Son dakika ramazanda beslenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ramazanda beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ramazanda beslenme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 286 ramazanda beslenme haberi bulunmuştur.
Sahura kalkın! Ramazanda böbrek hastalarına 6 önemli uyarıOruç tutmak fiziksel ve ruhsal sağlığımız üzerinde pek çok fayda sağlasa da, bazı kurallara dikkat etmediğimizde böbrekleri etkileyebiliyor. Nefroloji Uzmanı Dr. Bilal Görçin, “Böbrek hastalıkları genellenemez. Bu nedenle böbrek hastalığına sahip kişilerin ramazanda beslenme yaklaşımları farklı olmalıdır” diyerek, böbrek hastalarının oruç tutarken dikkat etmeleri gereken kuralları anlattı.
Ramazan ayı için sahur ve iftar uyarısı! 'Süt, yoğurt, ayran, yumurta olmadan olmaz'Ramazan ayında beslenmenin biraz daha özen istediğini ifade eden Diyetisyen Rozelin Aslan, "Ramazanda oruç tutan kişiler için ana öğünler sahur ve iftardır. Bu iki öğün arasındaki kalan zaman içerisinde vücudun ihtiyacı olan enerjinin sağlanabilmesi için ramazanda beslenme önem kazanır" dedi.
Oruç tutarken beslenmede dikkat edilmesi gerekenler - Ramazanda ne yemeli?Ramazanda oruç tutarken ne yemeli, ne yememeli? Yaşanan salgın nedeniyle birçok kişi bağışıklık sisteminin zayıflayacağı düşüncesiyle oruç tutmak konusunda kararsızlık yaşıyor. Pandeminin olması sorun değil. Sorun pandemi sürecinde vücudunuzu doğru şekilde korumak. "Hasta olmayan ve bu salgından etkilenmemiş kişiler arzu ettiği takdirde oruç tutabilirler" diyen Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, ramazana dair beslenme önerilerinde bulundu
İşte en büyük yanlış! Ramazanda bu besinlerden uzak durunRamazan ayında oruç tutacaklar için uyarılarda bulunan Uzman Diyetisyen Melek Elmas, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekerek uzak durulması gereken besinler hakkında bilgi verdi.
Son dakika! Sağlık Bakanlığı'ndan ramazan açıklamasıGelen bir son dakika haberine göre; Ramazana sayılı günler kaldı. 12 Nisan'ı 13 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak. Sağlık Bakanlığı ilk oruca kısa bir süre kala, Ramazan’da Beslenme Önerileri adı altında bir uyarı yayımladı. İşte detaylar...
Sahura kalktığınızda bir kase yoğurt yiyin!Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiftçioğlu, ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Ramazanda beslenme düzeni iki öğüne düştüğünden sahura mutlaka kalkılması gerektiğini vurgulayan Çiftçioğlu önemli tasiyelerde bulundu.
Ramazanda sloganınız her öğün sebze olsunKoronavirüs salgını nedeniyle bu ramazan ayını evde karşılıyoruz. Sağlığımızı korumak için daha da özen göstermemiz gereken bu dönemde doğru beslenmenin ipuçlarını Diyetisyen Burak Alifaki veriyor.
Bakanlıktan sağlıklı beslenme önerileriSağlık Bakanlığı’nca ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için neler tüketilmesi gerektiğini gösteren yiyeceklerin yer aldığı örnek “Sağlıklı Bayram Sofrası” hazırlandı. Diyetisyen Hatice Berna Karakaş, “Ramazan ayının sona ermesiyle tüketilen yiyeceklerin miktarı aniden artırılmamalı” dedi.
Ramazanda midenizi yormayacak önerilerSofraların bereketli olduğu, lezzetli yemekler ile donatıldığı Ramazan ayı geldi çattı. Sahur ile iftar arasındaki uzun zaman dilimine dikkat! Sağlıklı ve sizi yormayacak Ramazan süreci geçirmek için beslenmenize dikkat edin. Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Örün İncekara, on bir ayın sultanında midenizi yormayacak önerilerde bulundu.
Ramazanda kilo almayı engelleyen besinlerRamazan’da öncelikle kilo almak ve oruç tutarken halsizlik yaşamak istemiyorsanız tükettiğiniz gıdalara dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı sahurda ve iftarda vücudun ihtiyacı olan enerjiyi doğal yollardan almayı sağlayan aynı zamanda kiloyu da koruyan besinleri anlatıyor.
Ramazanı sağlıklı geçirmek için bunlara dikkat edinRamazan ayı birkaç yıldır yaz mevsimine denk geliyor. Hal böyle olunca oruç tutarken sağlığımızı da dikkat etmek daha fazla önem kazanıyor. Dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, asabiyet ve yorgunluğun sizi ele geçirmemesi için oruç tutarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?
Ramazanda spor yapanlara beslenme önerileriRamazan ayı belki de en çok sporcuları beslenme konusunda etkiliyor. Oldukça disiplinli yeme şartlarına sahip sporcular, bu dönemde nasıl bir beslenme programı oluşturmalı, nelere dikkat etmelidir? Konu hakkındaki uzman düşünceleri nelerdir?
Beyaz ekmek ve pideden uzak durunBeslenme ve Diyet Uzmanı Elif Nida Zafer sağlıklı bir Ramazan için dikkat etmeniz gereken kuralları anlattı, önemli önerilerde bulundu.
Sağlıklı bir Ramazan için beslenme önerileriRamazanda, günlük 3 ana öğün olan beslenme düzeni, 2 ana öğüne düşüyor. Uzun süreli açlık, iftar ve sonrasında yüksek kalorili besinlere eğilimi artırıyor. Beslenme şekillerindeki bu değişim, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor. Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı geçirebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Oruç tutarken diyet nasıl olmalıdır?Oruç tutarken diyet listesi nasıl olmalıdır sorusu ramazanda kilo almamak ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Ramazanda beslenme alışkanlıklarında bir takım değişiklikler yaparak, kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Oruç tutarken aynı zamanda kilo vermek isteyenler Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı’nın vermiş olduğu beslenme tavsiyelerine uyabilirler. İşte oruç tutarken diyet nasıl olmalıdır sorusunun cevapları.
Ramazan için sağlıklı beslenme önerileriRamazanda, günlük 3 ana öğün olan beslenme düzeni, 2 ana öğüne düşüyor. Uzun süreli açlık, iftar ve sonrasında yüksek kalorili besinlere eğilimi artırıyor. Beslenme şekillerindeki bu değişim, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı geçirebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Oruç tutmanın faydaları nelerdir?Oruç tutmak yalnızca aç ve susuz kalmak değildir. Orucun hem fiziksel hem de psikolojik faydaları vardır. Peki nedir bu faydalar? Hem psikolojik hem fiziksel faydalarını sizin için bir araya getirdik.
Tatlıların üzerine tarçın serpiştirinBeslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan bayramı sağlıklı geçirmek için nasıl beslenmemiz gerektiğini anlattı, önemli önerilerde bulundu.
Yemekten sonra meyve yemeyinRamazan ayında iftar ile sahur arasındaki zamanın oldukça kısa olduğunu dile getiren Dr. Fevzi Özgönül, iftardan hemen sonra meyve yenmemesi konusunda uyardı.
Ramazan'da dikkat edilmesi gereken beslenme önerileriBeslenme ve Diyetetik Bölümünden Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, iftarın iki küçük ana öğün şeklinde yapılmasının sağlık açısından önemine dikkat çekerek “Sahurla birlikte günde toplam 3 öğün beslenilmesi yeterli olacaktır” dedi
Ramazanda Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.