GündemMasa başında çalışanlar dikkat

Masa başında çalışanlar dikkat

29.04.2018 - 21:50 | Son Güncellenme:

Masa başında çalışanların sürekli aynı pozisyonda kalması çoğu zaman fiziksel olarak rahatsızlıklar yaratmaktadır. Bu nedenle oturarak çalışıyorsanız sürekli aynı şekilde oturmamaya dikkat etmek önem taşımaktadır.

Masa başında çalışanlar dikkat

Belirli zamanlarda ayağa kalkmak, oturma şeklinizi değiştirmek gibi hareket değişiklikleri önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

Masa başında çalışanların sıkça yaptığı dirsekleri masaya dayama şekli de belirli bir süreden sonra rahatsızlık yaratmaktadır. Bu nedenle Olekranon bursiti hastalığına yakalanmak kaçınılmaz olmaktadır. Bu rahatsızlık, başladığında kişilere son derece rahatsızlık vermektedir. Bu hastalık okul çağındaki çocuklarda da görülmektedir. Özellikle okul sıralarında dirsekleri sıranızın üzerine koyma ile başlayan hastalıkta ileride dirsek kırığı sorunları ile de karşı karşıya kalınmaktadır. Çocuklarda kemik gelişimi henüz tamamlanmadığı için bu hastalık sorunları daha kolay yaşanmaktadır. Bu nedenle çocuklara sıralarda oturma konusunda uygun olan eğitim mutlaka verilmelidir.

Olekranon bursiti hastalığı nedir?

Haberin Devamı

Olekranon bursiti, masabaşı çalışanların dirseklerini sürekli dayayarak çalışmasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Dirsek ekleminin içinde iltihaplanma oluşmaktadır ve bu durum şiddetli ağrılara sebep olmaktadır. Dirsek bölgesinde dışarıya doğru bir yumru oluşmaktadır. Bu yumrunun içi ödemli ve hissedilir derecede ağrılıdır. Bu durum eklemlerin, tendonların ve kemiklerin birbirine sürtünmesi sonucunda dirsek kemiklerinde aşınma oluşmaktadır. Bu süreç ilerleyen zamanlarda kireçlenmeye kadar gidebilmektedir. Bu nedenle eklemler kolaylıkla hareket ettirilememektedir. Bu durum en kısa sürede tedavi edilmesi gereken rahatsızlıklardandır. İhmal edildiğinde bu rahatsızlık, ileride daha riskli bir sürece kadar gitmektedir. Bu nedenle en kısa sürede uzman bir hekim tarafından bunun tedavi edilmesi gerekmektedir. Tedavisi zor olmayan hastalıklardan birisidir. Pek çok hastalıkta olduğu gibi erken tedavi daha iyi sonuçlar verebilmektedir.

Tedavi nasıl yapılmaktadır?

Dirsek üzerinde şişme, kırık ya da kireçlenme olduğu zaman hasta dirseğini kullanamayacaktır. Bu noktada ciddi uyuşmalar baş gösterecektir. Yapılan muayeneden sonra bazı tetkikler hastalık konusunda önemli ayrıntıları da ortaya çıkaracaktır. Çekilen MR ve diğer röntgen sonuçlarından sonra tedavinin şekline karar verilmektedir. Tedavide her zaman ameliyat gerekmemektedir. İçi sıvı dolu olan dirsek bölgesindeki o bölüme şırınga ile girilerek dirsek içi boşaltılmakta ve uygun olan tedavi yapılmaktadır. Eğer hastalık ilerlemiş ve kırık, çatlak gibi durumlar oluşmuş ise dirsek atel yardımı ile desteklenecek ve tedavi takibi önem kazanacaktır. Bu hastalıkta en güzel sonuçlar hastalık ilerlemeden kısa sürede yapılan tedavi ile alınmaktadır. Önlem olarak da oturuş şekli konusunda dikkatli olmak gerekmektedir.

Yazarlar