Kan sulandırıcı kullanırken ne yememeli? Kiraz, nane, zencefil...Koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle bu dönemde başta aspirin olmak üzere kan sulandırıcılar hekimler tarafından öneriliyor. Peki, bu ilaçları kullanırken özellikle hangi besinleri dikkatli tüketmek gerekiyor? Kan sulandıran besinler nelerdir? Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Nuri Kurtoğlu, kan sulandırıcı kullanırken tüketildiğinde beklenmedik kanamalara yol açabilecek besinler ve kan sulandırıcı kullanımı hakkında bilgi verdi.
Kan pıhtılaşmasını doğal şekilde önleyen en yararlı besinlerDamarlarınızda oluşan kan pıhtıları, kanın damarlarınızdan sorunsuzca akmasına engel olurlar ve kanınızın yoğunlaşarak yeni pıhtılar oluşturması, inme yani felç geçirme riskinizi de artırır. Peki, tıbbi tedavinin yanı sıra doğal yollardan kan pıhtılaşmasını engellemenin bir yolu var mı? Bilimsel araştırmalara göre kanınızın pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olabilecek bazı yiyecekleri ve bitkileri öğrenmeye ne dersiniz? İşte o besinler...-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
ABD'li doktorlar uyardı! Bakkalda bile satıldı ama 'mucize ilaç' aspirin de ölümcül olabilir100 yılı aşkın bir süredir kullanılan aspirin, 1970’lerin başında ağrı dindirici etkisinin yanı sıra kalp hastalıklarına sunduğu faydalar sebebiyle de 'mucize ilaç' olarak adlandırıldı. ABD'den gelen son uyarı ise Türkiye’de pek çok kişinin basit, zararsız bir ilaç gibi algıladığı, zamanında bakkallarda bile satıldığına şahit olduğumuz aspirinin ölümcül komplikasyonlara sebep olabileceğini ortaya koydu.