Bir sonraki salgını başlatacak, tedavisi yok! Korkulan olduÖlüm oranıyla koronavirüsten çok daha tehlikeli olduğu söylenen yeni virüsün, çok daha uzun bir kuluçka süresi bulunuyor. Hastaların bu virüse yakalandıklarını anlamaları için uzun bir süreleri oluyor bu yüzden yüzlerce kişiye bulaştırıyorlar.
O virüs döndü! Ülkede yüzlerce kişi karantinaya alındıHindistan'ın Kerala eyaletinde meyve yarasalarının taşıdığı ölümcül virüs Nipah nedeniyle bir çocuğun hayatına kaybetmesi üzerine temaslılara karantina uygulanmasına karar verildi.
Çok daha ölümcül! Yeni salgın kapıda, ülkede vakalar artıyorDünya Sağlık Örgütü'nün 'insanlık için en tehlikeli virüsler' listesine aldığı Nipah, geri döndü. Hindistan'da bir çocuğun virüsten hayatını kaybetmesi paniğe sebep olurken, uzmanlar vakaların arttığını açıkladı.
Nipah virüsü nedir? Yeni salgın kapıda mı?Gönül istiyor ki güzel haberler verelim ama yine yaptık yapacağımızı. Sevgili okurlar, ciddi bir gelişme ile karşınızdayız. Bilim insanları yeni bir virüsün kapıda olduğunu bildirdi. Yüzde 75 daha ölümcül olan Nipah virüsü nedir? Uzmanlar neler söylüyor? Virüs ile ilgili bilinmesi gerekenler neler?
Dünyada Nipah virüsü alarmıHindistan'da 10 kişinin ölümüne neden olan meyve yarasalarının taşıdığı ölümcül virüs Nipah'ın 13 kişiye daha bulaştığı tespit edildi.Times of İndia internet sitesinde yer alan habere göre, Hindistan'ın Kerala eyaletinde paniğe neden olan ölümcül Nipah virüsü salgını nedeniyle 4 günde 10 kişi hayatını kaybederken, virüse 13 kişide daha rastlandı. Hastanede tedavi altına alınan 13 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Bölgede olağanüstü hal ilan edilirken, ölenlerle temas ettiği belirlenen yaklaşık 100 kişi ise karantinaya alındı, yüzlerce kişi de yüksek ateş şikayetiyle hastanelere adeta akın etti. Hükümet, Kerala eyaletinde salgının rastlandığı Kozhikode, Malappuram, Waynad ve Kannur bölgelerine gidilmemesi uyarısında bulunurken, birçok kişi de güvenli bölgelere tahliye edildi. Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre Nipah virüsünün henüz aşısı bulunmuyor. Koruyucu önlemlerle mikroba karşı erken tedavinin hastalardaki ateşi ve hastalığın şiddetini kısmen azalttığı ancak ölümü engelleyemediği belirtiliyor.