Et keyfini arşa çıkaran meze tarifi! Patlıcan, biber, yoğurt yetiyor: Hazım için birebir
Et keyfini arşa çıkaran meze tarifi! Patlıcan, biber, yoğurt yetiyor: Hazım için birebirHatay mutfağına özgü soğuk meze çeşitlerinden biri olan Babagannuş hem antioksidan özellikleri hem de içeriğindeki lif sayesinde sağlığınıza katkıda bulunuyor. İşte özellikle et yemeklerinin yanında sindirimi kolaylaştıran Babagannuş tarifi.
24.02.2025Püf Noktası
Satışları patlatan onay verildi: Künefeden sonra kağıt kebabı da listede!
Satışları patlatan onay verildi: Künefeden sonra kağıt kebabı da listede!UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleri ile damak çatlatıyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından daha önce coğrafi işareti alınan künefenin ardından geçen günlerde de kağıt kebabının lezzeti tescillendi. Bu iki yöresel lezzet de yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yiyecekler arasında yer alıyor
Antakya’nın hoşgörü sofrası İstanbul’a geliyor
Antakya’nın hoşgörü sofrası İstanbul’a geliyorLalezar, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi kapsamında bu kez kadim bir mutfak kültürüne sahip olan Antakya’yı ağırlıyor.
6.11.2019Yaşam
UNESCO Barış Kenti Hatay
UNESCO Barış Kenti HatayHatay, ülkemizin en güneyinde yer alan ve Akdeniz Bölgesi’nin de doğu ucu olan sınır şehrimizdir. Köklü bir tarihi geçmişi olması sayesinde önemli eserlere ev sahipliği yapan Hatay, yaz aylarında da deniz turizminde tercih edilen şehirlerden biri olmaktadır. Önemli dini yapıların bir arada bulunduğu şehirde dünyanın en büyük ikinci mozaik koleksiyonu da Hatay Arkeoloji Müzesi içerisinde sergilenmektedir.
30.04.2018Gündem