Son dakika kutup haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kutup gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kutup haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.024 kutup haberi bulunmuştur.
Dili ‘bükme’nin eğlenceli yanıArapça, üzerinde oynaması, türetilen kelimelerin köklerine ulaşma çabası keyifli bir dildir. Bu aslında yapısı Arapça gibi olan “bükümlü” dillerin tamamı için söylenebilir. Buradaki farkı basitçe şöyle açıklayabiliriz: Türkçede kelime türetilirken kök sabit kalıp kökün sonuna ekler getirildiği için türetilmiş kelimelerin köklerini de ilk bakışta görmek mümkündür.
Erdoğan'dan Bahçeli'nin İmralı çağrısıyla ilgili yeni açıklamaMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı çağrısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten cesur ve ezberleri bozan bir teklif ortaya koydu. Biz de bu meseleyi tüm yönleriyle ele alıyoruz. Kurumlarımız hiçbir detayı atlamadan çalışmayı yürütüyor." dedi. Erdoğan, teğmenlerin kılıçlı yemini sonrası disipline sevk edilmeleriyle ilgili de " TSK'da disiplin hayati öneme sahiptir. Komutanların talimatına rağmen disiplinsizlik yapan teğmenlerin yarın neler yapabileceğini kim bilir." ifadelerini kullandı.
Sebebi iklim değişikliği! İspanya'daki sel felaketi başka bölgelerde de görülebilirBoğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, İspanya'da can kayıplarına neden olan ve "soğuk damla" adı verilen hava olayının şiddetinin iklim değişikliği etkisiyle arttığını, benzer afetlerin başka bölgelerde de görülebileceğini söyledi.
Kutupların sembolü penguenler ilk zamanlarda nerede yaşıyordu?Penguen denildiğinde aklınıza ilk ne geliyor? Bence, büyük çoğunluğunuzun aklına ilk olarak kar ve buzlarla kaplı bölgeler geliyor. Penguenler, kutup bölgelerinin sembollerinden biri olarak bilinse de aslında kökenleri düşündüğümüzden çok daha farklı. Genellikle Antarktika ile ilişkilendirilseler de son araştırmalar, bu sevimli kuşların aslında ilk kez Avustralya ve Yeni Zelanda'da ortaya çıktığını gösteriyor. Bilim insanları, penguenlerin uzun yolculukları sırasında nasıl yeni yaşam alanları keşfettiklerini ve soğuk iklimlere nasıl uyum sağladıklarını araştırarak, bu kuşların evrimine dair bizlere yeni bilgiler sunuyorlar.
‘Kadın duyarlılığına ihtiyacımız var’Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nde konuşan Emine Erdoğan, “Elimizdeki dünya, insanlığın değerleriyle birlikte parça parça dağılırken kadın duyarlılığına hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Geleceğin dünyasını kadın eli değmeden inşa edemeyiz” dedi.
TEKNOFEST'te sergilendi! -60 derecede çalışabilen "insansız kutup hava aracı"Lise öğrencilerinin sıfırın altında 60 derecede çalışabilen ve üstüne eklenen sensörler sayesinde otonom olarak veri toplayabilen "insansız kutup hava aracı", Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nın yer bilimleri kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.
Başyazarımız Güneri Cıvaoğlu’na vedaGazetemizin başyazarı ve televizyon programcısı Güneri Cıvaoğlu'nun cenazesi, Demirören Medya Center'da düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cıvaoğlu'nun cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Hiçbir Türk'ün adım atmadığı yere gidiyor! Uydudan takip edilecek: Yanında bir yudum su yokKürek Dünya Şampiyonası üçüncüsü Milli Sporcu Ali Rıza Bilal, tüm sınırlarını zorlayarak eksi 40 derecelik buzul çölünde yürüyüp Antarktika'ya varmayı hedefliyor. Uydu üzerinden takip edilecek ve 2 ay boyunca yanında bir yudum su bile taşımayacak olan Bilal'in bunu yaparken ise tek bir hedefi var. Milli sporcu, içerisine girdiği 1000 kilometrelik macerayı Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Hem mesleğin hem yaşamın ustasıydıBaşyazarımız Güneri Cıvaoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Siyasile Meslektaşları Cıvaoğlu’nun geniş bir yelpazede bilgi birikimi olduğunu vurgulayarak, gazeteciler için her zaman önemli bir örnek olduğunu, kendi tarzını yarattığını, hayatı da dolu dolu yaşadığını anlattır, meslektaşları ve sanat dünyasından birçok kişi, duayen ismin ardından taziye mesajları paylaştı.
