İftar sonrası maden suyuna dikkat! 'Etiketinde 20'nin altında, 200'ün üstünde olmamalı'
İftar sonrası maden suyuna dikkat! 'Etiketinde 20'nin altında, 200'ün üstünde olmamalı'Ramazan ayında yemek yeme rutini ve onunla bağlantılı tüm alışkanlıklar değişiyor. Bu nedenle su tüketiminden yemek tercihine her bir detay çok önemli. Oruç tutanların yaşadığı hazımsızlık, gaz problemleri, mide ağrıları ise doğru bilinen yanlışlardan kaynaklı olabilir. Ramazan ayında sindirimi zorlaştıran-kolaylaştıran detayları, maden suyunun ardındaki gizli tehlikeyi ve neler yapılması gerektiğini Uzman Diyetisyen Olcay Barış’a sorduk.
31.03.2023Genel Sağlık
Midede yanma, ağrı ve ekşimeye yol açan 4 sakıncalı alışkanlık
Midede yanma, ağrı ve ekşimeye yol açan 4 sakıncalı alışkanlıkBeslenme tarzındaki bazı yanlışlıklar yanma, ağrı ve ekşime gibi bazı mide problemlerinin tetikleyicisi olabiliyor. Diyetisyen Tuğçe Sert genelde dikkat edilmeyen ve mideye zarar veren 4 sakıncalı alışkanlığı açıkladı.
Zor teşhis edilen mide hastalığı: Gastroparezi
Zor teşhis edilen mide hastalığı: GastropareziŞişkinlik, hazımsızlık, gaz ve midede ağrı... Belirtileri diğer mide rahatsızlıklarına benzediği için gastroparezide teşhis çoğu zaman geç konuluyor, bu da genellikle yanlış tedavilere yol açıyor. Peki, mide tembelliği olarak da bilinen gastroparezi nedir? Gastroparezinin belirtileri nelerdir? Gastroparezi nasıl tedavi edilir? Bilinmesi gerekenleri İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Mehmet Sait Buğdacı nalattı