Son dakika geniz eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan geniz eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan geniz eti haber sayfamızda...
Bitmeyen burun akıntısının sebebi 'koanal atrezi' olabilir! 8 bin doğumda bir görülüyorÇocukluk döneminde birçok hastalık tespit edilip tedavi edilebiliyor. Fakat bazı hastalıkların tespiti sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Özellikle çocuklarda daha sık görülen ve tespit etmesi kolay olmayan hastalıklardan biri de koanal atrezi. 'Doğumsal burun tıkanıklığı' olarak bilinen koanal atreziler fark edilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Koanal atrezi üzerine birçok ameliyat gerçekleştirmiş Prof. Dr. Özer Erdem Gür, bu hastalığı ve hastalığın yol açabileceği problemleri, Milliyet Çocuk için anlattı.
Çocuklarda salya akmasının nedeni geniz eti büyümesi! ‘Horlamaya da neden oluyor’Ağızdan su gelmesi veya salya akması olarak bilinen droolingin daha çok çocuklarda görülen bir rahatsızlık olduğuna dikkat çeken uzmanlar, droolingin nedeninin geniz etinin büyümesi olduğunu söylüyor. Geniz eti büyürse çocuğun nefes almak için ağzını kullanmak zorunda kaldığını ve özellikle gece horladığında ağzı açık kalacağı için tükürüğün yastığına aktığını anlatan KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, ağızdan su gelmesi olarak bilinen drooling hakkında bilgi verdi.
Burcu Kara oğlu Ali'nin gözündeki şişliği anlattı! 'Doktorlar tümör olduğunu söylediler'Geçtiğimiz aralık ayında oğlu Can'ı kucağına alarak ikinci kez anne olma mutluluğu yaşayan Burcu Kara, ilk çocuğunun iki aylıkken gözünde çıkan 'Hemanjiom' adlı tümör hakkında açıklama yaptı. 43 yaşındaki oyuncu, beş aylıkken gözü neredeyse kapanan Can'ın iyileşme sürecini anlattı.
Adını duyunca cevap vermiyorsa dikkat! Bebeklerde 3. ve 6. ayda belirti veriyorDünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada yaklaşık 600 milyon işitme engelli birey bulunuyor. Türkiye’de ise her yıl doğan 1 milyon 300 bin bebeğin 2 bini işitme kaybı ile dünyaya geliyor. Yenidoğan bebeklerde işitme kayıplarının önlenebilmesi ve bebeğin hem fiziksel hem de ruhsal gelişim sürecinin olumsuz etkilenmemesi için doğum sonrası yapılan yenidoğan işitme testi çok önemli.
Çocuklarda dişçi fobisini sıfıra indiren yöntem! Aynı günde tüm tedavi bitiyorBazı çocuklar arkadaşlarından duydukları hikayelerden veya olumlu geçmeyen eski diş tedavisi randevularının sebep olduğu korkudan diş hekiminden kaçıyorlar. Oysa çocuk hastalara uygulanan tekniklerle bu sorunu aşmak mümkün. Çocuk Diş Hekimi Uzm. Dr. Nurgül Demir çocuklarda dişçi fobisini sıfıra indiren yöntemi anlattı.
'Tıkalı burun bebeğinizi uyutmaz' diyerek açıkladı! Dikkat edilmesi gerekenleri sıraladıBebek sağlığı, çocuğun sağlıklı şekilde büyüyüp gelişmesi ve yetişkin hayatında da herhangi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmaması için oldukça dikkat edilmesi gereken bir husus. Uzmanlar anne babaları bebeklik sürecinin dikkatle izlenmesi gerektiği konusunda uyarırken bebekler için uykunun çok önemli olduğunun altını çizdi ve uykunun bölünmesi konusundaki en önemli rahatsızlıklardan biri olan burun tıkanıklığına dikkat çekti.
Özel hastanede bademcik ameliyatı oldu! 17 gün sonra hayatını kaybettiMersin'de özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatı olan şahıs, 17 gün sonra hayatını kaybetti. Bu süreçte 5 kez kanaması olduğu ve en son ambulansla kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden özel hastanenin doktoru tarafından özel araçla alınarak ameliyata sokulduğu ileri sürülen şahıs, kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
Doktor bademcikleri almayı unuttuİnanılmaz olay Yalova’da yaşandı. Selime ve Neyfel Tosun çiftinin 3.5 yaşındaki çocukları A.C.’nin bademcikleri iltihaplanınca, antibiyotik tedavisine başlandı.
Bademcik ameliyatında bademcikleri almayı unuttularYalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyonunda şoke eden bir gerçek ortaya çıktı.
Gerçeği öğrenen aile şoke oldu! Bademcik ameliyatında bademcikleri almayı unuttularYalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyonunda şoke eden bir gerçek ortaya çıktı.
Gelişme geriliğine karşı uyardıÇocuklarda sıklıkla karşılaşılan bademcik ve geniz eti büyümesinin gelişim çağında sorunlara yol açabileceğini belirten KBB Uzmanı Op. Dr. Karas, ileri teknoloji tedavi yöntemleriyle hızlı ve ağrısız çözümler sunduklarını söyledi
Çocuklarda uyku apnesine dikkatÖzel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Çocuğunuzun uykuda horlaması, hırıltılı solunumu, ağzı açık uyuması, huzursuz uyuması, uykuda yürüme ve kabus görmesi, sabah zor uyanması, gündüz dikkat sorunu ve hırçınlığı var mı?” sorunlarının önemine dikkat çekti.
