Kahvaltıda, sandviçlerde kullanmaktan vazgeçin! Füme etler bildiÄŸiniz gibi deÄŸil
Kahvaltıda, sandviçlerde kullanmaktan vazgeçin! Füme etler bildiÄŸiniz gibi deÄŸilÄ°ÅŸlenmiÅŸ etlerin zararlı olduÄŸunu çok duymuÅŸ olabilirsiniz. Bu etler arasında salam, sosis, sucuk sayılmış olsa de pek çok kiÅŸinin severek tükettiÄŸi hindi fümeler unutuluyor. Aslında bu ürünler pek de masum deÄŸil! Detaylar haberimizde.
Ä°ÅŸlenmiÅŸ et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!
Ä°ÅŸlenmiÅŸ et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!Ä°ngilterede 500 bin kiÅŸi üzerinde yapılan araÅŸtırmaya göre günde 25 gram iÅŸlenmiÅŸ et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı. Nöroloji Uzmanı Dr. OÄŸuzhan Onultan, "Alzheimer hastalığı, çoÄŸunlukla sigara içen, hareketsiz kalan ve abur cubur tüketen kilolu erkeklerde daha yaygın olduÄŸu bilinen bir gerçektir" dedi.Â
Salam ve sosis astımı tetikliyor
Salam ve sosis astımı tetikliyorUzmanlar uyarıyor! Yapılan araştırmaya göre, haftada 4 gün salam ve sosis gibi işlenmiş et tüketmek astım semptomlarını daha da kötüleştiriyor.
Yemeden önce iyi düÅŸünün!
Yemeden önce iyi düÅŸünün!50 gram iÅŸlenmiÅŸ et tüketenlerin pankreas kanserine yakalanma oranı yüzde 20 artıyor...
28.01.2013Gündem
Ä°ÅŸlenmiÅŸ etteki tehlike!
İşlenmiş etteki tehlike!Araştırmaya göre, kırmızı et yemek, miktarı ve cinsi ne olursa olsun, vaktinden önce ölüm riskini önemli miktarda artırıyor.
Ä°ÅŸlenmiÅŸ et pankreas kanserine yol açıyor
Ä°ÅŸlenmiÅŸ et pankreas kanserine yol açıyorGünde sadece 50 gr iÅŸlenmiÅŸ et tüketmek pankreas kanseri riskini % 19 oranında arttırıyor. Risk tahmin edildiÄŸi üzere tüketime baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸiyor.