Kurusu da var ancak kaynatılırsa çok etkili! Karaciğeri temizliyor, bağırsakları çözüyor
Kurusu da var ancak kaynatılırsa çok etkili! Karaciğeri temizliyor, bağırsakları çözüyorAdeta bir şifa deposu olarak bilinen ve Türkiye'nin neredeyse her yerinde yetişen iğde meyvesinin insan sağlığına inanılmaz faydalı var. Genellikle kuru hali tüketiliyor ancak kaynamış iğde suyunun etkileri bambaşka.
31.05.2024Püf Noktası
Meyvesini kaynatın! Öksürüğü kesiyor, bağışıklığı güçlendiriyor
Meyvesini kaynatın! Öksürüğü kesiyor, bağışıklığı güçlendiriyorGıda takviyeleri, vitaminler ve sağlıklı besinler... Birçok kişi koronavirüse karşı kendini güçlendirmek için bu yollara başvuruyor. İğde meyvesi de içerdiği vitamin ve kalsiyum gibi minerallerle oldukça dikkat çekiyor. "Özellikle meyvesiyle birlikte yaprağı da kaynatılarak çayı içildiğinde öksürük üzerinde daha etkili olur" diyen Diyetisyen Öznur Akgöz iğde meyvesinin faydalarını tek tek açıkladı