Sahrap Soysal ile BAYRAM SOFRASINOHUTLU TARHANA ÇORBASI 6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 30 dakikaMALZEME LİSTESİ 6 tepeleme yemek kaşığı tarhana1 su bardağı haşlanmış nohut (konserve nohut da kullanabilirsiniz)5 yemek kaşığı zeytinyağı3 adet orta boy domates2 tatlı kaşığı domates salçası2 çay kaşığı tuz, karabiber2 çay kaşığı kırmızı pul biber12-14 bardak ılık et ya da tavuk suyuHAZIRLANIŞIToz ya da parça tarhanayı derin bir kaba aktarıp üzerine 2 su bardağı ılık suyu ekleyin...
Sahrap Soysal ile BAYRAM SOFRASIAYRANLI BUĞDAY AŞI ÇORBASI MALZEME LİSTESİ 8 Kişilik, Hazırlama süresi: 15 dakikaPişme süresi: 40 dakika2 su bardağı aşurelik buğday (dövme ya da gendime de denir) 1 yemek kaşığı köftelik ince bulgur 1 yemek kaşığı pirinç 10-12 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz3 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı un2 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı kuru nane1/2 yemek kaşığı kuru fesleğen2 çay kaşığı kırmızı pul biberHAZIRLANIŞIAşurelik buğdayı yumuşaması için bir gece önceden iki su bardağı suyla ıslatın...