Parmak Emme

Parmak Emme

Son dakika parmak emme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan parmak emme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan parmak emme haber sayfamızda...

Parmak Emme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 112 parmak emme haberi bulunmuştur.
Parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme varsa dikkat! ‘3 yaşında kontrol şart’
Parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme varsa dikkat! ‘3 yaşında kontrol şart’Çocukların süt dişlerinin tamamlandığı, ortalama 36 aylık dönemde, dişlerin ve çenelerin ideal büyüme ve gelişim doğrultusunda değerlendirilmesi için muayenenin şart olduğunu belirten Nurgül Demir parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme gibi durumlara dikkat çekti.
Dijital teknolojilerle kişiye özel diş tedavisi
Dijital teknolojilerle kişiye özel diş tedavisiHer alanda olduğu gibi diş tedavilerinde de dijital çözümler hasta ve doktorlara kolaylık sunuyor. Ortodontik problemlerin gündelik yaşamda beslenmeden konuşmaya kadar pek çok konuda ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden olduğuna dikkat çeken Dental Clinic Academy kurucularından Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Aybüke Erdur, "Şeffaf plak tedavisi kişinin sosyal hayatını etkilemeden kişiye özel bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak hazırlanan bir dizi şeffaf plak ile dişlerin diziliminin düzeltildiği bir ortodontik tedavi yöntemidir.” dedi.
10.10.2022Advertorial
Boşanmanın yaşlara göre çocuklar üzerindeki etkileri nelerdir?
Boşanmanın yaşlara göre çocuklar üzerindeki etkileri nelerdir? Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, boşanmanın çocuklar üzerindeki etkilerini ve ebeveynlerin çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini sizler için anlattı.Anne ve baba artık birbirini sevmediğinde ve ayrı yaşamaya karar verdiğinde, çocuk sanki dünyası alt üst olmuş gibi hissedebilir. Çocuğun hissettiği üzüntü seviyesi, çiftin nasıl ayrıldığına, çocuğun yaşına, konuyu ne kadar anlayabildiğine ve ebeveynin tutumuna göre farklılık gösterecektir. 18 ay ila 6 yaş arası çocuklarda gelişimsel gerilemeler olabilir. Tuvalet eğitimi kazanmış olmasına rağmen alt ıslatma, parmak emme, öfke nöbetleri ve benlik gelişim sürecinde de olduğu için kendini boşanmadan sorumlu hissetme gibi duygusal etkiler de gösterebilir. Okul çağındaki çocuklarda akademik başarısızlık, içe kapanma, yalnızlık hissi görülebilir. Ergenlik döneminde ise, anne ve baba kendi yaşantılarına dalarak çocukla ilgilenmemeye başladıysa, çocuk da arkadaşlarına çok yönelebilir çünkü ergenlik döneminde bir gruba ait olma gibi duygusal ihtiyaçlar doğabilir. Ebeveyn ilişkisi çok gergin veya sorunlu olsa bile, çocuklar yine de ayrılıkla ilgili karışık duygulara sahip olabilir. Pek çok çocuk, anne ve babasının tekrar bir araya gelmesini ister. Çocuklarınızın hala onları seven ebeveynleri olduğunu hatırlamalarını ve onlarla ilgilenmeyi ve önemsemeyi sürdüreceğinizi bilmesini sağlamalısınız.
22.07.2022Çocuk
Çocuklar için ekranda travma tehlikesi
Çocuklar için ekranda travma tehlikesiGeçen hafta dünyanın gündemindeki “savaş” sosyal medyadan ekranlara her yerdeyken çatışma görüntülerinin çocuklar üzerindeki etkisini travmatik etkiler üzerine çalışan Dr. Psikolojik Danışman Ezgi Denizel Güven anlattı.
27.02.2022Pazar
Kaygı, çocukta sorunlu davranışlara yol açıyor!
Kaygı, çocukta sorunlu davranışlara yol açıyor!Anne ile çocuk arasındaki sağlıklı ve güvenli bağlanmanın çocuğun davranışlarına yansıdığını belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, annenin çocukla nitelikli zaman geçirmesinin önemine dikkat çekiyor. Çocuğa hiçbir koşulda yalan söylenmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, anneden ayrılma anksiyetesinin mutlaka yenilmesi gerektiğini belirtiyor. “Anne işe gittiği zaman mutlaka işe gittiğini, akşam eve döneceğini söyleyecek” diyen Prof. Dr. Tarhan, “Çocuklar sorunlarını davranış diliyle anlatır. Parmak emme, alt ıslatma, tırnak yeme davranışları kaygı nedeniyle ortaya çıkmaktadır.”uyarısında bulunuyor.
