Dondurmayı bu kadar lezzetli yapan ne?Dondurma, yaz aylarının vazgeçilmezi, bir tatlıdan çok daha fazlasıdır. Bazen bir mutluluk kaynağı, bazen ise sıcak havada serinlemek için en lezzetli çözüm. Ancak, hiç düşündünüz mü dondurmayı bu kadar lezzetli yapan şey nedir? İlk bakışta basit bir tatlı gibi görünse de görünse de dondurmanın içinde bilim saklıdır.
Glikoz Şurubu Nedir, Nerelerde Kullanılır? Glikoz Şurubu Zararlı Mıdır?Glikoz Şurubu, günümüzde birçok kişi tarafından kullanılıyor. Şurubun özellikle bazı ürünlerin içinde yer almasından dolayı zararlı olup olmadığı merak ediliyor. Bu bakımdan Glikoz Şurubu nedir öğrenebilir ve buna göre tüketmeyi ya da tüketmemeyi tercih edebilirsiniz. Glikoz Şurubu nedir, nerelerde kullanılır? Glikoz Şurubu zararlı mıdır? Tüm detayları ile derledik.
Coca-Cola imza kampanyasına boyun eğdiDünyanın en büyük meşrubat üreticisi Coca-Cola, tartışmaya yol açan katkı maddesi BVO'yu, Bromlu Bitkisel Yağı içeceklerinden çıkartmaya hazırlanıyor. Kampanya ABD'nin Mississippi Eyaleti'nde yaşayan 17 yaşındaki Sarah Kavanagh tarafından başlatılmıştı.
Yeni bir dönem başlıyor!Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Kısa süre içinde, ekmekte kullanılan 17 çeşit katkı maddesini kaldırıyoruz. Bu birkaç hafta içinde olacak. Kaliteli ekmek olacak. Hedefimiz tam buğday ekmeğine gidiş olacak" dedi
Teneke kutuda tükettiklerinize dikkat!Türk Kardiyoloji Derneği Eski Başkanı Prof. Dr Oktay Ergene gıda katkı maddelerini tamamıyla kötülemenin doğru bir yaklaşım olmadığını savunurken çok tartışılacak bir açıklamada bulundu.Ergene: Teneke kutularda satılan içecekler koroner kalp rahatsızlıklarına neden oluyor. Çünkü teneke kutuların iç yüzeylerinde kullanılan Bisfonel-A maddesi bir süre sonra içeceğe karışıyor dedi.