Ä°ÅŸin sırrı burada gizli! Ä°ki defa piÅŸiren de var, erimiÅŸ ÅŸeker döken de... Sokak lezzeti simit
Ä°ÅŸin sırrı burada gizli! Ä°ki defa piÅŸiren de var, erimiÅŸ ÅŸeker döken de... Sokak lezzeti simitSokak tablalarından kahvaltı masalarına, hatta saray sofralarına kadar uzanan serüveniyle yaklaşık 600 yıllık geçmiÅŸi olan simit, farklı ÅŸehirlerde farklı tariflere bürünse de tadını hep koruyor. Ankara’dan Ä°zmir’e, Bursa’dan Mardin’e farklı ÅŸehirlerdeki ünlü simitçiler, "En lezzetlisi bizimkisi" diyerek sırlarını açıkladı.
2.03.2022Gündem
8 saat beklemiş nohut mayasıyla hazırlanıyor: Nevşehir simidi
8 saat beklemiÅŸ nohut mayasıyla hazırlanıyor: NevÅŸehir simidiNevÅŸehir'de fırın ustaları tarafından nohut mayası kullanılarak yapılan NevÅŸehir Simidi'nin gelecek kuÅŸaklara aktarılması amacıyla coÄŸrafi iÅŸaret olarak tescillenmesi için baÅŸvuruda bulunuldu.Â