Tam bir hastalıksavar! Tüm kış hastalıksız geçecek, çiğ çiğ yenirse organları yıkıyor
Tam bir hastalıksavar! Tüm kış hastalıksız geçecek, çiğ çiğ yenirse organları yıkıyorKış mevsimi, soğuk havalarla birlikte bağışıklık sistemimizin en çok zorlandığı dönemlerden biri. Vücudumuz, düşük sıcaklıklara karşı direnç göstermeye çalışırken soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyon gibi hastalıklarla karşılaşma riskimiz de artıyor. Bu dönemde doğru beslenme, sağlığımızı korumak açısında kilit rol oynuyor. Uzmanların önerilerine göre, kış aylarında bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemine iyi gelen ve hastalıklardan korunmamıza yardımcı olan bazı besinler var ki bunları mutlaka sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.
21.10.2024Genel Sağlık
Pandemi sürecinde vücut direncini artıran tek yemek!
Pandemi sürecinde vücut direncini artıran tek yemek!Çin'de hızla yayılan ve pek çok insanın ölümüne neden olan corona virüsünün panzehri olarak görülen paça çorbası, Diyarbakır’da soğuk kış mevsiminde olduğu gibi yaz mevsiminde de en çok tüketilen çorbaları arasında yer alıyor. Diyarbakır’da 30 yıldır paça çorbası ile ünlü Esad Usta olarak bilinen Cemal Ekinci, corona virüsle birlikte Diyarbakır halkının paça çorbasına kış mevsiminde olduğu gibi yaz mevsiminde de rağbet gösterdiğini söyledi.
6 günde hazırlanıyor, saatler içerisinde bitiyor
6 günde hazırlanıyor, saatler içerisinde bitiyorEskişehir’de yemek sektöründe babasıyla birlikte hizmet veren Oğuz Ali Dülek’in 6 günde hazırlayıp haftanın sadece bir günü müşterilerine sunduğu paça çorbası, yüzlerce kişi tarafından sabahın erken saatlerinde tüketiliyor.Yemek sektöründe hizmet veren baba Enver Dülek ve oğlu Oğuz Ali Dülek, 2011 yılında meydana gelen Van depreminden sonra Eskişehir’e yerleşti. Burada kebap salonu açan Dülek ailesi, ilk başlarda sadece kendilerine yaptıkları paça çorbasını, gelen talepler üzerine müşterilere ikram etmeye başladı. Ardından talebin arttığını gören baba ve oğul, çorbayı haftanın bir günü servis etme kararı aldı. Şimdilerde ise çorba yaptıkları gün sabahın erken saatlerinde servise başlayan baba ve oğul, yüzlerce kişinin damak zevkine hitap ediyor. Yaptıkları çorbanın çok beğenildiğini belirten usta Oğuz Ali Dülek, müşterilerinin ilaç niyetine çorbayı tükettiklerini söyledi. Paça çorbasını yapmaya nasıl başladıklarını anlatan Dülek, "2011 Van depreminden sonra buraya geldik. İlk başlarda kendimize çorba yapıyorduk ve içiyorduk. Müşteriler gelip 'Siz ne içiyorsunuz?' diyordu. Biz de 'paça çorbası içiyoruz' diyorduk. 'Bize de verin, biz de tadalım, bakalım' diyorlardı. Birkaç porsiyon öyle verdik. Ertesi gün müşterilerimiz birkaç arkadaşlarını göndermişler. Biz kendimize yapmıştık onu sadece öyle içiyorduk. Ondan sonra da 10 kişi geldiler, sordular. 'Gelin salı günü yapalım siz de için biz de içelim' dedik. Salıdan salıya yapmaya başladık. Ayak paça çorbası yapıyoruz. Özellikle ayak paça, hiçbir şekilde kelle eti kullanmıyoruz. Sığır ayağından, büyükbaş hayvan ayağından yapıyoruz. Ondan olduğu için ilikleri sürekli kemikle birlikte kaynadığı için, bütün iliğini ve kemiğini paça çorbasına veriyor" şeklinde konuştu.
11.09.2019Haberler