Asma yaprağında küften eser kalmayacak! Tuzlu ya tuzsuz sadece 15 dakika sürüyorYaprak sarma büyük emek harcanarak yapılan, zaman alan bir yemek. Bunun için yaprağından içine her şeyin önceden hazır olması şart. Ancak bazen yapraklar hazır olsa da saklanırken küflenebiliyor. Peki küflenmeden uzun süre yaprak saklamanın bir yolu var mı? Tuzlu ve tuzsuz tüm detaylarıyla en iyi yaprak saklama yöntemi haberimizde!
Salamura ile lezzeti katlaMutfaktaki iklim değişir de Akdeniz olursa, bu gerçekten iyi gelir mi? Akdeniz tipi beslenme modelinden, bir zeytinyağlı yorumuna...
Manisa'nın salamura yaprağı İngiliz sofralarındaTürkiye'nin çekirdeksiz üzüm üretiminin büyük kısmının karşılandığı Manisa'da toplanan üzüm yaprakları, iki aylık salamura işleminin ardından ihraç ediliyor. Meyvesine göre fiyatı 5 kat daha pahalı olan ve üreticilerin yüzünü güldüren üzüm yaprağının bu yılki ilk durağı İngiltere oldu. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen "Daha önceden salamura yaprak üretimi yapan birkaç tesis varken bugün 20'nin üzerinde tesis var" dedi.
Manisa'nın salamura yaprağı İngiliz sofralarındaTürkiye'nin çekirdeksiz üzüm üretiminin büyük kısmının karşılandığı Manisa'da toplanan üzüm yaprakları, iki aylık salamura işleminin ardından ihraç ediliyor. Meyvesine göre fiyatı 5 kat daha pahalı olan ve üreticilerin yüzünü güldüren üzüm yaprağının bu yılki ilk durağı İngiltere oldu. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen "Daha önceden salamura yaprak üretimi yapan birkaç tesis varken bugün 20'nin üzerinde tesis var" dedi.