Orta kulakta sıvı birikimi işitme azlığına neden olabilirOkul öncesi çocukluk çağında görülen orta kulak sıvı toplanmasının erken dönemde fark edilmesinin önemine değinen Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Uzmanı Op. Dr. Remzi Tınazlı, “Çocuklarda sık görülen orta kulakta sıvı birikimi, işitme azlığına neden olabilir” dedi.
Çocuklarda bademcik ve geniz eti sorunu ihmal edilmemeli...KBB Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, kronik bademcik enfeksiyonları, geniz eti büyümesi, kulakta sıvı birikmesi ve bademcik sorunlarının, çocukların sağlıklı gelişimleri açısından ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
Horlama, öğrenme güçlüklerine neden olabilirÇocuğunuz gün içerisinde yorgun ve uykulu mu? Okulda konsantre olmakta sorun yaşıyor mu? Geceleri yatağını ıslatıyor mu? Bu sorulara cevabınız ‘evet’ ise şikayetlerin temelinde geniz eti ve bademcikler olabilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Salim Yüce, horlamaya ve ağzı açık uyumaya sebep olan hastalıklar ve etkileri konusunda bilgi verdi.
Haftada en az 3 gün horlayan çocuğa dikkatBasit bir horlamadan, tıkayıcı solunum tipine kadar değişiklik gösteren uyku apnesi çocuklar için farklı sorunlara neden olabilir. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları & Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ziya Bozkurt, alt ıslatan ve haftada en az 3 gün horlayan çocuklara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek konu hakkında bilgi verdi.
Bebeklerde Ve Çocuklarda Geniz Eti Tedavisi Yapılır? Geniz Eti Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?Geniz eti bebeklerde ve çocuklarda çok sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Geniz eti son derece rahatsız edici bir durumdur. Bu rahatsızlık bebeklerde ve çocuklarda görülürse hasta daha da hassaslaşır. Peki bu geniz eti nedir? Bebeklerde ve çocuklarda geniz eti tedavisi nasıl yapılır? Geniz eti ameliyatı nasıl olur? İşte tüm bu sorularınıza cevap olabilecek yararlı bilgileri sizler için derledik.
Geniz Eti Ameliyatsız Tedavi Edilir Mi? Geniz Eti Kendiğinden Ameliyatsız Geçer Mi?Geniz eti sorunu pek çok problemi de beraberinde getirmektedir.3-6 yaşa arasında yer alan çocuklarda geniz eti problemi sıklıkla görülmektedir. Geniz eti sorunu, uyku apnesi ve burundan nefes alamama sorunlarını da beraberinde getirir. Geniz eti zamanında tedavi edilmezse büyüme sorunlarına yol açar. Ayrıca horlama sorunu ve buna bağlı uyku problemleri yaşanır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Çocuklarda uyku apnesine dikkat!Çocuklarda tıkayıcı uyku apnesi sendromunun tedavi edilmesi önem taşıyor. Çünkü tedavi edilmeyen sorun, çocukların hem yaşam kalitesini hem de okul başarısını olumsuz etkiliyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal konu ile ilgili bilgiler verdi.
Dikkat! Büyüme ve gelişme geriliğine neden olabilirÇocukluk döneminde normal sayılabilen kimi durumlar aslında önemli bir sağlık sorununa işaret edebiliyor. Sık hastalanma, ağız açık uyuma, uykuda horlama, terleme, sık uyanma, büyüme ve gelişme geriliği gibi birbirinden oldukça farklı görünen yakınmalar, bazen tek bir nedenden kaynaklanabiliyor. Örneğin, vücuda giren bakteri ve virüslerin yakalanarak yok edilmesini sağlayan lenfositleri içeren, özel bir doku olan geniz etinin büyümesi gibi. Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Aksoy, özellikle 3-6 yaş grubunda sık rastlanan bu tablonun tedavisinde gecikilmemesi gerektiğini vurgulayarak konu hakkında bilgi verdi.
Çocuklarda ortaya çıkan horlama hangi hastalığın belirtisi?Uyku en temel dinlenme araçlarından biridir. İyi bir dinlenme aracı olmasının yanı sıra sağlığımız açısında da kaliteli bir uykunun önemi büyüktür. Özellikle de konu çocuklar ise… Ancak çocuğunuz geceleri boğulurcasına nefessiz kalıyorsa, ağızdan nefes alıyor ve sürekli ağız kuruluğundan şikayet ediyorsa dikkat edilmeli. En önemlisi de yeteri kadar uyumuş olmasına rağmen yorgun uyanıyorsa bunun sebebi uyku apnesi olabilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Koray Cengiz, çocuklarda ciddi problemleri neden olabilen uyku apnesi hakkında merak edilenleri açıkladı.
Apne Nedir, Neden Olur? Uyku Apnesi Nasıl Tedavi Edilir?İnsanların yaşadığı bazı sağlık sorunları bulunuyor. Apne de, kişilerde görülebilecek bir sağlık sorunudur. Apne hastalığının tüm detayları kişilerce merak edilebiliyor. Özellikle apne hastalığına neden olan durumlar kişilerce detaylıca öğrenilmek istenebiliyor. Uyku apnesinin nasıl tedavi edileceği de araştırılan bir diğer konudur. Apne nedir, neden olur? Uyku apnesi nasıl tedavi edilir? Uyku apnesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
Geniz Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.