Kahvaltıda, sandviçlerde kullanmaktan vazgeçin! Füme etler bildiğiniz gibi değil
Kahvaltıda, sandviçlerde kullanmaktan vazgeçin! Füme etler bildiğiniz gibi değilİşlenmiş etlerin zararlı olduğunu çok duymuş olabilirsiniz. Bu etler arasında salam, sosis, sucuk sayılmış olsa de pek çok kişinin severek tükettiği hindi fümeler unutuluyor. Aslında bu ürünler pek de masum değil! Detaylar haberimizde.
İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!
İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!İngilterede 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, "Alzheimer hastalığı, çoğunlukla sigara içen, hareketsiz kalan ve abur cubur tüketen kilolu erkeklerde daha yaygın olduğu bilinen bir gerçektir" dedi.
Salam ve sosis astımı tetikliyor
Salam ve sosis astımı tetikliyorUzmanlar uyarıyor! Yapılan araştırmaya göre, haftada 4 gün salam ve sosis gibi işlenmiş et tüketmek astım semptomlarını daha da kötüleştiriyor.
21.12.2016Genel Sağlık
Yemeden önce iyi düşünün!
Yemeden önce iyi düşünün!50 gram işlenmiş et tüketenlerin pankreas kanserine yakalanma oranı yüzde 20 artıyor...
28.01.2013Gündem
İşlenmiş etteki tehlike!
İşlenmiş etteki tehlike!Araştırmaya göre, kırmızı et yemek, miktarı ve cinsi ne olursa olsun, vaktinden önce ölüm riskini önemli miktarda artırıyor.
İşlenmiş et pankreas kanserine yol açıyor
İşlenmiş et pankreas kanserine yol açıyorGünde sadece 50 gr işlenmiş et tüketmek pankreas kanseri riskini % 19 oranında arttırıyor. Risk tahmin edildiği üzere tüketime bağlı olarak değişiyor.