Eğer bulaşırsa her şeyi mahvediyor! Konserve açarken en kritik nokta, zorlamayınKonserve gıdalar, pratikliği ve uzun raf ömrü ile birçoğumuzun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Küçük bir konserve kutusunu açmak ise basit bir işlem gibi görünebilir ancak yeteri kadar dikkat edilmediğinde tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Özellikle aceleyle ya da doğru yöntemler kullanılmadan yapılan bu işlem hem kazalara hem de gıdanın bozulmasına yol açabilir.
Konserve kapağı için devrim gibi taktik! Kolu hiç yormuyor, tık diye vakumlanıyorKış mevsimi için hazırlıkların yapıldığı günlerde çeşitli meyve ve sebzelerin konservelerini yapmak bu hazırlığın büyük bir parçasını oluşturuyor. Ancak bazen işler yolunda gitmeyip yaptığınız konservelerin kapaklarında sıkıntılar çıkabilir. Bu durum sizi üzmesin, konserve kapağını vakumlamak artık çok basit!
Güçlü kollara gerek yok, kavanoz kapağı tık diye açılıyor! 'Bombe'ye dikkatKış aylarında bazı yiyecekleri taze taze tüketebilmek için yaz döneminde kolları sıvamak gerekiyor. Özellikle kış mevsiminde olmayan sebze ve meyveleri konserve yapmak, birçok kişiyi yemek pişirme zahmetinden kurtarıyor. Ancak hazırlanan konserveleri açıp kapatma işlemi sandığınızdan daha zorlayıcı olabilir. İşte evde konserve yaparken dikkat edilmesi gerekenler.