Son dakika kulak çınlaması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kulak çınlaması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kulak çınlaması haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 212 kulak çınlaması haberi bulunmuştur.
Vücut kulağa alarm yolluyor! Yatarken duyulan kalp atışının sebebi: 'Tümör olabilir'Gece uykuya dalmadan hemen önce kalp atış sesinizi kulağınızda duyuyorsanız ve bu durum bir türlü geçmek bilmiyorsa tehlikeli bir durumun içinde olabilirsiniz. Üstelik duyduğunuz ses kalbinizden değil, tüm vücudunuz tarafından size gönderilen bir sinyal olabilir! Peki, bu ne anlama geliyor? Uzmanına sorduk.
İlk belirtisi çınlama ve ağrı! Çocuklarının sesine tahammülü yok: 'Hayatımı mahvetti'Birkaç yıl öncesine kadar hosteslik yapıyordu. Ancak yine uçuşu olduğu günlerden birinde tuhaflık hissetti. Çınlama ve ağrıyla gelen hastalığına 'hiperakuzi' dediler. Tüm sosyal hayatı biten genç kadın kendini eve kapattı. Çocuklarının kahkasına bile tahammülü olmayan Karen Cook, yaşamına yazışarak ya da fısıltıyla devam ediyor.
Delirten Taos uğultusu! Dünyanın her yerinde duyuldu, sebebi kimsenin aklına gelmezNereden geldiği bilinmeyen bir uğultu... Bir kere işiten o sesten başka hiçbir şey duyamadı. Kimisi deney olduğunu düşündü, kimisi uzaylılara bağladı. Peki, bazılarını olduğu yeri terk edip gitmeye bazılarını da intihara sürükleyen Taos uğultusunun gizemi ne olabilirdi?
Vertigo iş gücü kaybına yol açıyorYoğun teknoloji kullanımı ve uzun çalışma saatleri gibi etkenlerle tetiklenebilen vertigo iş yaşamında olumsuz sonuçlar doğuruyor. Araştırmalara göre vertigosu olan kişilerin yüzde 63’ten fazlası bazı günler çalışamıyor, yüzde 6’sı işlerinden ayrılıyor.
Giderek yaygınlaşıyor! D vitamini eksikliği bile kulakta çınlama yapabiliyorYaşam kalitesini düşürebilecek şiddete ulaşabilen kulak çınlaması genellikle dış kulak yolundaki kir gibi basit ve kolayca müdahale edilebilen nedenlerden kaynaklansa da bazen ciddi bir hastalığa da işaret edebiliyor. Prof. Dr. Dilaver Özturan, kulak çınlamasına dair merak edilenleri anlattı.
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyorBaş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
Birçok kişinin günlük hayatını zindan edebiliyor! Kulak çınlamasına en iyi o geliyorKişinin kendisi tarafından algılanan ses veya gürültü olarak ortaya çıkan kulak çınlaması bazen hafif bir rahatsızlık yaratırken bazen de hayat kalitesini olumsuz etkileyecek kadar şiddetli seyredebiliyor. Uzmanlar ise kulak çınlamasını tetikleyen sıkıntılara dikkat çekerek önemli uyarılarda bulunuyor. Peki kulak çınlamasının olumsuz etkilerinden kurtulmak için nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı.
20 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Baş ağrılarınızın en büyük sebebi olabilirAğız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hacer Fulya Üçem, baş ağrılarına neden olabilen ve baş boyun bölgesindeki ağrılarla karıştırılabilen çene eklem rahatsızlıkları hakkında daha önce pek bilinmeyen önemli bilgiler paylaştı.
Daha çekici bir gülüş isterken hayatı karardı! Kolunu kaldıramıyor, duş alamıyorDaha çekici bir gülümsemeye sahip olmak için TikTok fenomenlerinden gördüğü işlemi dişlerine yaptırmaya karar verdi. Ancak başına gelenler yüzünden hayatı bir anda kâbusa döndü. Sadece 2 hafta sonra vücudundaki değişimlerle acı içinde kıvranan genç kadın, tanınmaz hale geldi. "Sebebi anlaşılamayan aşırı yorgunluğa dikkat" diyen Prof. Dr. Ahmet Akçay çarpıcı gerçeği açıkladı.
Şah damarındaki 'bomba'yı nabzı atmayınca öğrendi! Prof. Dr. Akgül: 3 sinyali varBirsen İlarslan için her şey 5 ay önce başladı. Sık sık epilepsiye benzer nöbetler geçiriyor, ne yaşadığına anlam veremiyordu. Hastaneye başvurdu, tam epilepsi tanısı konacakken hemşire nabız alamadığını söyleyince işin rengi değişti. 55 gün hastanede yatan genç kadın artık yataktan kalkıp tuvalete bile gidemez haldeydi. Sol şah damarının yüzde 100’ü, sağ şah damarının ise yüzde 70’i tıkalı olan İlarslan'ın yaşadıklarını Prof. Dr. Ahmet Akgül anlattı.
