İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!İngilterede 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, "Alzheimer hastalığı, çoğunlukla sigara içen, hareketsiz kalan ve abur cubur tüketen kilolu erkeklerde daha yaygın olduğu bilinen bir gerçektir" dedi.
Salam ve sosis astımı tetikliyorUzmanlar uyarıyor! Yapılan araştırmaya göre, haftada 4 gün salam ve sosis gibi işlenmiş et tüketmek astım semptomlarını daha da kötüleştiriyor.
İşlenmiş et pankreas kanserine yol açıyorGünde sadece 50 gr işlenmiş et tüketmek pankreas kanseri riskini % 19 oranında arttırıyor. Risk tahmin edildiği üzere tüketime bağlı olarak değişiyor.