Son dakika manyas gölü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan manyas gölü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan manyas gölü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 121 manyas gölü haberi bulunmuştur.
Daskyleion daha derindeBalıkesir’de Manyas Gölü kıyısındaki Daskyleion Antik Kenti’nde, Lidyalılar tarafından saldırılardan korunma amaçlı inşa edilen 137 metrelik sur bulundu.
Balkanlar’dan Anadolu’ya bir göç hikâyesi: FriglerMakedonya’nın doğusundan yola çıkan Frigyalıların Gordion’a uzanan göç rotası, Erken Demir Çağı Balkan seramiğinin izlerinin takip edilmesi ile çiziliyor.
Ramsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ramsar Alanı Ne Demek?Ramsar kelimesi tek başına bir anlam ifade etmemekle birlikte Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alan toprakları içermektedir. Sulak alanların korunmasına yönelik tüm dünyada devletler düzeyinde imzalanan ilk koruma sözleşmesi Ramsar olmaktadır. Peki, ramsar ne demek? Ramsar TDK sözlük anlamı nedir? Ramsar alanı ne demek sizler için ayrıntıları ile derledik.
Bakan Soylu'dan Gülistan Doku açıklamasıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan, üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin yaptığı açıklamaları “ölüm üzerinden istismar” şeklinde niteleyerek, “Gülistan Doku’nun 261 gün süren söz konusu arama çalışmalarına; 97 su altı ve su üstü kurtarma ekibi, 545 personel, 101 araç, 45 bot, 14 row, 6 drone, 7 sonar, 3 köpekli arama ekibi katılmıştır” dedi.
Kayıp balıkçıya arama çalışmalarında iz takip köpekleri de kullanılıyorBalıkesir’de, avlanmak için Manyas Gölü’ne açılan balıkçı Osman Arı’yı (61) arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda ekiplerin yanı sıra iz takip ve arama köpekleri de ye alırken, son olarak görüldüğü bölgede arama çalışmalarına dalgıç ekipleri de destek verdi.
Manyas Kuşu Cenneti Hangi İlde? Giriş Ücreti Ve Ziyaret SaatleriManyas Kuş Cenneti, ülkemizde göçmen kuşlara meraklı olan kişiler tarafından ilgi gören bir yerdir. Yalnızca ülkemizde değil diğer ülkelerden de kuşlara ilgi duyan kişiler burayı ziyarete gelir. Manyas kuşu cenneti hangi ilde? Giriş ücreti ve ziyaret saatleri nasıldır tüm detayları ile derledik.
Lastik bent operasyonu! Bafa Gölü'ne hayat verdiKuruyan gölleri kurtarmak için çalışan DSİ Eğirdir Gölü’ne yıllık 67 milyon metreküplük su takviye etti. Manyas Gölü’ne tünelle yıllık 110 milyon metreküp su aktarılarak can verildi. Bafa Gölü’nü ise şişme bentle canlandırdı.
Marmara Gölü kurudu: Derinlik 8 santimetreye düştüManisa'nın kuş cenneti Marmara Gölü, son 2 yıldaki kuraklık nedeniyle kurudu. Göldeki kayıklar karaya oturdu. Zemininde derin yarıkların oluştuğu ve göçmen kuşlarının terk etmeye başladığı gölde, inekler otlamaya başladı.
Marmara Gölü kurudu: Derinlik 8 santimetreye düştüManisa'nın kuş cenneti Marmara Gölü, son 2 yıldaki kuraklık nedeniyle kurudu. Göldeki kayıklar karaya oturdu. Zemininde derin yarıkların oluştuğu ve göçmen kuşlarının terk etmeye başladığı gölde, inekler otlamaya başladı.
Lidyalıların mutfak kültürü 'dişçi aletleri' ile araştırılıyorManyas Gölü'nün kıyısındaki İlk Çağ kentinde yürütülen kazıda gün ışığına çıkarılan Lidyalılardan kalma 2 bin 600 yıllık mutfakla ilgili çalışma yapılıyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Kaan İren: "Burada çok hassas aletlerle, ince fırçalarla, iğnelerle yavaş yavaş kazıp her veriyi belgeleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.
Manyas Gölü Balıkesir İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve TarihçesiManyas gölü Türkiye'nin en güzel gölleri arasındadır. Manyas gölü aynı zamanda kuş gölü olarak da bilinmektedir. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Manyas gölü gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Manyas gölü tatilcilerin uğrak yerlerinden bir tanesidir. Bundan dolayı gölün popülaritesi iyice artmıştır. Manyas gölü Türkiye'de bulunan tatlı su göllerinden bir tanesidir. Gölün özellikleri ve oluşumu internette en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Manyas gölünü ziyaret etmek isteyen kişiler bu göl hakkında araştırma yapmaktadırlar. Arama motorlarında da en çok araştırılan trendlere giren Manyas gölü kampçıların da uğrak yerlerinden bir tanesidir. Bundan dolayı kampçılar bu bölgede kamp alan var mı şeklinde yoğun araştırma yapmaktadırlar. Peki, Manyas gölü Balıkesir'de nerededir? Manyas gölüne nasıl gidilir? Manyas gölünün özellikleri nelerdir? Manyas gölü nasıl oluşmuştur? İşte Manyas gölüne dair tüm detaylar.
2 bin 600 yıllık Lidya mutfağından "fare kafatası" çıktıManyas Gölü kıyısındaki Daskyleion Antik Kenti'ndeki kazılar, 2 yıl önce bulunan mutfak yapısı ve çevresinde devam ediyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Kaan İren: "Bu yılki çalışmalarımızda bir sürpriz oldu, kazımızda ne olduğunu anlamadığımız bir kafatası parçası elimize geçti. Biz bunu hayvan bilimiyle uğraşan antropologlara gösterdiğimizde bunun Lidyalı bir mutfak faresi olduğunu öğrenmiş olduk" dedi.