Çocukları süt dişi çürüklerinden korumak için 5 öneri
Çocukları süt dişi çürüklerinden korumak için 5 öneriKüçük çocuklarda bile yaygın bir şekilde görülen diş çürükleri, erken diş kaybına sebep oluyor. Beslenme, konuşma ve çene gelişimini etkileyen süt dişi çürükleri, aynı zamanda çocukların sosyal yaşamda da özgüvenlerini düşürebiliyor. Gece beslenmesi, hazır paket gıdaların tüketimi, dişin gerektiği gibi fırçalanmaması gibi etkenlere bağlı olarak gelişen bu çürüklerin, mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Dt. İlayda Hünler Dönmez, çocuklarda diş çürüklerinin önüne geçmek için ailelere önemli önerilerde bulundu.
Uzun süre biberon ve emzik kullanımı çocukların diş yapısını etkiliyor mu?
Uzun süre biberon ve emzik kullanımı çocukların diş yapısını etkiliyor mu?Ortodonti Uzmanı Dt. Duygu Naneci, çocuklarda biberon ve emzik kullanımının ne zaman diş yapısına etki ettiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.Biberon, emzik ve parmak emme gibi alışkanlıklar 6 ay ve 2 yaş arasında normal kabul edilmektedir. Genellikle bu yıllar sonrasında çocukla kendiliğinden bırakmaktadır. 3-4 yaşındaki bir çocuk daha bilinçli olacağı için bu kötü alışkanlıkların etkisi çocuğun anlayacağı bir dilde çocuklara anlatılmalıdır. Bu alışkanlıkların etkisi; üst ön kesicilerin öne gitmesi, al ön kesicilerin geriye gitmesi, basınç alışkanlığı sebebiyle yanağın dişler üzerindeki etkisiyle üst çenenin daralması ve “açık kapanış” dediğimiz alt ve üst dişler arasında boşluk olmaktadır. 3-4 yaşında bu alışkanlıklar bırakıldığında genellikle süt dişlerindeki etkisi hafif olmakta ve 5-6 yaşlarına gelindiğinde dişler, yanak ve dil yeni duruma adapte olmakta ve genellikle bozukluk kendiliğinden düzelmektedir.
23.12.2021Sağlık
Parmak emme alışkanlığı nelere yol açıyor?
Parmak emme alışkanlığı nelere yol açıyor? Diş sağlığı ile ilgili alışkanlıklarının çocuklukta edinilmesi gerektiğini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Alanur Sevde Aşkın, "3 yaşından itibaren 6 aylık periyotlarla diş hekimi kontrolü başlamalıdır. Çocuklar diş çıkarmaya başladığından itibaren parmak ya da emzik emme alışkanlığı bırakılmalıdır. Bu alışkanlık hem dişlerin çapraşık olmasına hem de gelişen üst çenenin kubbeleşip daralmasına neden olur" ifadelerini kullandı.
Travmalardan çocuklarımızı nasıl koruyalım?
Travmalardan çocuklarımızı nasıl koruyalım? Peş peşe yaşanan doğal afetler sonrasında ortaya çıkabilecek psikiyatrik sorunlarla ilgili olarak hazırlanan rehberde, “Yaşananlar gelecekte de çocukları etkilemeye devam edebilir” denildi
29.08.2021Gündem
Dünyanın en ilginç bağımlılıkları
Dünyanın en ilginç bağımlılıklarıBağımlılık ifadesi çoğu zaman zararlı alışkanlıklarla nitelendiriliyor. Fakat kendimize zarar verdiği halde yapmaya devam ettiğimiz birçok şey bağımlılıktır diyebiliriz. İnsanlar üzerinde psikolojik ve sosyolojik hatta biyolojik etkenler doğuracak birçok bağımlılık türü var hatta bayağı da ilginçler. Dünyanın en ilginç bağımlılıklarına gelin hep birlikte Molatik olalım...
24.08.2021Diğer
Boşanmanın çocuklar üzerindeki etkisi neler?
