Son dakika Kardiyoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kardiyoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kardiyoloji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.835 kardiyoloji haberi bulunmuştur.
TCDD AÇIKLADI 📢 204 işçi makinist alınacak! Başvurular ne zaman? Aranan şartlar neler?Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na 204 işçi makinist alımı yapılacak. Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerinden sadece birine müracaat edebilecek. İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların belirtilen okul bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Peki, TCDD 204 işçi makinist alımı başvuruları ne zaman? Aranan şartlar neler?
Ambulans uçakla Antalya'ya sevk edilmişti! Ferdi Tayfur'dan ameliyat sonrası ilk görüntüTürkiye'nin başarılı sanatçılarından biri olan Ferdi Tayfur, yaşadığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü ismin tedavisi Antalya'da devam edeceği için ambulans uçak ile sevki gerçekleştirilmişti. Ameliyat olan Ferdi Tayfur'dan ilk görüntü geldi.
Fazla tüketilen kahve veya strese dikkat! Ritim bozukluğu ölümcül olabilirKalpte ritim bozukluğu çoğu kez zararsız olsa da bazen hayatı tehdit edebiliyor. Öyle ki bozulan kalp ritmi, kan basıncında dramatik düşüşe, hatta kalp atışının durmasına bile sebep olabiliyor. Bu durumun ani kalp ölümünün en sık nedeni olduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nur Kamer Kaya İnalkaç, kalpte ritim bozukluğuna dair önemli açıklamalarda bulundu.
Minik kalplere yeni yıl sürpriziİzmir Türk Koleji (İTK) Bornova Kampüsü, Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi gören 20 çocuğa yılbaşı temalı bir etkinlik düzenledi.
Bilim insanları 'bir dönüm noktası' diye duyurdu: Geleceği değiştirecekİsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Columbia Üniversitesi, baş araştırmacı Doç. Dr. Konstantinos Ampatzis öncülüğünde kalbin ‘mini bir beyne’, yani kalp atışını kontrol eden kendi sinir sistemine sahip olduğunu gösteren bir çalışma gerçekleştirdi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı ise “Bu keşif, kalp sağlığı alanında önemli bir dönüm noktası olabilir" dedi.
Yürüyerek gittiği hastanede hayatını kaybetmişti! Yüsra'nın ölümünde korkun. detayBursa'da bahar nezlesi şikayetiyle gittiği hastanede verilen serum sonrası hayatını kaybettiği ileri sürülen 7 yaşındaki Yüsra'nın ölmeden önce 'Yenidoğan Çetesi' soruşturması kapsamında kapatılan hastanelerden birine sevk edilmek istendiği iddia edildi.
Prematüre bebeğiniz varsa eve misafir kabul etmeyin!Prematüre bebek sahibi aileler için ev ziyaretlerine gitmemek, ziyaretçi kabul etmekten kaçınmak ve hatta öpmek ve sevmek için bebeğe tedbirsizce yaklaşan kişileri uyarmaktan çekinmemek gerekiyor.
Canan Karatay hayatının bilinmeyenlerini anlattı: Bütün bunlar Türk toplumunda ezber bozarSağlıkta ezber bozan açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay; "Gıda, ilaç endüstrisi devreye girince dünyada sağlık bozuldu. Beni suçlayan hep onlar zaten, ‘O kadını konuşturmayın, satışlarımız yüzde 30 azalıyor' diyorlar, bütün hedefim; halkımızın sağlığı” dedi.
Yıllardır yemek yiyemiyor, su içemiyordu! İyileştiği gibi Adana kebabı ve tantuni istediMersin’de yaşayan ve ileri derece kalp yetmezliği hastası olan Kenan Duranoğlu’na, yemek yiyememe şikayetiyle başvurduğu hastanede nadir görülen hastalığa yakalandığını öğrendi. Tedavi için İzmir’e gelen Duranoğlu, Per Oral Endeskopik Miyotomi yöntemiyle sağlığına kavuştu.
Uzmanlar bilgilendiriyorSağlığımız en kıymetli hazinemiz. Onun değerini kaybetmeden bilmemiz ve kontrollerimizi düzenli yaptırmamız gerekiyor. Özellikle son zamanlarda çok gündemde olan konular vitamin kullanımı ve ekran bağımlılığı...
