Osmanlı'da ilaç niyetine yeniyordu! Bağırsakları dip köşe temizliyor, doğal hastalık kalkanıGeleneksel Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri de murabba. Osmanlı mutfağından sofralarımıza kadar gelen murabba, reçele benzer yapısıyla insan sağlığına birbirinden farklı faydalar sunuyor. Peki Osmanlı'da ilaç olarak kullanılan murabbanın yararları neler ve nasıl yapılıyor?
Kayısı reçelini baklavayla yarıştıran tüyo! Asla şekerlenmiyor, meyvesi diri diri kalıyorKayısı reçeli, tatlı ve hafif ekşi aromasıyla sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında taze kayısıların bol olduğu dönemde yapılması önerilen bu reçel, kış aylarında da tatlı ihtiyacını karşılayacak mükemmel bir seçenektir. Kıvamı tutmayan reçel yapma kaygısını ortadan kaldıracak detaylı tarif ve püf noktalarıyla karşınızdayız.