Atatürk'ü gören Klara Devai'den Türkiye'yi öğrendi! Şimdi Türk yemeklerini Macaristan'da tanıtıyorTürkiye ile Macaristan arasındaki yakın ilişkiler binlerce yıllık ortak tarihin eseri. Orta Asya'dan Avrupa coğrafyasına kadar uzanan bu birliktelik, hayatın farklı alanlarında yansımalara sahip. Gastronomi de bunlar arasında yer alıyor. Özellikle Osmanlıların Macaristan'a götürdükleri lezzetler, günümüzde Macar mutfağının önemli unsurları. Türkiye'ye karşı merakı, Atatürk'ü gören hayattaki son isimlerden Klara Devai ile başlayan Agnes Toth, Türk-Macar kültürel ilişkilerinin gastronomi kısmında önemli çalışmalara imza atıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün "şekerim parlak" diye seslendiği ve şu anda 91 yaşında olan Adana doğumlu Macar Klara Devai'den, Türkiye hakkında çok şey öğrenen Agnes Toth ile gastronomi ve tarih üzerine konuştuk.
Gulaş tarifi! Gulaş yemeği nasıl yapılır, hangi ülkeye aittir? Gulaş nedir, hangi ülkeye aittir? Gulaş yemeği, MasterChef Türkiye 2021 yarışmasında yarışmacılardan istenen tarif oldu. Temelde bir et yemeği olan gulaş, Macaristan yemeğidir. Peki, gulaş nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gulaş nedir?Gulaş, Avrupa mutfağının simgelerinden. Peki nasıl bir yemek? Gulaş nedir? Gulaş, hangi ülkenin geleneksel yemeği? İşte gulaş hakkında bilmeniz gerekenler...