Baş dönmesi, ödem, çarpıntı, yorgunluk! İşte kalp hastalıklarının 11 belirtisiKalp hastalıklarının dünyadaki en yaygın ölüm nedenlerini oluşturduğu biliniyor. Kalp hastalıklarının ne kadar iyi tanınırsa, önlenmelerinin de o kadar kolaylaşacağını paylaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalple ilgili ihmal edilmemesi gereken 11 belirtiyi paylaştı.
Çocuk kalbinin ritmini bozuyor! Kafeinden gelen tehlike: Anne-baba ne yapmalı?Kalp, vücudun her yerine oksijen taşıyan hayati bir organ olarak çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde kritik bir rol oynar. Ancak günümüzde artan obezite oranları, hareketsiz yaşam tarzları ve yanlış beslenme alışkanlıkları çocukların kalp sağlığını tehdit eden önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Çocukluk çağında edinilen beslenme alışkanlıklarının kalp sağlığı üzerindeki etkisi, yetişkinlik dönemine kadar uzanan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuklarda kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekilenleri Çocuk Kardiyoloji Uzman Doktoru Kutay Sel, Milliyet Çocuk için anlattı.
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
İzmir’e 5 hastane 36 sağlık tesisi daha kazandırılıyorİzmir, her geçen gün gelişen, sağlıkta kalitenin arttığı bir şehir. Sayısı her geçen gün artan özel hastanelerin yanı sıra kamuda inşaatı devam eden 5 hastane ve 36 sağlık tesisi tamamlanıyor.
Uyku kalitesini yükseltiyor, cilt sağlığını iyileştiriyor! İşte kilo vermek için 11 nedenKilo vermek genel sağlığı iyileştirmenin ve yaşam kalitesini artırmanın etkili bir yolu. Özellikle fazla kiloları olan kişiler için 5 kilogramlık bir kaybın bile sağlık açısından birçok olumlu sonucu olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kilo vermenin 11 faydasını açıkladı.
Eve ayakkabıyla girmeyi tıp da onaylamıyor! Tüm zehirleri içeride biriktiriyormuşEve girerken ayakkabıları çıkarmak aslında yaygın olarak uygulanan bir alışkanlık. Bu alışkanlığın sürdürülmesi veya sıfırdan kazanılmasının sağlık açısından da önemli olduğunu dile getiren İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, eve girerken ayakkabıları çıkarmanın farklı açılardan sağladığı önemli faydaları sıraladı.
Kovid-19 ile kalp üç yıl tehlikede Yeni bir araştırma, Kovid-19 geçirenlerin, bu hastalığın teşhisinden sonraki üç yıl kalp krizi ve felç geçirme riskinin iki kat fazla olduğunu gösterdi.
Merdiven çıkarken çabuk yoruluyorsanız dikkat! Sebebi 'mitral kapak' olabilirMitral kapak yetmezliği; kalbin sol kulakçık ve sol karıncığının arasında tek yönlü kan akımına izin veren ve iki yaprakçıktan oluşan kapağın fizyolojik görevini yerine getirememesi olarak tanımlanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Onur Taşar, mitral kapak yetmezliğinde pek çok hastalıkta olduğu gibi erken tanının yaşamsal önem taşıdığına dikkat çekti.
Kalbinde üç kablo ve iltihaplı pille yaşıyordu! 3'üncü kez 'yeniden doğdu'
İzmir’de Tayfun Bilici'’nin (65), kalbindeki ritim bozuklukları nedeniyle 11 yıl önce takılan kalp pili, 7 yıl sonra iltihaplanma nedeniyle yenilendi. Kalp pilinin ikinci kez enfekte olması nedeniyle ölüm riski taşıyan Bilici, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde takılan damar içinde kablosu olmayan pil ile sağlığına kavuştu.
Kalbinde üç kablo ve iltihaplı pille yaşıyordu! 3'üncü kez 'yeniden doğdu'İzmir’de Tayfun Bilici'’nin (65), kalbindeki ritim bozuklukları nedeniyle 11 yıl önce takılan kalp pili, 7 yıl sonra iltihaplanma nedeniyle yenilendi. Kalp pilinin ikinci kez enfekte olması nedeniyle ölüm riski taşıyan Bilici, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde takılan damar içinde kablosu olmayan pil ile sağlığına kavuştu.
Dünyada başlıca ölüm nedeni! Kalp ve damar sağlığınız için 10 önemli öneriKalp ve damar hastalıkları dünyada en fazla ölüme neden olan sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre; 2008 yılında 17 milyon 300 bin kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Dağdelen, kalp ve damar hastalarının dikkat etmeleri gereken kuralları anlattı.
Kardiyoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.