8 gündür her yerde aranıyorduBalıkesir'de, 8 gün önce kayıkla balık avına çıktığı Manyas Gölü'nde kaybolan Birol Dayı'nın (43), cansız bedenine ulaşıldı.Manyas ilçesi kırsal Kocagöl Mahallesi'nde oturan Birol Dayı'nın da aralarında bulunduğu balıkçılar, 4 kayıkla 12 Şubat saat 09.00 sıralarında, Manyas Gölü'ne balık avına çıktı. Ava çıkılan 3 kayıkla bir süre sonra geri dönen diğer balıkçılar, en son ağ toplarken gördükleri Birol Dayı'nın geri dönmediğini fark etti. İhbarla bölgeye, Jandarma Arama Kurtarma, AKUT ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Birol Dayı için 16 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen aramada ise kayığı bulundu, çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Bugünkü çalışmalara yine aynı bölgede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, Çanakkale Sualtı Deniz Polisi, Bandırma 911 Arama Kurtarma ekipleriyle birlikte Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin katılımıyla sürdürüldü. Birol Dayı'nın en son ağ toplarken görüldüğü yer olan Hamamlı Mahallesi açıklarında çamurun içinde ve kayığının altında cesedi bulundu. Ceset, Kocagöl Balıkçı Barınağı'nda kıyıya getirilerek ardından Manyas Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Manyas Gölü'nde kaybolan balıkçının teknesi bulunduManyas Gölü'ne açıldıktan bir süre sonra kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları sürüyor.Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı kırsal Kocagöl Mahallesi'nde geçen salı günü avlanmak için kayıkla göle açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 43 yaşındaki balıkçı Birol Dayı'yı arama çalışmaları, hava koşullarının olumsuzluğu nedeniyle güçlükle yürütülüyor.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AKUT Arama Kurtarma Derneği, 911 Bandırma Arama Kurtarma ekipleri ile Çanakkale'den gelen su altı polislerinin katıldığı çalışmalarda, Dayı'nın kayığı bulundu.Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin arama çalışmalarını her gün sürdürdüğünü söyledi.Olumsuz hava koşullarının ekiplerin işini zorlaştırdığını belirten Kaya, "Kayıp balıkçının en son görüldüğü Manyas Gölü'nün Hamamlı Mahallesi yönünde kayığa ait şamandıraya ulaşılmış. Kayığın etrafındaki balık ağları dalgıçlar için büyük risk oluşturduğundan, hava sakinleştiğinde önce ağlar buradan toplanacak ve sonrasında kayığın olduğu sularda arama yapılacak." dedi.
Manyas gölünde İsrail sazanı bolluğuBalıkesir'in Manyas ilçesi sınırlarında bulunan Manyas Gölü'nde İsrail sazanı bolluğu yaşanıyor. İsrail sazanı, balıkçılar için gelir kapısı oldu.Yaklaşık 300 balıkçının avlandığı Manyas Gölü'nde İsrail sazanı bolluğu görülüyor.Tutulan balıkların Irak ve Suriye'ye ihraç edildiği öğrenildi. İstilacı olarak bilinen ve sazan, turna, yayın gibi türlerin yumurta ve yavruları için büyük tehdit oluşturan İsrail sazanının diğer yerli türlere oranla üç kat daha fazla yumurta bıraktığı belirtildi.Balıkçı Mehmet Çapraz, "35 yıldan beri balıkçıyım. Manyas Gölü'nde çalışıyorum. Önceden sazan tutuyorduk, şimdi İsrail sazanı tutuyoruz. İşlerimiz iyi. Allah bereket versin. Balıklar biraz ufak ama çok bol" dedi.
Don Kazakları'ndan kalan müthiş lezzetBalıkesir'in Manyas ilçesinin kırsal Kocagöl Mahallesi'nde çiftçiler, Don Kazakları'ndan kalan müthiş lezzet Kazak fasulyesine sahip çıkıyor.1707 yılında Rus Çarlığı'na isyan ederek Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuban ordusuna sığınan Don Kazakları, 33 yıl Ruslarla savaştıktan sonra padişahın teveccühünü kazanarak Osmanlı topraklarına yerleşme hakkı elde etti.Don Kazakları, 1740 yılında Manyas Gölü'nün kenarında bulunan bugünkü Kocagöl Mahallesi'nin bulunduğu bölgeye yerleşti. 222 yıl burada yaşadıktan sonra 1962 yılında göç etmek zorunda kalan Don Kazakları'ndan 999'u kendi ülkelerine, 63'ü ise ABD'ye geri döndü.Geri dönüşlerinde buradaki evlerini ve tarlalarını satmak zorunda kalan Don Kazakları bir de tohumlarını Rusya'dan getirdikleri fasulyeyi miras bıraktı. Kolay pişimi ve farklı damak tadıyla Marmara Bölgesi'nde haklı bir üne sahip olan ve miras bırakan Kazakların adı ile bilinen Kazak fasulyesi, bugün Kazakların yaşadığı bölgedeki Kocagöl Mahallesi çiftçilerinin geçim kaynağı oldu.
Don Kazakları'ndan kalan müthiş lezzetBalıkesir'in Manyas ilçesinin kırsal Kocagöl Mahallesi'nde çiftçiler, Don Kazakları'ndan kalan müthiş lezzet Kazak fasulyesine sahip çıkıyor.
Manyas Gölü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.