Son günlerine kadar yazdı...Güneri Cıvaoğlu, ardında 62 yıllık başarılı bir gazetecilik kariyeri bıraktı. Mayıs ayında “Gazetecilikte 62. yılım bitti ve son günlerime kadar yazmak istiyorum” demişti; öyle de oldu. 27 Temmuz’a kadar köşesinden okurlarına seslenmeyi sürdürdü
Tartışmada son nokta: Kıtalar yeniden birleşir mi? Dünya haritasını tarihe gömebilirDünya’nın yüzeyini oluşturan kıtalar gözle görülmeyen biz hızla ama sürekli bir hareket halinde. 250 milyon yıl sonra bu hareketlerin dünya yüzeyini radikal bir biçimde değiştirebileceği ve yeni bir süper kıta oluşturabileceği yönünde tartışmalar devam ediyor. Yaklaşık 300 milyon yıl önce Pangea adı verilen tek bir süper kıta, yeryüzündeki tüm kara parçalarını birleştirmişti. Peki, kıtaların bu hareketliliği gelecekte benzer bir sonucu doğurabilir mi? Prof. Dr. Zihni Mümtaz Hisarlı, Milliyet.com.tr için yanıtladı.
Dünya dokuz gün sallandı, 200 metrelik mega tsunami çıktıHer 90 saniyede tekrar eden sismik sinyallerin peşine düşen bilim insanları, ücra bir noktadan aldıkları haberin ardından uydu görüntülerini inceledi. Sismik sır en sonunda çözülürken, ortaya çıkan 200 metrelik dalganın nedeni de belli oldu.
Rus casusu olabilir mi? Kurşun yarasıyla bulundu, savaş taktiği gündemde2019’da Norveç kıyılarında beliren ‘Hvaldimir’ adlı beyaz beluga balinası, boynundaki kamera askısıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu balina kısa sürede Rusya'nın casus balinası olarak anılmaya başladı. Bu olay, dünya genelinde Rusya'nın hayvanları istihbarat amacıyla kullanma girişimlerine dair uzun süredir konuşulan iddiaları da yeniden gündeme getirdi. Peki, ‘Hvaldimir’ gerçekten Rus donanması tarafından eğitilmiş bir casus olabilir miydi?
Bu hayvanlara zarar veren yandı! Cezası 100 bin TLDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu tarafından bu yıl avlanması yasaklanan kuş türlerinin sayısı artırıldı. Sürüngenlerin de yer aldığı listede atmaca ve doğangiller familyası için 100'er bin TL tazminat bedeli belirlendi. Zarar verenlere 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası bulunuyor.
Yıldızların altındaki renk cümbüşü! Cazibeli renkleriyle kutup ışıklarıGeceleri gökyüzü genellikle yıldızlarla kaplı karanlık bir örtü gibi görünür. Ancak Kuzey Kutbu ve Güney Kutbu bölgelerinde, gece gökyüzü adeta bir renk şölenine dönüşebilir. Bu bölgelerde, karanlık geceyi aydınlatan ve rengarenk ışıklar yayan muazzam bir doğal gösteri gerçekleşir. Peki, gökyüzünde ateş gibi hareler çizen kutup ışıkları nasıl oluşur?
Buz mağarası turistlerin üstüne çöktüİzlanda’da Breidamerkurjokull buzulundaki buz mağarasının çökmesi sonucu burayı gezen turistlerden biri öldü, biri yaralandı.
Kutup ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.