Az çok demeden ye, kendini iyileştir! İltihabı söken taktik, çikolata da listedeİltihaplanma, vücudun kendisini iyileştirme çabası içinde zararlı olabilecek şeyleri savuşturduğu doğal süreci ifade eder. Bir şey hücrelerimize zarar verdiğinde, bağışıklık sistemimizden bir tepkiyi tetikleyen kimyasallar salgılarız. Akut ve kronik iltihaplanma olmak üzere ikiye ayrılan bu duruma karşı daha dirençli olabilmek için tükettiğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Uzmanlar enfeksiyon durumunda daha sık tüketilmesi gereken gıdaları paylaştı!
İltihaplanmaya sebep olabilecek besinlerEnflamasyon duruma bağlı olarak iyi veya kötü olabilir. Örneğin; yaralandığınızda veya hastalandığınızda enflamasyon vücudunuzun kendini korumanın doğal yolu budur. Vücudunuzun hastalıktan korunmasına ve iyileşmeyi teşvik etmesine yardımcı olabilir. Öte yandan, kronik, sürekli iltihaplanma, diyabet, kalp hastalığı ve obezite gibi hastalık riskinin artmasıyla bağlantılıdır. İlginç bir şekilde, yediğiniz yiyecekler vücudunuzdaki iltihabı önemli ölçüde etkileyebilir. Uzman Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy, iltihaplanmaya neden olabilecek 5 yiyeceği sıraladı.
En yaygın görülen göğüs hastalıklarıGöğüs hastalıkları denildiğinde bölümün tedavi alanında başta akciğer kanseri; sonrasında astım, alerji, bronşit gibi hastalık tanısı ve tedavileri dahil olur. Bu hastalıkların gerek tanısında gerekse tedavisinde radyolojik görüntüleme teknikleri kullanılır.
Masa başında çalışanlar dikkatMasa başında çalışanların sürekli aynı pozisyonda kalması çoğu zaman fiziksel olarak rahatsızlıklar yaratmaktadır. Bu nedenle oturarak çalışıyorsanız sürekli aynı şekilde oturmamaya dikkat etmek önem taşımaktadır.
İdrar yolu enfeksiyonuna dikkat!Özellikle kış aylarında artış gösteren idrar yolu enfeksiyonlarına dikkat etmelisiniz... Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Temiz idrar yolu enfeksiyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu...