Osmanlı'da ilaç niyetine yeniyordu! Bağırsakları dip köşe temizliyor, doğal hastalık kalkanı
Osmanlı'da ilaç niyetine yeniyordu! Bağırsakları dip köşe temizliyor, doğal hastalık kalkanıGeleneksel Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri de murabba. Osmanlı mutfağından sofralarımıza kadar gelen murabba, reçele benzer yapısıyla insan sağlığına birbirinden farklı faydalar sunuyor. Peki Osmanlı'da ilaç olarak kullanılan murabbanın yararları neler ve nasıl yapılıyor?
23.09.2024Genel Sağlık
Kayısı reçelini baklavayla yarıştıran tüyo! Asla şekerlenmiyor, meyvesi diri diri kalıyor
Kayısı reçelini baklavayla yarıştıran tüyo! Asla şekerlenmiyor, meyvesi diri diri kalıyorKayısı reçeli, tatlı ve hafif ekşi aromasıyla sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında taze kayısıların bol olduğu dönemde yapılması önerilen bu reçel, kış aylarında da tatlı ihtiyacını karşılayacak mükemmel bir seçenektir. Kıvamı tutmayan reçel yapma kaygısını ortadan kaldıracak detaylı tarif ve püf noktalarıyla karşınızdayız.
2.08.2024Püf Noktası
Reçel Yapmanın Püf Noktaları Tarifi
Reçel Yapmanın Püf Noktaları TarifiLezzetli reçeller yapabilmeniz için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var.
Reçel yapmanın püf noktaları
Reçel yapmanın püf noktalarıKış için reçel hazırlıklarına başlamanın zamanı geldi. İşte enfes reçeller yapmanın püf noktaları!
6.07.2021Bilgi