Gıda mühendisliğini bıraktı: Ceviz işleme tesisi kurduGıda mühendisliğini bırakarak memleketi Uşak'a dönen 52 yaşındaki Yalçın Özoğul, yöresinde yetiştirilen ceviz için kurduğu işleme tesisiyle başarılı bir girişim hikayesine imza attı.
Gıda mühendisliğini bırakıp kendi işinin patronu olduNevşehir'de açtığı atölyede aksesuar ve hediyelik eşya üreten Erbek, "Çalışırken küçük el aletleri alıp bir şeyler yapıyordum. Hem araştırma yapıyordum hem de aldığım tüm maaşımı atölye hayalime saklıyordum, hayalime kavuştum." dedi.
Gıda mühendisleri isyan etti!Gıda mühendisleri, birçok gıda maddesinde kanserojen madde bulunduğu ve insanların kandırıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Pul biber yerine kiremit tozu, baklavaya fıstık yerine bezelye, zeytine de renk vermesi için paslı demir konulduğunu ifade eden gıda mühendisleri, gerekli denetimlerin yapılmadığına dikkat çekti.