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyorEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
Berat Özdemir'den transfer itirafı: Abdullah Avcı veto ettiSezon başında Trabzonspor'dan ayrılarak Suudi Arabistan Ligi takımlarından El İttifak’a transfer olan Berat Özdemir, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Transfer itirafında bulunan 24 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor'da geçirdiği günlerden gelecek hedeflerine kadar birçok konuya değindi. İşte detaylar...
Uykuda gelen mucize: Melatoninin muhteşem faydalarıBugün birçok insan uyku problemleriyle boğuşuyor. Sanayileşme ve modern hayatın etkisiyle daha fazla uyarana maruz kalarak uyuyan ya da hiç uyumayan kişilerde melatonin salgılanması kısıtlı oluyor. Bu da uyku bozukluklarına yol açıyor. Peki melatonin neye iyi geliyor? Vücudumuzun biyoritmik önemine dikkat çeken Dr. Elif Pahsa, melatonin üretimi için gerekli olan etmenleri ve faydalarını anlattı.
Hipertansiyon her zaman belirti vermeyebilir! Uzmanından çok önemli uyarıYaş ilerledikçe görülme sıklığı artan hipertansiyon ülkemizde her 3 erişkinden birinde görülüyor. "50'li yaşlardaki her 2 kişiden birinde, 60'lı yaşlardaki her 3 kişiden ikisinde hipertansiyon var" diyen ve hipertansiyonu olanlarda kalp damar hastalıkları riskinin de arttığını söyleyen Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ecder anlattı.
3 kişiden 1’i hipertansif hastasıTürk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Aytekin, hipertansiyonun dünyada ve Türkiye’de bir numaralı ölüm nedeni olan kardiyovasküler hastalıklar için önemli risk faktörlerinden biri olduğunu söyledi.
Bayılan çocuğa doğru şekilde nasıl müdahale edilir?Beyne gelen kan akışının azalmasıyla ortaya çıkan bir şuur kaybı olan bayılma, ciddi sağlık problemlerinin yanı sıra yorulma gibi daha basit nedenlerle de meydana gelebilir. Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Çomu, "Bayılma beynin bir sigortası gibidir. Bayılan hasta veya çocuk düşmesin diye dik tutulursa, kan akımı daha da zorlaşacağından kasılma, gözlerde dönme gibi durumlara neden olabilir" diyerek ne yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi verdi.
İstanbul için toplu taşımaya zam teklifi reddedildiİstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), olağanüstü toplanan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşıma fiyatlarına yüzde 50, servislere yüzde 40 zam talebinde bulundu. İBB'nin zam talebi oy çokluğuyla reddedildi. Adalar'da bin 500 bisikleti saatlik, günlük kiralama yöntemi yerine "kullandıkça öde" teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
Rus patenci Valieva kısa programda zirvenin sahibi olduPekin 2022 Kış Olimpiyatları'nda Kadınlar Bireysel Artistik Buz Pateni Kısa Program'da mücadele eden Rus sporcu Kamila Valieva, 82.16 puan elde ederek birinci oldu ve serbest programa katılmaya hak kazandı. İkinci sırayı 80.20 puanla yine Rusya Olimpiyat Komitesi'nden (ROC) Anna Shcherbakova alırken, üçüncü sıra ise 79.84 puanla Japonya'dan Kaori Sakamoto'nun oldu.
VERTİGO belirtileri ve sebepleri nelerdir? Vertigo hastalığı ve tedavi yöntemi...Vertigo nedir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Birçok insanın hayat kalitesini düşüren baş dönmesi, denge kaybı ve kusma gibi belirtiler gösteren Vertigo merkezi sinir sistemi ve iç kulakta bulunan hastalıklardan kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Peki Vertigo sebepleri ve belirtileri nelerdir?
Evde yalnız kalamayanlar dikkat! 'Monofobi' bu işaretlerle başlıyor...Son yapılan araştırmalara göre, psikolojik destek almak için başvuranların çoğunda yalnız kalma korkusu olarak tanımlanan 'monofobi'ye rastlanıyor. Hastalar arasında yaşadıkları korkuyu doğaüstü varlıklarla açıklamaya çalışanlar da var, deprem endişesine bağlayanlar da... Uzmanlar ise monofobiye giden yolda ortaya çıkan küçük belirtilere dikkat çekerek uyarıyor: Bu işaretler hastalığın gelişmeye başladığının habercisi.
Kulak Çınlaması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.