Boşanmanın çocuklar üzerindeki etkisi neler? Günümüzde boşanma artık normalleşmiş durumda. Ne yazık ki her geçen gün de artıyor. Her ne kadar eşler bu durumdan etkileniyorlarsa da çocuklar daha farklı etkileniyorlar. Peki, boşanmanın çocuklar üzerindeki etkisi neler? Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney konu hakkında bilgiler verdi.
Çocuklarda parmak emme nelere yol açıyor?
Çocuklarda parmak emme nelere yol açıyor? Birçok çocukta görülen parmak emme alışkanlığının, çene gelişimini bozabileceğine dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Dr. Şirin Hatipoğlu tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Diş çapraşıklığı ve çene bozukluğuna neden olan sebeplerin ikiye ayrıldığını belirten Hatipoğlu, "Parmak/ dudak emme, tırnak yeme, dil itimi gibi kötü alışkanlıklar sonucunda normal fonksiyonel yapı bozularak patolojik bir yapı ortaya çıkar" dedi.
Çocuklarda parmak emme neden zararlıdır ve nasıl çözülür?
Çocuklarda parmak emme neden zararlıdır ve nasıl çözülür?Bebeklik döneminde bebeklerin dünyayı ağızlarını kullanarak keşfetmeleri yaygındır. Bu, bebekler için doğal bir içgüdüdür. Emzik ya da başparmağı emme, hayatın ilk birkaç yılı için normaldir. Özellikle diş çıkarma dönemlerinde bebeklere sakinlik ve rahatlama hissi verir. Bu alışkanlık 5 yaşından sonra devam ederse çocuğun duygusal veya sosyal gelişimi ile ilgili bir sorunun işareti olabilir. Doğru zamanda parmak emme alışkanlığını veya emzik kullanımını kesmek gerekir. Aksi takdirde istenmeyen bazı zararları olabilir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir önemli bilgiler paylaştı
Parmakta Dolama Nasıl Olur? Dolamanın Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Parmakta Dolama Nasıl Olur? Dolamanın Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?Tırnak ucu derisinin travması ile beraber tırnak yeme ve benzeri gibi sorunlar karşısında parmak dolama problemi yaşanabilir. Özellikle daha çok bakterilerden meydana gelen yaygın tırnak enfeksiyonları içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Peki parmakta dolama nasıl olur? Dolamanın belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte bu konuda merak edilenler.
17.02.2021Sağlık
Dolama (parmak lltihabı) nedir, nasıl olur? Dolamaya ne iyi gelir, nasıl geçer?
Dolama (parmak lltihabı) nedir, nasıl olur? Dolamaya ne iyi gelir, nasıl geçer?Daha çok el ve ayak tırnakları üzerinde meydana gelen dolama, aynı zamanda pronişi olarak da bilinmektedir. Zamanında müdahale ve tedavi edilmez ise bazı istenmeyen durumlar ortaya çıkarabilir. Peki, dolama (parmak iltihabı) nedir, nasıl olur? Dolamaya ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte detaylar...
6.01.2021Sağlık
Bebekler Neden Elini Emer? Tokken Parmağını Emen Bebeğin Anlatmak İstedikleri
Bebekler Neden Elini Emer? Tokken Parmağını Emen Bebeğin Anlatmak İstedikleriBebeklerin en tipik özelliklerinden birisi ellerini ya da parmaklarını emmeleri olmaktadır. Bu hareketleri çok sevimli görünse de alışkanlık yapma ihtimali bulunmaktadır. Bebekler neden elini emer ile ilgili bilgileri topladık.
25.12.2020Ebeveyn
Bebeklerde Parmak Emmek Nasıl Önlenir? En Kısa Nasıl Bıraktırılır?
Bebeklerde Parmak Emmek Nasıl Önlenir? En Kısa Nasıl Bıraktırılır? Yeni doğan bebekler için parmak emme alışkanlığı genellikle normal karşılanır. Fakat eğer çocuk büyüdüğünde de hala parmak emiyorsa ebeveynler bu alışkanlıktan rahatsız olabilir. Ebeveynlerin en fazla araştırdıkları konulardan birisi de parmak emme alışkanlığının nasıl bırakıldığıdır. Peki, bebeklerde parmak emme alışkanlığı nasıl bıraktırılır? İşte, tüm detaylar.
24.12.2020Ebeveyn
Cinsel suçlar nelerdir?
