Tazesi kendini belli ediyormuş! Böyle yapınca raf ömrü uzuyor, kritik 'vakum' kuralıMarketlerden kıyma alırken çoğu zaman lezzete daha çok yöneliriz. Fakat bu genellikle yeterli değildir. Farklı markalar, farklı paketleme stilleri, yağ oranları, ‘doğal’ etiketleri ve diğer iddialar arasında sizin için en doğru, en sağlıklı kıymayı seçmek biraz zorlayıcı olabilir. Kıyma, yanlış tercih edildiğinde hem sağlığınızı hem de damak zevkinizi riske atabilir. İşte kıyma alırken dikkat edilmesi gereken noktalar.
Soğanın raf ömrü 10 ay uzayacakTarım Kredi Kooperatifleri Sera AŞ (TK Sera AŞ) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında, soğanın raf ömrünü uzatmaya yönelik projenin sözleşmesi imzalandı.
Rafta bekleyen büyük tehlikeFatih Üniversitesi'nden bilim insanları bazı gıdaların raf ömrünü uzatmak için kullanılan ışınlama teknolojisini araştırdı. Işınlanmış gıdaları yiyen hayvanların DNA'ları ve üreme sistemleri zarar gördü ardından birçoğu öldü Bir grup Türk bilim insanının yaptığı araştırma, hazır gıdalarla ilgili yeni bir tartışmaya yol açtı.
Teneke kutuda tükettiklerinize dikkat!Türk Kardiyoloji Derneği Eski Başkanı Prof. Dr Oktay Ergene gıda katkı maddelerini tamamıyla kötülemenin doğru bir yaklaşım olmadığını savunurken çok tartışılacak bir açıklamada bulundu.Ergene: Teneke kutularda satılan içecekler koroner kalp rahatsızlıklarına neden oluyor. Çünkü teneke kutuların iç yüzeylerinde kullanılan Bisfonel-A maddesi bir süre sonra içeceğe karışıyor dedi.