Son dakika makale haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan makale gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan makale haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.031 makale haberi bulunmuştur.
Dünyada 47'nci, Türkiye'de 2'nci vaka! Gerçeği 1999 yılında öğrendi, geçen hafta hastaneye koştuDiyarbakır’da 1999 yılında burun ameliyatı için muayene olduğu hastanede, organları ile ilgili şoke eden gerçeği öğrenen ve yıllarca hastaneye gitmeyen Mehmet Şükrü Ak (59), geçen hafta karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gitti. Ak, risk taşıyan ERCP işleminin ardından sağlığına kavuştu. ERCP işleminin sadece 46 kişide uygulandığını hatırlatan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mustafa Zanyar Akkuzu, "Hastamız dünyada ERCP işlemi ile taşları alınan 47'nci, Türkiye'de 2'nci kişi oldu" dedi.
Dünyada 47'nci, Türkiye'de 2'nci vaka! Gerçeği 1999 yılında öğrendi, geçen hafta hastaneye koştuDiyarbakır’da 1999 yılında burun ameliyatı için muayene olduğu hastanede, organları ile ilgili şoke eden gerçeği öğrenen ve yıllarca hastaneye gitmeyen Mehmet Şükrü Ak (59), geçen hafta karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gitti. Ak, risk taşıyan ERCP işleminin ardından sağlığına kavuştu. ERCP işleminin sadece 46 kişide uygulandığını hatırlatan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mustafa Zanyar Akkuzu, "Hastamız dünyada ERCP işlemi ile taşları alınan 47'nci, Türkiye'de 2'nci kişi oldu" dedi.
Özel sektör çalışanları için çarpıcı anket! Maaşlara zam ne olacak?Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk zam sonrası milyonlarca özel sektör çalışanı kendilerine yapılacak yeni zammı merak ediyor. Son olarak yapılan bir ankette işverenlerin yüzde 43’ünün çalışanlarına yüzde 30'un üzerinde zam yapacağı belirtildi. Peki özel sektörde zam aralığı ne olur? Şirketler ocak zammının yanı sıra ara dönemde çalışanlarına tekrardan bir iyileştirme yapar mı? İşte detaylar...
Okul kaydı için pes dedirten yöntem: Sahibinden satılık ikametgah!Okul kaydı için yapılan ikametgah oyunu kamuoyunun gündemine geldi. Normal şartlarda öğrenciler istedikleri okula göre bir tercih yapamazken, ikametinin bulunduğu adrese göre okul seçebiliyor. Bu kapsamda çocuğunun daha iyi bir okulda okumasını isteyen veliler farklı yollara başvurabiliyor. Bunu fırsata çevirenler ise para ile ikametgah satışı yapıyor. İşte detaylar...
Bir güç grubu da akademi dünyasında: Atıf ve makale kardeşliği... ‘Çeteleşme boyutunda’Sanat dünyasında olduğu gibi üniversitelerde de güç grupları tartışılıyor. Kendi yakınlarını işe aldıranlar, editör olduğu dergilerde arkadaşlarına öncelik tanıyanlar… Tehditle öğrencisinin yayınına ismini yazdıranlar da var. ‘Çeteleşme boyutunda’ diyen Prof. Şenol Kantarcı, doktora öğrencisinin makalesine kendi makalesiymiş gibi ‘çöken’lerin de olduğunu söylüyor.
Mikroalg gücüyle yeşil ekonomiyeEndüstriyel atıklardan CO2 yakalamak ve atık suyu arıtmak için mikroalgleri kullanan Algbio, atıkları biyoyakıtlara ve biyoplastiklere dönüştürüyor. Algbio’nun kurucusu Selen Şenal girişimcilik sürecini anlattı.
UNICEF uyardı! Çocukların ihtiyaçlarını gerçek dünyada karşılayınUNICEF, dijital oyunlara yönelik ebeveynlere rehber niteliğinde bir makale yayımladı. Makalede; ebeveynlerin dijital oyun oynayan çocuklarıyla oynadıkları oyunla ilgili iletişim kurması gerektiği belirtiliyor.
Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu! Erdoğan: Kimseyi ayırt etmiyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kim olursa olsun, sanatını aşkla icra eden, milletin derdiyle dertlenen, millete tepeden bakmayan herkese devlet olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Kültür ve sanatta da kimsenin dünya görüşüne, siyasi tutumuna bakmıyor, ülkeye, millete, topraklara aidiyet duyan herkesi baş tacı etmeye özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
Ters çevrilmiş bir mermer sütun kaidesi keşfedildi! 'Mimari açıdan benzersiz'Bolu’da kazı çalışmalarının tamamlandığı antik stadion ile ilgili makale yazan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa, “Anadolu'da Roma Dönemi'ne ait yüzlerce inşaat yazıtı bulunmasına rağmen, Bolu'daki stadion yazıtı mimari açıdan benzersizdir” dedi.
Gökhan Türkmen’den kopuza modern yorum“Sen İstanbul’sun”, “Çatı Katı”, “Büyük İnsan” başta olmak üzere sevilen şarkılarda imzası bulunan Gökhan Türkmen bu kez geleneksel çalgılardan kopuzu eline aldı ve ilginç bir performansa imza attı.
NÖHÜ’de 170 öğretim üyesi binişlerini giydiNiğde’de 2023 yılında başarılı ve özverili performanslarından dolayı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) personeli ile öğrencilerinin ve dış paydaşlarının ödüllendirildiği 2024 NÖHÜ Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Nermut Dağı'nda keşfetti, eşinin adını verdi: Fritillaria ArzuaeIğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel, Nemrut Dağı'ndaki çalışmasında bulduğu ters lale türünü, eşinin ismi olan fritillaria Arzuae (Arzu Ters Lalesi) adıyla dünya literatürüne kazandırdı.
Stajyerlikten CEO'luğa koştuNike'ın dümenine eski eBay yöneticisi John Donahoe'nun geçmesiyle doğrudan mağazaları ve web sitesi aracılığıyla satış stratejisi çöktü. Üç yıl kan kaybeden Nike apar topar CEO değiştirdi. Hem de 32 yılını bu şirkete verip emekliye ayrılan Elliott Hill'i geri çağırarak büyük umutlarla CEO koltuğuna oturttu.
Türkiye’de 2019’da ilk kez görüntülenmişti! Heyecanlandıran yeni çalışmaDoğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle Anadolu parsının daha detaylı ve geniş kapsamlı DNA örneğinin alınması için yeni bir çalışma yürütülüyor. 2022'de idrar örneği alınıp Dünya Gen Bankası'na kaydı sağlanan DNA için bu kez kıl ve tüy gibi örnekleri alınmaya çalışılıyor.
Koyunlar, Anadolu’da evcilleştirilmişHacettepe Üniversitesi ve ODTÜ’den bilim insanlarının öncülüğünde, uluslararası bir araştırmacı ekiple yapılan çalışma, Türkiye, İran, Rusya, İsveç, Fransa ve İspanya’dan antik genomları analiz ederek evcil koyunun tarihini ortaya çıkardı ve koyunun büyük olasılıkla Anadolu’da evcilleştirildiğini gösterdi...
Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ hayatını kaybettiSümeroloji alanında dünyaca tanınan bilimsel çalışmalara imza atan Muazzez İlmiye Çığ, Mersin’de tedavi gördüğü hastanede 110 yaşında hayatını kaybetti.
En büyük kozmik soru: Evren ne kadar hızlı genişliyor?Evren'in genişlediğini biliyoruz. Ama ne kadar hızlı? Bu neden oluyor? Bu genişleme sonrası akıbetimiz ne olacak? Washington Post gazetesi bu soruların en güncel cevaplarını inceledi.
Akdeniz Üniversitesi URAP sıralamasında yükseldiAkdeniz Üniversitesi, 2024-2025 URAP Türkiye sıralamasında yükseliş gösterdi. Tıp fakültesi olan üniversiteler arasında 16. sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi, genel sıralamada 23. sıraya yükseldi.
Makale ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.