Ayşegül Ekinci'nin ilk kitabı yayımlandıGazeteci Ayşegül Ekinci, doktor olan ağabeyinin zamansız ölümüyle çıktığı hayatı, varoluşu ve ölümü sorgulama yolculuğunda, sorularına yanıt bulmak için üç yıl bir keşiş gibi ülke ülke dolaştı. Üç yıldır dünyanın birçok bölgesinde doğum ve ölüm ekseninde araştırmalar yaparak bu yas sürecini dünyanın birçok yüzünün bir araya geldiği, “Sana Söyleyeceğim Çok Şey Var” başlıklı bir projeye dönüştüren gazetecinin ilk kitabı Son Yok, Okuyan Us Yayınevi tarafından okura sunuldu.
Düşünce özgürlüğü üzerine kışkırtıcı bir çalışmaDemokrasinin temel ilkesi düşünce özgürlüğü, tarih boyu temel bir sorun haline gelmiş ve hala belirsizliğini koruyan bir kavramdır. Akıl ve düşünce özgürlüğünü savunmak için Dr. Gad Saad, kışkırtıcı bir kılavuz ve temel hakların korunması için bir savaş narası olarak Toksik Zihin’i kaleme aldı. Yılın en tartışılacak ve konuşulacak kitabına imza atan Saad, “Bulaşıcı Fikirler Sağduyuyu Nasıl Öldürüyor?” sorusunu yanıtladı.
Yiyeceklerle sağlıklı ilişki kurmanın formülü: Sezgisel YemeYemek, bazen büyük mutluluk bazen ise en büyük pişmanlık. Standart beden algısı ve toplumun dayattığı zayıf olma baskısı, duygu ve düşünceler, ruh hali, açık ve tokluk durumu bireyleri yeme bozukluğuna itiyor. Bu durumu engellemenin yolunun yiyeceklerle sağlıklı bir ilişki kurmaktan geçtiğini belirten Beslenme Danışmanı, ödüllü Diyetisyen Evelyn Tribole ve Beslenme Terapisti Elyse Resch’in ‘Sezgisel Yeme Çalışma Kitabı’, yemeyle ilişkisi bozulan herkesi bu sorunu çözmeye davet ediyor.