Közleyince tadı da faydası da katlanıyor! Mideniz kuş gibi hafifleyecek, kansızlığa birebirPatlıcan, sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biri olsa da doğru tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çiğ hali zehirleyebilen bu sebze, doğru şekilde pişirildiğinde adeta bir şifa kaynağına dönüşüyor. Özellikle közlenmiş haliyle, patlıcan hem sindirimi destekleyen hem de vücuda birçok fayda sağlayan bir besin haline geliyor.
Patlıcanın tadı hiç bozulmuyor, yeni közlenmiş gibi oluyor! Sırrı dondurmakta saklıBirçok kişi kış stoğu yapma amacıyla şimdiden biberleri, patlıcanları közleyerek buzluğa atıyor. Uzun bir süre buzlukta bekleyen patlıcanlar zaman zaman bozulabiliyor veya köz tadını kaybediyor. Ancak bu şekilde muhafaza edildiğinde köz tadı hiç gitmiyor.