Cinsel suçlar nelerdir?Gün geçmiyor ki ülkemizde taciz, tecavüz, cinsel istismar haberleri duyulmasın... Artık bu haberleri duymak istemiyorsak, tacizcinin, tecavüzcünün, çocukları istismar edenlerin cesaret bulamamalarını istiyorsak ‘Farkındalık Mücadelesi" başlatmamız şart! Görmezden gelerek, kulaklarımızı, vicdanlarımızı kapayarak ancak bu insanlık suçlarının artmasına sebep oluruz... Bu sebeple artık ses çıkarma zamanı, farkındalık zamanı, uyanma zamanı!
14.12.2020Hayat
Deprem sonrası çocuklarda hangi tepkiler ortaya çıkıyor?
Deprem sonrası çocuklarda hangi tepkiler ortaya çıkıyor?Şiddetli deprem sonrası zor günler geçiren İzmir için yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin, fiziksel etkileri kadar psikolojik etkilerinin de ağır olduğuna dikkat çeken Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Berrin Özyurt, özellikle depremzedelerin bu dönemde duygusal olarak yeniden sağlıklı bir duruma gelebilmesi için kendilerine zaman tanımaları gerektiğini söyledi.
Deprem psikolojisiyle nasıl baş edilir?
Deprem psikolojisiyle nasıl baş edilir? İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem, hem olayı yaşayan vatandaşların hem de toplumun psikolojisini olumsuz etkiledi. Bu süreçte kişilerin duygularını bastırmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Klinik Psikolog Zozan Başçi, "Kişi konuyu yakınlarıyla paylaşlamalı. Bu süreçte anlatmak kişiyi iyileştirecek ve rahatlatacaktır" dedi.
Parmak emme neden zararlıdır?
Parmak emme neden zararlıdır?Bebeklik döneminde bebeklerin dünyayı ağızlarını kullanarak keşfetmeleri yaygındır. Bu, bebekler için doğal bir içgüdüdür. Emzik ya da başparmağı emme, hayatın ilk birkaç yılında görülür. Dt. Pertev Kökdemir, parmak emmenin olası risklerini paylaştı.
Çene yapısı bozuklukları konuşmayı olumsuz etkiliyor!
Çene yapısı bozuklukları konuşmayı olumsuz etkiliyor!Çene bozuklukları çiğneme ve konuşmada zorlanmaya neden oluyor. Ancak pek çok kişi bundan habersiz. Ortodonti Uzmanı Dr. Emrah Emral konu hakkında bilgiler verdi.
MEB’den ailelere çocuklarının psikolojisi için rehber: ‘Model olun rahatlatın’
MEB’den ailelere çocuklarının psikolojisi için rehber: ‘Model olun rahatlatın’Milli Eğitim Bakanlığı korona salgınının çocuklar üzerindeki psikolojik etkilerini azaltmak için ailelere yönelik 11 maddelik yol haritası hazırladı. ‘Model olun’ maddesinde şöyle denildi: “Bakımınıza dikkat edin, beslenmeye ve uyumaya özen gösterin, rutin işlerinizi devam ettirin.
23.03.2020Eğitim
Deprem mi oldu, nerede oldu? 19 Aralık son dakika deprem haberleri - Kandilli Rasathanesi
Deprem mi oldu, nerede oldu? 19 Aralık son dakika deprem haberleri - Kandilli RasathanesiYurt genelinde birbiri ardına gelmeye devam eden deprem haberlerine ilişkin aramalar devam ediyor. Birçok vatandaşımızın oldukça merak ettiği konular arasında yer alan depreme dair merak edilen bugün deprem oldu mu sorusunun cevabını derledik. İşte Kandilli Rasathanesi tarafından verilen 19 Aralık son dakika deprem haberleri...
19.12.2019Gündem
Son depremler 18 Aralık 2019 Kandilli | Deprem mi oldu son dakika?
Son depremler 18 Aralık 2019 Kandilli | Deprem mi oldu son dakika?Son dakika deprem haberleri. Son zamanlarda Türkiye'de özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde yaşanan depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Kandilli Rasathanesi Türkiye ve yakın çevresinde meydana gelen depremleri listeliyor. Peki, son deprem nerede oldu? Bugün deprem oldu mu? İşte 18 Aralık 2019 son depremler listesi.
18.12.2019Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Parmak Emme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.