yakından izlemeli. Gerekirse bu ülkelerin projelerini uyarlamalı. Dünya artık küçük bir dünya herkes herkesi görüyor, takip ediyor. Bunlarda modellemeler yapıp kendi kentine uyan modelleri, örneğin bir kıyı kenti ise bir liman nasıl olmalı, marina sistemi nasıl kurulmalı, burada ticari hayat nasıl geliştirilmeli, insanlar suyu nasıl kullanmalı" diye konuştu.Yerel yönetimler kent modellemeleriyle kenti düzenlerken diğer bir taraftanda kentin geçmişine dikkate alarak yeni oluşumlarına devam etmeli diyen Karakaya “Gerekiyorsa radikal tedbirlerle bir taraftan yok ederek bir taraftan yerine yenisini koyarak yeni bir yaşam şekli tarif etmeli" dedi.
Kent yaşamını kolaylaştıran akıllı kent teknolojileriKentlerin dönüşümünü, ulaşımı ve haberleşmesi gibi konularda insan yaşamını kolaylaştırmaya yönelik bir çok çözüm geliştiriliyor. Akıllı kentlerin öncü markalarından Sampaş’ın Genel Müdürü Şekip Karakaya, hangi teknolojilerin kent yaşamını kolaylaştıracağını hakkındaki görüşlerini Wise. TV kameralarına anlattı.Sampaş Genel Müdürü Şekip Karakaya hayatımızı kolaylaştıran teknolojiler için “Siz kendi açınızdan bakarsanız ulaşım için geliştirilmiş teknolojilerin sizin hayatınızı kolaylaştırdığını düşünebilirsiniz. Bir sağlık sorunu yaşadığınızda, sağlık sorununu çözmek için karşınıza çıkan engellerin yok edildiğini düşünün iyi bir teknolojik yapıyla çok çabuk ulaşabildiğiniz bir sağlık sistemi iyi bir tanı, devamında iyi bir tedavi, onun için gerekli ilaç sistemlerinin bilgisayarda üretildiği bir yaklaşım.” dedi.İnsan hayatını etkileyen hangi alanlar varsa o alanlar için geliştirilmiş teknolojilerin insan yaşamını daha kolay bir hale getirdiğini söyleyen Şekip Karakaya, "Evinizden çıkarken semtinizden geçecek otobüsün hangi dakika hangi saniyede o durağa varacağını biliyorsanız telaşınız kalmıyor, hazırlıklarınızı ona göre yapıyorsunuz yürüme mesafenizi hesaplıyorsunuz yani farkındaysanız ben size basit şeyler söylüyorum. Hayatı kolaylaştıracak basit şeyler" derken "mükemmel basitin altındadır." diye ekledi.
Tuzla’ya Cadde yaptı mağazalar şatışa çıktıTuzla’da 4 bin 979 konut, sağlık ve eğitim merkezleri ile ofis binalarından oluşan Evora İstanbul projesini hayata geçiren Teknik Yapı, projedeki ticari üniteleri açık arttırma ile satışa çıkarıyor
Kapılar açılıyor Tekno şov başlasınBilgisayar ve mobil iletişimi buluşturan teknoloji fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, bugün ‘Sinerji Zirvesi’ ile birlikte açılacak. Fuarda yeni nesil teknoloji ve uygulamaların tanıtılması planlanıyor
İstanbul bilişimin merkezi olacak!6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Avrasya’nın bir numaralı Bilişim ve Teknoloji Fuarı, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi öncesinde düzenlenen basın toplantısı, 15 Ekim Perşembe günü, geniş bir katılımla Swissotel The Bosphorus’da yapıldı.
Casper yeni sezona hazır iddiası güç ve sessizlikBiri masaüstü diğeri dizüstü olmak üzere pazara iki iddialı seri sunan Casper’ın yeni ürünleri ‘sessizlik’, ‘performans’ ve ‘tasarım’ tarafındaki özellikleriyle öne çıkıyor
Sampaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.