Son dakika kahvenin zararları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kahvenin zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kahvenin zararları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 41 kahvenin zararları haberi bulunmuştur.
40 yıl hatırı ve hayati bir kuralı var! Meğer tüm vitaminleri silip süpürüyormuşKahve içmek çoğumuz için bir rutindir. Hem lezzetli oluşu hem de tok tutuşuyla kahve, gerçek bir hayat kurtarıcı içecektir. Ancak bugüne dek kahveyi tüketirken bazı hatalar yapmış olabiliriz. Kahve tüketirken vitaminden yoksun kalmamak için yapılması gerekenleri biliyor muydunuz?
Kahve içmek için en doğru saat! Bu anı beklerseniz etkisi 2 katına çıkıyorÇoğumuz gün içinde uyanık kalabilmek için kafeine ihtiyaç duyarız, ancak fazla tüketmek uykusuzluğa ve gerginliğe sebep olabilir. Peki, bu riskleri önlemek için ne zaman ve ne kadar kahve içmeliyiz? Araştırmalar, gerçeği ortaya çıkardı.
Tiryakiler tırnaklardan kendini ele veriyor! Severek içilen kahvenin akla gelmeyen 4 zararıKahve evlerimizde, sosyalleşmek için dışarı çıktığımızda kısacası hayatımızın her alanında bambaşka çeşitleriyle vazgeçilmez bir tat. Kendimize gelmek, gün boyunca enerji toplamak için birkaç bardak kahve içmenin pek de zararlı olmadığını düşünürüz. Peki ya gerçek öyle değilse? Bakın çok fazla kahve tüketmek vücutta ne gibi etkiler yaratıyor.
Hangi besin ne kadar kafein içerir? Kimilerinin sabah gözün açar açmaz kimilerinin ise yemek sonrası vazgeçilmezi kahvenin insan vücuduna yararı olduğu kadar zararları da var. Peki, kafeinin faydaları ve etkileri nelerdir? Ne kadar kafein tüketmeliyiz? Hangi besin ne kadar kafein içerir? Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak konu ile ilgili bilgiler verdi.
Kahve uyandıktan bir saat sonra içilmeli!Stres hormonu olarak da bilinen kortizolün en yoğun olduğu zaman diliminin uyandıktan sonraki 1 saat olduğunu belirten Öğr. Gör. Merve İşeri, "Bu süre içerisinde kafein alımı bu hormonun salgılanmasını artırır ve aynı zamanda kafeinin fizyolojik etkilerini azaltır" dedi. Peki, günde en fazla ne kadar kahve içmeliyiz? Gastronomi Uzmanı Öğr. Gör. Merve İşeri açıkladı.
Aşırı Kahve Tüketmenin Zararları Nelerdir? Kahvenin Zararları Kimlere Vardır?Kahvenin zararı var mıdır? Kahve içmek zararlı mıdır? Kahve içmenin, çok fazla kahve tüketmenin ne gibi yan etkileri bulunmaktadır? Kahve kimlere dokunur? Kimler kahve içerken daha dikkatli olmalıdır? Kahvenin zararları kimi daha çok etkiler? Kahve ne gibi zararlar oluşturur? Kahvenin zararlarında nasıl korunuruz? Kahve tüketmeyi sevenler ama zararları konusunda da endişe edenler için tüm detayları sizler için derledik.
Kahve içerken asla yapmamanız gereken 10 hataKimimiz ayılmak, kimimiz keyfini çıkarmak, kimimiz ise sadece alışkanlıktan kahveyi günlük hayatımızın bir parçası haline getirmiş durumdayız. 2015'te yapılan "Neural Regenaration Research" çalışmasına göre ortalama bir fincan kahve kanser, kardiyovasküler hastalıklar, enflamasyon, tip 2 diyabet ve nörodejeneratif hastalıklara karşı koruyor. Ancak kahvenin sağlıklı olması için nasıl tüketilmesi gerekiyor? İçtiğimiz her kahve sağlıklı mı? İşte kahve içerken yaptığımız 10 hata:
Aşırı kahve ve çay kemik erimesi riskini artırıyorYaşın ilerlemesiyle birlikte kemik yapısının bozulduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Çapar, aşırı çay ve kahve tüketiminin zararlarına dikkat çekti.
