Son dakika mühendislik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mühendislik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mühendislik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.013 mühendislik haberi bulunmuştur.
'Aile meselesini milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile ve toplum arasında güçlü bir ilişki olduğunu belirterek, "Aile zayıflarsa toplum çözülmeye başlar. Dolayısıyla aileyi korumak demek aynı zamanda toplumu korumak demek. Bu nedenle aile meselesini aynı zamanda bir milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz." dedi.
Erzurum'u sarsan 4.3'ün bir anlamı var! 37 yılda 3 kez kırıldı: 'Yedisu da etkileyebilir'Erzurum, dün yaşanan 4.3’lük küçük depremden olumsuz etkilenmedi. Ancak tarih boyunca şehrin altından ve yakınından geçen fayların ürettiği depremler, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Üstelik tarihte ilk, belki de son kez yaşanan olaylar da Erzurum’da kayda geçmişti. Gökyüzünden ekmek yağan, enkaz başında hayatta kalma mücadelesinde bir de kurtlardan korunan Erzurumlular için 4.3’lük depremin de anlamı var. Doç. Dr. Bülent Özmen anlattı.
Facia geliyorum demiş! 3 kez ihbar edilmişKüçükçekmece’de geçtiğimiz yıl 1 kişinin ölümüne neden olan 5 katlı binanın çökmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede binada kaçak kat çıkıldığı, imar yönetmeliğine, çevre şartlarına ve sağlık kurallarına uygun olmadığı tespit edildi. Öte yandan binanın hasarı ile ilgili 3 kez ihbar yapıldığı ancak herhangi bir denetleme yapılmadığı da ortaya çıktı.
Altından diri fay geçmeyen Ankara neden sallanıyor? 2 depremle tetiklendi: 'Artık güvenli değil'Dün Ankara'nın 3.5 büyüklüğünde küçük bir depremle sarsılması, başkentin depremselliğini yeniden gündeme getirdi. Ankara sanıldığı gibi depremden muaf ya da depremin pek de uğramayacağı bir yer mi yoksa Türkiye’nin her noktası gibi büyük depremlerin etkisi altında kalabilir mi? Yapı stokunun depreme hazır olmadığı açık şekilde görünen başkentin depremselliğini, 2 uzman önceki depremleri de değerlendirerek Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Sözbilir'den dikkat çeken açıklamaİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınasına yönelik, "Deprem fırtınasının ilk bölümünün sonuna geldik gibi görünüyor. Günde ortalama 400'e yakın deprem şimdi 10-15'e düştü" dedi.
Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecekCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğindeki Türk savunma sanayisi firmaları, 17-21 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilecek IDEX ve NAVDEX 2025 Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı'na katılacak.
Konya'da mezar oldu! Çökmesi için depreme gerek yok: 'Kayar camlı balkon ilave yük'Evin en keyifli ve en çok dönüştürülen yeri olan balkonlar, bazen herhangi bir deprem olmadan bile çökebiliyor. “Balkonu camlatıp iç alana dahil ederim” düşüncesiyle yapılan balkonu kapatıp mutfağa ya da salona dahil etmekse bu sonu hızlandırıyor. Üstelik balkonlara ne yapılırsa yapılsın, mühendislik hizmeti alsa ve yönetmeliklere uysa bile çökme riski 0’a düşmüyor! Uzmanı anlattı.
Hem ihtişamlı hem sade Osmanlı kaftanlarıZeynep Öztürk, “Geçiş” sergisinde 16. YY Osmanlı padişah kaftanlarındaki bitkisel motifleri bugüne taşıdı. Öztürk, “Bu kadar şatafatlı, gösterişli, motifli kaftanlar günümüze geldiğinde nasıl sadeleşir” sorusunu yanıtlamak istedim” diyor
'Plastik atıklar doğmamış bebekler için bile büyük tehdit'Bilim, teknoloji, mühendislik, tıp, sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarında akademik yayıncılık yapan Springer Nature tarafından hazırlanan yeni bir çalışmada, deniz, su ve kara kirliliğine ilişkin büyüyen endişenin birincil kaynağının, sentetik veya yarı sentetik bileşenlerden yapılmış plastikler olduğuna dikkat çekildi. Çalışmada, felakete karşı geri dönüşümün gerekliliği vurgulanırken; plastik atığın yakılma sonucu, solunduğunda ölümcül olabilen dioksin gibi kanserojen kimyasallar yaydığı, hamile kadınlar ve doğmamış çocuklarının bu toksik etkilere karşı özellikle savunmasız olduğu ifade edildi.
Türkiye'den İran'a uzanan dev yarık! Deprem tehlikesi var mı?Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Anadolu levhasında oluşan yarıklar hakkındaki araştırmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Subianto'dan ortak beyanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'nun ortak beyanında, "Her iki Cumhurbaşkanı Gazze halkının ana vatanlarından taşınması fikrini reddetmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminde hedef 5 milyar dolarDış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Demir Yerlikaya, 1 milyar doları aşan doğrudan yabancı yatırımla Türkiye'nin Pakistan'daki en büyük yabancı yatırımcılardan biri konumunda olduğunu belirtti.
Bir gecede hayatları değişti: Burayı afet bölgesi ilan edelim, sizi buradan çıkartalımTrabzon'un Arsin ilçesinde geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde büyük gürültüyle uyanan Korkmaz ailesi heyelan ile karşı karşıya kaldı. 3 katlı binalarının yanında meydana gelen heyelan nedeniyle bir araç ve ahır zarar görürken, heyelanın devam ettiği bölgede risk altında yaşayan Korkmaz ailesi yetkililerden yardım istedi.
Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nde üçüncü faz başladıMühendislik alanında kadın temsilini ve istihdamını artırmak amacıyla Limak Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında 2015 yılından bu yana devam eden Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nde üçüncü faz devreye alındı. Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk girişimlerinden biri olduğu belirtilen projeden bugüne kadar 37 ildeki 68 üniversiteden 1500’den fazla genç kadın mühendis adayının, 127 lisede ise 60 bin öğrencinin faydalandığı duyuruldu.
PÜİS Başkanı Okumuş'tan UTTS'ye ilişkin değerlendirmePetrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ne (UTTS) yönelik eleştirilerin asılsız olduğunu belirterek, sistemde kullanılan çip ve parçaların tamamen Türkiye'de üretildiğini bildirdi.
Meteor korkusu trafiği artırdı!Türkiye’nin 40 adet Eurofighter’ın yanı sıra Meteor füzeleri satın alacağı haberleri üzerine telaşlanan Yunanistan’ın, Avrupa başkentlerini etkisi altına alma ve bu satışları önleme trafiği devam ediyor.
‘Bilim Vatan’ hayata geçiyorYÖK, Türk bilim insanlarını küresel ölçekte bir araya getirecek ‘Bilim Vatan’ projesini duyurdu. Yeni strateji belgesiyle, Türk üniversitelerinin yurt dışına açılması ve uluslararası akademik iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
Mühendislik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.