Saatte 15-20 kez tuvalete gidiyordu! Çektiği işkencenin sebebi böyle anlaşıldı21 yaşındaki genç kız söylemekten çekindiği hastalığı yüzünden az kalsın canından olacaktı! Hayatını zindana çeviren sıkıntının sebebi ise doktor doktor gezmesine rağmen bir türlü bulunamadı, ta ki bayılacak duruma geldiği o güne kadar.
Ülseratif kolit tedavisi cerrahi gerektirir mi?Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, ülseratif kolit tedavisi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.Ülseratif kolit hastalığı; kalın bağırsağın iltihabıyla giden, karın ağrısı, ishal, makattan mukuslu ve kanlı gayta ile karakterize kronik inflamatuar bir durumdur. Hastalığın yayılımına ve süresine göre tedavi yöntemi değişmektedir. Aynı zamanda, kalın bağırsağın ne kadarı tutulu olduğu da tedavisini belirler. Genellikle başlangıç dönemlerinde eğer kalın bağırsağın son kısımları tutuluysa, rektal verilen lavmanlar yeterli olur ama tüm bağırsak tutuluysa ağızdan alınan, iltihabı baskılayan ilaçlar kullanılır. Bunların yetersiz olduğu, hastalıkla ilgili komplikasyonların geliştiği, kanserin geliştiği ve tedaviye yanıt vermeyen hastalarda ise cerrahi düşünülür.
Bağırsak iltihabı (Kolit) nedir? Bağırsak iltihabı belirtileri nelerdir?Bağırsak İltihabı (Kolit) hastalığı, bağırsakların bir bölümünün veya tamamının iltihaplanmasıyla meydana gelen ve ölümcül olabilen bir hastalıktır. Kolit(Bağırsak iltihabı) belirtileri bir ve yada birden çok şekilde görülebilir. Peki Bağırsak İltihabı (Kolit) neden olur?