Bu reçeli daha önce hiç duymadınız! Her kaşığında acılık olan isot reçeli tarifiÇilek, vişne, ayva reçelini bilemeyen yoktur. Ama daha önce isot reçelini duymadığınıza eminiz. Baharat olarak Türk mutfağında en çok tüketilen isot reçelinin her kaşığında acılık var. İşte Şanlıurfa’dan sofralarımıza ulaşan isot reçeli tarifi…
Şanlıurfalıların bu 'reçeli' ağızları yakıyorLezzetli yemekleriyle bilinen Şanlıurfa'da, yöre halkı tarafından "isot reçeli" olarak adlandırılan biber salçasının üretimine başlandı.
İsot reçelinin kilogramı 20 TL'den satılıyorŞanlıurfa'da acıbiberden yapılan ve "isot reçeli" olarak adlandırılan biber salçası, farklı tadıyla başta kahvaltı olmak üzere sofralara lezzet katıyor.
İsot reçelinin kilogramı 20 TL'den satılıyorŞanlıurfa'da acıbiberden yapılan ve "isot reçeli" olarak adlandırılan biber salçası, farklı tadıyla başta kahvaltı olmak üzere sofralara lezzet katıyor.