Granül kahve nedir?Granül kahve nedir? sorusu merakla aranmaya başladı. Türk kültüründe kahvenin yeri ayrıdır. Granül kahve hakkında merak edilenler bilgiler şu şekilde...
Kahve ekip çalışmasına yardımcı oluyorYeni bir araştırma kahvenin sıradan bir içecekten çok daha fazlası olduğunu ortaya koydu. Kahve meğer insanların bir arada çalışmasına yardımcı oluyormuş.
Kahve ürünlerinin birçoğunun hileli olduğu tespit edildiYeni bir araştırma kahveseverlerin, kahve üreticileri tarafından nasıl aldatıldığını ortaya çıkardı. O çok sevdiğimiz kahve ürünlerinin birçoğu meğer kalite konusunda yerlerde sürünüyormuş!
Aşırı kahve tüketimine dikkatKahve, günlük hayatın vazgeçilmez içeceklerinden birisidir. İçeriğinde barındırdığı kafein sayesinde geçici olarak yorgunluğu giderici, dikkati toplayıcı özelliklerinden dolayı tercih edilir ancak aşırı tüketimi sağlık açısından ciddi olumsuzlukları da beraberinde getirebilir.
Aç karnına içilen kahvenin zararlarıSabahları çakraları açmak adına yapılan ilk şeylerden biri de kahve içmek oluyor öyle değil mi? Bu alışkanlığınız hala devam ediyorsa birazdan duyacaklarınızdan sonra bir daha asla aç karnına kahve içmeyeceksiniz.
Kafeinsiz kahve hakkında bilmediğiniz gerçeklerSiz de "kahve içiyorum ama kafeinsiz" diyenlerden misiniz? Öyleyse, bu haberimiz çok ilginizi çekecek çünkü kafeinsiz sanıp içtiğiniz kahve aslında o kadar da masum değil.
Ofis çalışanları çay ve kahveye dikkat!Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, günde sekiz, haftada kırk saatini masa başında çalışarak geçirenlere sağlıklı beslenme ve kilo korunması hakkında bilgiler verdi.
Fazla kahve erken doğuma sebep oluyorUzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, gebelik süresinde 5 fincandan fazla kahve tüketen kadınlarda erken doğum riskinin arttığını belirtti.
Çay ve kahve içerken bunlara dikkat!Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları ve Romatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Soy’la özellikle havaların soğuması ile daha da fazla tüketilmeye başlayan çay ve kahvenin sağlığımız üzerindeki etkilerini konuştuk…
Günde 2 bardaktan fazlası cildi bozuyorDermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cilt sağlığı konusunda kahve ve şeker tüketimine dikkat edilmesini önerdi.
Kahve ile ilgili yeni uyarı!İtalyan bilim adamlarının araştırması, günde 3 fincandan fazla kahve tüketiminin, kahveyi yavaş sindiren, tansiyonu yüksek kişilerde tip 2 diyabete zemin hazırlayan gizli şeker hastalığı riskini artırabileceğini ortaya koydu.
Aç karnına kahve içmenin 3 zararı ve kahve içmek için günün en iyi saatiBirçoğumuz için kahve, güne başlama ritüelidir ve bazılarımız için sabah boğazımızdan aşağı süzülen ilk şeydir. Ancak bazı araştırmalar, aç karnına içilen kahvenin iyi bir fikir olmadığını, hatta bazı sağlık problemlerinizin sebebi olduğunu söylüyor. Peki aç karnına kahve içmenin zararları nelerdir? Kahvenin yanında ne tüketilmeli? Kahve günün hangi saatinde içilmeli? İşte cevabı! - PEMBENAR ÖZEL
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Çay ve kahve tüketimi glokomu tetikleyebilirGünlük hayatta sıkça tüketilen çay ve kahvenin yararları ve zararları sıkça tartışılıyor. Kafeinli içeceklerin glokom riskini tetikleyebildiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, konu hakkında bilgi verdi.
Aşırıya kaçılmadığı sürece kahvenin faydaları ve hastalıklara etkisiDünyanın en popüler içeceklerinden biri olan kahvenin, aşırıya kaçılmadığı sürece sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan birtakım çalışmalar ise bazı sağlık sorunlarını kahve tüketimiyle ilişkilendiriyor. Günlük tüketilen kahve miktarının maksimum 3 fincan olması gerektiğini söyleyen Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, kahvenin faydalarını ve zararlarını sıraladı.
Kahvenin Zararları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.