Derinkuyu'ya rakip geldi! Yerin 300 metre altında yaşam: Ters gökdelenBinlerce yıl önce insanların yerin altında kurduğu şehirler bugün yeniden ilham veriyor. Kapadokya’nın gizemli Derinkuyu’su, şimdi ters gökdelen Earthscraper gibi projelere ışık tuttu. Yerin 300 metre altına inen dev yapılar, bilim kurgu değil, gerçek. Peki, bu nasıl mümkün oldu?
Fransız Okulu Ek BinasıSarıyer’de bulunan, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tasarımı Fransız Okulu Ek Binası, okulun büyüme ihtiyaçlarını karşılarken sürdürülebilir yapı tasarımı, malzeme seçimi ve çevreyle olan ilişkiyi gözeterek tasarlanan cepheleriyle ileride kampüse yapılacak eklemeler için bir örnek olma amacı taşıyor.
Bilgiye Adanmış Anıtlar: Kütüphane YapılarıYirmi birinci yüzyılda, nitelikli tasarlanmış kütüphane yapıları topluluklar için yalnızca kitaplara ulaşılan bir alan olmakla kalmıyor; aynı zamanda fikir alışverişini mümkün kılan kültürel bir kamusal alan oluşturuyor, karşılaşma mekanları sağlıyor ve aidiyet duygusunu güçlendiriyor. Herkese ait, herkes için önemli bir mekan olarak tasarlanmış, hem mimari tasarımın niteliği hem de yapının topluluk ve kent ile kurduğu ilişki açısından nitelikli kütüphane yapılarını bir araya getirdik.
“Tasarımda Önceliğimiz İnsan Mutluluğu”İzmir yapı sektörünün öncülerinden Sedimega’nın Direktör Mimarı Merve Yaldız, tasarımlarına yön veren dinamikleri ve yeni projelerini anlattı.
Bu binalar gerçek olabilir mi?Victor Enrich isimli illüstratör çevresel ve mimari sınırları aşan bina tasarımlarıyla herkesi şaşkına döndürüyor. İşte çoğunun inşası mümkün olmayan binalar